母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

大宅

全泵媽奶保持奶量100左右,但阿囡之前食100ml, 所以ok. 三星期後越來越大食。

全泵媽追奶好辛苦。3小時一次只泵到100ml。但BB35日大,食140ml,佢又唔肯埋身,每天有埋身肉搏的時候。之前有Jm話泵唔會長大,但BB會。我明白了。

我但求刺激多造奶,及保持奶量。
一天喝12杯水以上連湯水。黑豆茶、木瓜魚咩都有。請問各JM我有咩問題?

看圖:早歺已經四杯黑豆飲品及二隻蛋及芝士了。求解答,謝謝!

伯爵府

可能買個啲MILK PLUS 試試吧..

再試下埋身...我用咗幾日迫佢埋身...而家唔泵唔粉, 冇洗奶樽2星期了...
我要食飯先多奶的....
如果追唔到只好補粉啦...

之前見有JM 講power pump..
大約係泵15-20 mins , rest 15 mins, then repeat.

加油

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:全泵媽奶保持奶量100左右,但阿囡之前食100

原帖由 adrian_mama 於 15-01-07 發表
全泵媽奶保持奶量100左右,但阿囡之前食100ml, 所以ok. 三星期後越來越大食。

全泵媽追奶好辛苦。3小時一 ...
乳製品會影響奶量,唔好食

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

回覆:adrian_mama 的帖子

我之前都追唔到,不過決心一滴奶粉都唔補,全埋身,狂飲湯飲水,食卵磷脂,more milk, 山羊豆,加多奶茶,兩個星期已追到。但真係好辛苦,尤其係阿 b 個個鐘食,要捱得囉

大宅

卵磷脂係藥丸嚟架???
邊度有得賣呀?

複式洋房

請問黑豆荼邊到買?

伯爵府

adrian_mama 發表於 15-1-7 08:01

全泵媽追奶好辛苦。3小時一 ...
既然你系全泵,你不如就試下加泵啦bb 3個鐘頭食一次,你就2.5個鐘頭泵一次

全泵系真系難追奶,好似你講,個泵系唔會長大,技巧亦都唔會變好
但bb就會越食越多,但亦會食得越來越好。
初生bb一食就可能搞左接近一個鐘頭,但到bb3-4個月,30分鐘已經搞掂,再大d20分鐘,仲要乜都唔需要洗。
盡量都俾bb試下埋身啦,之前草都有講過架,唔好次次都等bb餓到爆炸你就俾距埋身,距都唔系好識,食唔到仲唔“怋”到爆炸狂喊咩。你試下得閑就抱住距俾距埋身,等距識左點食然後再將其中1-2餐轉做埋身食

大宅

回覆:mrshong2011 的帖子

請問卵磷脂是GNC嗎?
more milk plus 及山羊豆在哪裡買?
感謝您

大宅

引用:Quote:原帖由+adrian_mama+於+15-01-07+發

原帖由 babyislove 於 15-01-07 發表
乳製品會影響奶量,唔好食
乳製品不能吃?點解嘅
有JM. 話食芝士同奶有幫助

別墅

好明白你心情.. 我由全人奶一個月到依家半人奶....個b又大食,,.,當初已經由全日泵成10次到依家一日泵得4次左右..冇計...要返工,,,不過我都堅持泵到幾多就比佢食幾多,,,之前病左泵得仲少....搞到我老公都忍唔住叫我收手,,不過我都會繼續堅持,,,鬼叫佢唔肯埋身...

版主

大廚勳章 玩具勳章 趣教勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 版主 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 babyislove 於 15-01-07 發表

乳製品不能吃?點解嘅
有JM. 話食芝士同奶有幫助
睇書話\0辛辣和乳制品(e.g., 雪糕、芝士)會影響奶量和奶嘅質素

回家,並不只因為能遮風避雨、吃飽喝暖;
回家,是因為那裡有

「喜樂」「感恩」開始

大宅

我的育兒心得勳章

我係喝王不留行滴雞精,有用

大宅

引用:請問卵磷脂是GNC嗎?more milk plus 及山羊

請問卵磷脂是GNC嗎?
more milk plus 及山羊豆在哪裡買?
感謝您
我在mamabbshop.com買 more milk plus 及山羊豆, 真係一兩星期就每次泵多50ml, 依家冇咁大追奶壓力!

卵磷脂我都有買,都係gnc 但冇開食,因我見成份好chemical. 同bk媽咪話塞先食.

大宅

最關心BB問題熱投勳章

我果時日日飲梳羅魚湯, 同埋試下黑芝麻豆漿丫, 最重要唔好禁大壓力自己, 本住有幾多餵幾多, 總之盡左力就得 ^_^

大宅

回覆:全泵媽追唔到BB食量,好辛苦!求辦法

試下泵之前飲一大杯暖水,一路泵一路按摩個胸,坐姿傾前少少。btw BB大大下可以試返埋身,通常佢地都會越大越叻啜

大宅

另外可泵密d,例如每3個鐘一次變每2個鐘一次。還有,就算BB戒了夜奶,都要keep 泵一餐零晨奶,這會對日間奶量有保障

大宅

引用:試下泵之前飲一大杯暖水,一路泵一路按摩個

原帖由 CCma1121 於 15-01-09 發表
試下泵之前飲一大杯暖水,一路泵一路按摩個胸,坐姿傾前少少。btw BB大大下可以試返埋身,通常佢地都會越大 ...
明白!謝謝您們的意見

禁止訪問

大宅

回覆:Sweetheart12 的帖子

BB由出世到而家都唔肯
姑娘話有d. BB唔like, 叫我慢慢試
每日都train下佢,每次都爆喊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊