自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

男爵府

回覆:朋友私下考我仔數學

其實好小事。。。

別墅

好普通姐
唔洗大驚小怪

禁止訪問

珍珠宮

引用:幾日前我仔去朋友仔屋企參加生日會,我地送

原帖由 Happymom2004 於 15-01-09 發表
幾日前我仔去朋友仔屋企參加生日會,我地送佢去,跟住幾個鐘後接阿仔時,我朋友同我講:你個仔數學幾好喎。 ...
會唔會係唔知同小朋友可以講乜,類似r水吹呀?
我對住d小朋友唔知講乜好都係出呢招:你識唔識寫自己名呀?識呀?寫比姨姨睇好無?嘩好叻啊,仲識寫乜野呀?

大宅

引用:Quote:波子 發表於 15-1-9 12:57 玩下數學

原帖由 sumaggie101 於 15-01-09 發表
agree, 樓主太多心,小人之心

我地朋友GATHERING, D KIDS周圍攪, 我地都係考題目扮搶答等佢地唔好四圍走
樓主講咗佢朋友係特登走去問佢個仔數學問題,並唔係當game玩

水晶宮

hashtag影視迷勳章

引用:Quote:波子+發表於+15-1-9+12:57+玩下數學

原帖由 sumaggie101 於 15-01-09 發表
agree, 樓主太多心,小人之心

我地朋友GATHERING, D KIDS周圍攪, 我地都係考題目扮搶答等佢地唔好四圍走
下?咁叫小人之心?

你好似喺現場,知道好多野咁

我仔話番比我知,佢地大部分時間都係坐定定打機,party都係玩架啫,有人無拿拿走黎考math喎, 真係有D怪,去咁多次party, play date都未試過。

水晶宮

引用:Quote:原帖由+sumaggie101+於+15-01-09+發

原帖由 belovffy_02081 於 15-01-09 發表
樓主講咗佢朋友係特登走去問佢個仔數學問題,並唔係當game玩

Thanks

珍珠宮

如果係我,我個仔無穿無爛無唔開心,由得佢,比比比,係佢自己唔開心,又或者佢根本無心

水晶宮

引用:Quote:原帖由+Happymom2004+於+15-01-09+發

原帖由 mrschocolate 於 15-01-09 發表
會唔會係唔知同小朋友可以講乜,類似r水吹呀?
我對住d小朋友唔知講乜好都係出呢招:你識唔識寫自己名呀?識呀 ...
又唔係,see #47

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

如果調返轉, 仲難受.....e.g. "你個仔 d 數唔掂喎, 我仔小四既數都計唔到...."

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

仲有, 應該係佢明白, 間間學校出既題目都有深有淺, 所以佢覺得齋問分數代表唔到 d 乜, 所以就直接問題目.......

水晶宮

引用:如果調返轉,+仲難受.....e.g.+\"你個仔+d+數

原帖由 moonychan 於 15-01-09 發表
如果調返轉, 仲難受.....e.g. "你個仔 d 數唔掂喎, 我仔小四既數都計唔到...."
...
調轉的話,應該唔會話番比我知卦,好hurt架喎

翡翠宮

好無謂,有咩好比較。玩時就玩啦,無啦啦又走去做數學無得玩。只可以過你朋友seafood 痕

珊瑚宮

畀面勳章 BK Milk勳章

小事啦,唔需要上心,最緊要係教定阿仔唔好亂講屋企野俾人地知就得啦
一陣講埋夾萬有幾計,密碼係咩就大鑊

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

引用:你朋友好白痴。。我自己最憎,開party就開p

原帖由 belovffy_02081 於 15-01-09 發表
你朋友好白痴。。我自己最憎,開party就開party啦,冇啦啦做咩test呀,低能。。

...
x2白痴又無品

珍珠宮

引用:幾日前我仔去朋友仔屋企參加生日會,我地送

原帖由 Happymom2004 於 15-01-09 發表
幾日前我仔去朋友仔屋企參加生日會,我地送佢去,跟住幾個鐘後接阿仔時,我朋友同我講:你個仔數學幾好喎。 ...
問幾條乘除唔叫得做考下話?!傾計似d囉

禁止訪問

伯爵府

引用:其實我諗佢無心考既。。。可能傾開計,當同

原帖由 Natalie86 於 15-01-09 發表
其實我諗佢無心考既。。。可能傾開計,當同佢玩咁ja...咁小朋友實係問下佢返學點呀。。。讀書點呀。。。。 ...
x2
敏感左

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

背後發生咩事冇人知. 可能係大人同小朋友傾計時小朋友講數學, 佢只係問兩條數玩下. 又可能係佢有心去問.

你兩個互相猜度, 做朋友做到咁, 無意思, 既然個心係唔舒服就慢慢梳遠佢. 你唔駛咁在意囉, 唔好o走精神響呢d 小事度.

首頁

尾頁

跳至