自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

南航女工與上司開房 閃電升職

男人升官靠送錢,女人升官靠陪睡!中國南方航空公司一名女臨時工,被指通過與男上司開房上床410天,三年內變為副處級財務部經理,成為中國升遷最快、央企最牛的副處長。荒唐的是,這對男女開房頻率極高,平均兩天一次,被網民戲稱為「體力哥嫂」,「刷新中國通姦次數的紀錄」。

開房410天 房費36萬元總部設在廣州的南方航空公司爆出集團貪腐大案,南航官方微博周一(5日)公佈,集團兩名副總經理、財務總監、總會計師等四名高管涉嫌職務犯罪,被解除職務並立案偵查。另據南航內部消息證實,南航財務部總經理盧宏業及財務部門女經理陶荔芳也都涉事被查,目前陶已被免職,盧還在調查中。內部人士對此並不驚訝,因為陶、盧兩人的情人關係在南航早已是公開的秘密。
早在2012年就有人在網上發帖投訴舉報,稱南航財務總經理盧宏業與其下屬陶荔芳,在2009年1月至2011年6月,三年內在廣州高級酒店開房共計410天,房費高達36萬元(人民幣.下同)。二人身份證號、開房時間、酒店名、天數以及房間號等細節也在網上被公開。網民爆料稱,在不到三年的時間內,盧把陶從臨時工轉為正式工,並提升為南航財務部資產處的副經理。從臨時工到年管18億元基建工程的央企副處級經理,「簡直比坐直升飛機還快」。
南航內部人士曾表示:「公司內部對這一舉報內容有所耳聞,不便發表評論,但財務部門確實有位陶姓女性部門經理被調查。」
《北京青年報》

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

開心吸收勳章

水晶宮

回覆:比你會"訓晒身"嗎?

Hey禾公司都有幾件,有件坐禾隔離

子爵府

ac917 發表於 15-1-9 14:16
係咪有野8

水晶宮

引用:Quote:ac917+發表於+15-1-9+14:16+Hey禾公

原帖由 irisyau4127 於 15-01-09 發表
係咪有野8
都係d普通過普通嘅case,邊間大公司冇吖

男爵府

引用:Quote:原帖由+irisyau4127+於+15-01-09+發

原帖由 ac917 於 15-01-09 發表
都係d普通過普通嘅case,邊間大公司冇吖
已婚

今天再大的事,到了明天就是小事,
今年再大的事,到了明年就是故事。
不需要太計較、太在意,一切都會過去。

珍珠宮

回覆:比你會\"訓晒身\"嗎?

好心d女人咪咁cheap啦,為左少少名利,錢就訓身,唔怪得咁多男人睇唔起女人啦

水晶宮

我唔會咁 肯陪瞓 都要有能力做嗰個位至得架 唔係升左上去咪又係等炒 就算唔炒 當你做左老細情婦 都俾人背後唱 做都做得唔開心

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:南航女工與上司開房 閃電升職+男人升官靠

水晶宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

子爵府

回覆:jollyemmy 的帖子

水晶宮

唔知兩位主角結咗婚未?

伯爵府

我身邊d朋友都有呢d女同事:hahaha
香港都常見

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:好心d女人咪咁cheap啦,為左少少名利,錢就

原帖由 BREADWING 於 15-01-09 發表
好心d女人咪咁cheap啦,為左少少名利,錢就訓身,唔怪得咁多男人睇唔起女人啦

...
大陸可能好多,佢地睇錢大過天

珍珠宮

有d真係要坐大脾

侯爵府

禁止訪問

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章

引用:Hey禾公司都有幾件,有件坐禾隔離 +

原帖由 ac917 於 15-01-09 發表

珍珠宮

好媽媽勳章

I won\'t我寧願窮

首頁