親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

Plan緊今年聖誕trip, 帶2個仔(10,8歲)有乜提議?
日本,東南亞大部分,澳洲都去過,想去新地方。
去歐洲夠唔夠時間?會不會好多舖頭,景點都閂門,冇地方去?
請各位JM比D意見, thanks!

大宅

回覆:10日去邊度好?

十日去瑞士剛剛好,而且今時今日嘅歐洲,我只係放心去瑞士。

男爵府

引用:十日去瑞士剛剛好,而且今時今日嘅歐洲,我

原帖由 kennyklt 於 15-01-10 發表
十日去瑞士剛剛好,而且今時今日嘅歐洲,我只係放心去瑞士。
Thanks very much! 瑞士係好正,但已去過2次,較安全既德國都去過,有冇其他選擇?

子爵府

MommyPanel勳章

去北歐睇極光

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

你不如講下你未去過既歐洲國家先...

男爵府

引用:去北歐睇極光

原帖由 ms_maybb 於 15-01-10 發表
去北歐睇極光
好呀!等我搵下資料

男爵府

引用:你不如講下你未去過既歐洲國家先...

原帖由 bosch 於 15-01-11 發表
你不如講下你未去過既歐洲國家先...
我自己去過熱門既西歐,意大利等。不過我D仔只去過瑞士,德國,所以其他地方都可以去。但我老公話帶住2個仔唔去治安唔好既地方,西班牙,意大利已經比佢rejected,但10日又好似好趕,所以仲未搵到心水地方。
有JM提議北歐睇極光,等我search下資料。
當然唔一定要歐洲,只係10日行程,去遠又趕,去近又長,所以未有idea.....

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

funfunyuyu 發表於 15-1-11 09:04
我自己去過熱門既西歐,意大利等。不過我D仔只去過瑞士,德國,所以其他地方都可以去。但我老公話帶住2個仔 ...

我都覺得睇北極光幾好.

聖誕節去歐洲都係去睇聖誕巿場, 或者滑雪. 可考慮去奧地利, 德國, 瑞士.

其他地方可以夏威夷加LA 等...

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

東歐都唔錯, 洗費平
北歐睇極光, 但聖誕既話要晨咁早就book定酒店果啲, 唔係會比旅行團hold起晒
不過聖誕好多都會早收/關門, 所以有得揀我唔會聖誕去歐洲, 農曆年去係淡季, 酒店平好多架

首頁

尾頁

跳至