親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

想帶小朋友去布吉, 以前一直都係住laguan area的酒店, 今次想試下另一間酒店. 請問 Evason Phuket -

1) 有冇連住沙灘?

2) 酒店有shuttle boat 去Bon Island, 那個Bon Island的淺水區玩有冇魚? 因為想比小朋友玩喂魚.

3) Kid's club 的service & activities 如何?

4) 呢間酒店仲有咩賣點 or 特別之處?

5) 酒店website話有shuttle去巴東 / Phuket town, 那些shuttle bus 是定時行走還是要預先book? 費用多少?

6) 跟 Laguna area的酒店比較, Evason好住 or 前者好住d?

先謝.

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我之前都有考慮過, 不過睇website, 佢個所謂私家pool, 只有浴缸咁大:;pppp: , 想book再貴d又無房, 最後無去, 揀返banyan tree.......

原文章由 birdbird 於 08-4-25 08:21 PM 發表
想帶小朋友去布吉, 以前一直都係住laguan area的酒店, 今次想試下另一間酒店. 請問 Evason Phuket -

1) 有冇連住沙灘?

2) 酒店有shuttle boat 去Bon Island, 那個Bon Island的淺水區玩有冇魚? 因為想比小朋友玩喂 ...

子爵府

我幾年前第一次去布吉就係住 evason....感覺好靜...
全resort feel....間房好大(石地, 不是用地毯)..早餐好豐富......
有3 個泳池....私人沙灘可玩浮潛.....睇魚毛仔...

3) Kid's club 的service & activities 如何? 我無參觀過, sorry

4) 呢間酒店仲有咩賣點 or 特別之處? 好似有golf打

5) 酒店website話有shuttle去巴東 / Phuket town, 那些shuttle bus 是定時行走還是要預先book? 費用多少? 免費 & 要book

6) 跟 Laguna area的酒店比較, Evason好住 or 前者好住d?
我無住過 laguna area, 但如果一比較, evason 既地點遠
多, 唔就腳, 附近一間店舖都無, 所以我一出 shopping 就會玩到盡至返酒店....
:wave:  :wave:

首頁

尾頁

跳至