婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

話說我同亞仔係廳到睇电視,亞仔睇到哈哈笑!呢个99冇端端係間房行出來,大大聲咁對住亞仔話:「笑笑笑!笑得咁難聽!咪笑啦!」

我C6都係个廳,佢都聽到99咁講,我同C6講「你亞媽有病冇端端咁話个仔,開心咪笑囉,痴孖根!」(99當時係自己房內,都嘈唔到佢)

我老公只係講「佢係咁口臭!」我叫C6話下99,成日講嘢唔理人感受,都唔化既,个把嘴都唔收,C6只回應「佢冇得救!晒氣!」

大宅

回覆:亂說話既99

冇得救嘅通常要人道\"回"滅ga wor。

(純低B搞笑,唔好打我)

伯爵府

引用:冇得救嘅通常要人道\\\"回"滅ga wor。(純低

原帖由 mamacy 於 15-01-04 發表
冇得救嘅通常要人道"回"滅ga wor。

(純低B搞笑,唔好打我)
我99唔只一次亂說話,其實人生有番咁上下經歷,係咪應該懂得咩叫做 \"磞口人忌磞口碗\",但佢一D人情世故都唔識

以前我亞媽同99都好fd,但近兩年我亚媽已唔多上來我家,佢話我99鍾意晒命,講D嘢鍾意踏底人抬高自己,頂佢唔順!

珊瑚宮

HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

咁講野架

水晶宮

下次你99笑你咪咁話返佢囉

男爵府

口賤奶奶

伯爵府

引用:下次你99笑你咪咁話返佢囉

原帖由 貧窮媽媽 於 15-01-04 發表
下次你99笑你咪咁話返佢囉
我99 D 價值觀係好古怪,又親中(例如佢好讚成內地人來港搶奶粉,又話多D內地大學生來HK讀書係好,大家自己人嘛!),佢只得六十幾歲,但思想係八九十既亞婆

曾經試過有fd帶埋个囡囡上來玩,C6提定佢个小朋友塊臉有痣,提定99唔好亂說話,當晚我C6親眼見到,佢亞媽係咁撥小朋友既頭髮,係咁問係边呀?係边呀?冇既,真係激死你!好掉臉

仲有好多好多,話極佢都係咁唔聽,以前我都有話下佢,但佢一D改變都冇,唉!

男爵府

你99把口都幾唔收架喎,自己人話笑得難聽都算喇,仲搵朋友個小朋友粒痣,99你唔要面我都要啦,呢啲係尊重嘅問題喎,人哋話你好唔話你好呀?
不過你C6都起碼知佢無得救,而喎係幫住佢,都叫安樂啲...以後唔好叫朋友嚟喇,咪失禮人。

禁止訪問

男爵府

乜佢咁講嘢嘅,又無得罪佢,笑都唔俾咩。

水晶宮

做媽媽要保護孩子的身、心。
下次99咁口臭亂up,你大可以即刻同孩子講番「媽媽好鐘意聽到你笑,你笑得好好聽!」

大宅

引用:話說我同亞仔係廳到睇电視,亞仔睇到哈哈笑

原帖由 judychungpuiyan 於 15-01-04 發表
話說我同亞仔係廳到睇电視,亞仔睇到哈哈笑!呢个99冇端端係間房行出來,大大聲咁對住亞仔話:「笑笑笑!笑 ...
米答牙奶奶吾通笑吾比?
妳覺得難聽我覺得好好聽,
笑多兩聲送

翡翠宮

可唔可以唔同佢一齊住啊?你99係咪更年期啊?

伯爵府

引用:做媽媽要保護孩子的身、心。下次99咁口臭亂

原帖由 方方媽媽 於 15-01-04 發表
做媽媽要保護孩子的身、心。
下次99咁口臭亂up,你大可以即刻同孩子講番「媽媽好鐘意聽到你笑,你笑得好好 ...
講得好

伯爵府

引用:可唔可以唔同佢一齊住啊?你99係咪更年期啊

原帖由 wahiuma 於 15-01-05 發表
可唔可以唔同佢一齊住啊?你99係咪更年期啊?
我6299以前係同个女一家人住的,6年前我C6建議,不如搬去唐樓渡住,因為覺得唐樓比較保值(駁收購),錦咪搬囉!

冇幾耐62又过身,佢个女一家買咗樓又搬走,得番99一个人住。

我C6又好鬼孝順,係咁游說我間屋咁大,冇理由唔比佢亞媽來住(99有借$比我哋裝修),又話宜家住呢度要行樓梯,99唔會行得好多年啫!再者99閒日要去湊2个外孫!對住佢唔會好多時間,最後咪一齊住,冇幾耐99仲賣埋層樓,唉!衰心軟!

我99幾年前話想申請長者公屋,咁我C6咪好積極咁幫佢,点知亞99同C6既哥哥哭訴,話我哋趕佢走,自此之後,我哋冇再叫佢申請屋,怕咗佢!

複式洋房

同99 講 : 你快D過世咪聽唔到人笑囉

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+貧窮媽媽+於+15-01-04+發表下

原帖由 judychungpuiyan 於 15-01-04 發表
我99 D 價值觀係好古怪,又親中(例如佢好讚成內地人來港搶奶粉,又話多D內地大學生來HK讀書係好,大家自己 ...
摷人哋啲痣真係好過份、失禮;我可能會忍唔住出手拍佢手

男爵府

呢D 99多數長命百歲,但唔一定健康,係我99我實剷爆佢,長輩都冇情講,你要人尊重你,你首先要尊重人,佢同你大伯呻下你地就唔敢再叫99申請公屋,點解唔叫大伯同佢住呀?

伯爵府

引用:呢D 99多數長命百歲,但唔一定健康,係我99

原帖由 devil621 於 15-01-08 發表
呢D 99多數長命百歲,但唔一定健康,係我99我實剷爆佢,長輩都冇情講,你要人尊重你,你首先要尊重人,佢同 ...
大伯有叫过99唔好申請公屋,佢話佢2個仔女遲D去外國讀書,到時候有多間房吉咗,會叫99去住

不過,我同C6講,叫佢問清楚佢亞哥,唔好口爽爽,到時唔得,又令到老人家唔開心,仲有大伯0K唔代表亞嫂鍾意,到頭來又搅到2公婆吵架

首頁

尾頁

跳至