烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

回覆:challenger 的帖子

大宅

熱血勳章

引用:Quote:原帖由 maggieddie 於 15-01-16 發表

原帖由 爸爸豬 於 15-01-17 發表
有人欣賞,是煮飯的動力
係!真係!我結婚前已講明唔識煮飯做家務 結婚頭兩年完全無飯夫婦 阿仔出世有工人 鐘點 又唔洗我煮 結左婚十年 係近依兩年幾無工人又想阿仔食得健康就學煮 佢兩個真係好包容 我知有時煮得唔好 佢地食第一啖個樣已經話左俾我知 但佢地都—定清曬 又唔會彈三彈四 咁佢地識做時 我又有心機煮 咁佢地咪愈來愈有口福囉 我都無諗過我可以由討厭煮飯變成興趣 老公仲送左個焗爐鼓勵我添

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

爸爸豬 發表於 15-1-17 17:27
有人欣賞,是煮飯的動力
無錯! 我6年冇蒸魚, 老火湯怕且係1年煲2-3次. 唔止係材料限制, 仲有係煮左都冇人食得我食.

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 開心吸收勳章

maggieddie 發表於 15-1-18 00:41
係!真係!我結婚前已講明唔識煮飯做家務 結婚頭兩年完全無飯夫婦 阿仔出世有工人 鐘點 又唔洗我煮 結左婚 ...
我煮飯好唔掂亦唔多鍾意煮飯, 但點都會學煮, 煮得唔好都要自己煮, 煮到爆晒粗都要自己煮. 箍住男人個胃係御夫術之一, 小朋友食阿媽煮既野係佢一世既記憶, 呢d 野我唔會長期俾人做.

大宅

熱血勳章

引用:Quote:maggieddie 發表於 15-1-18 00:41 係

原帖由 bosch 於 15-01-18 發表
我煮飯好唔掂亦唔多鍾意煮飯, 但點都會學煮, 煮得唔好都要自己煮, 煮到爆晒粗都要自己煮. 箍住男人個胃係 ...
agree!

禁止訪問

回覆:我試過一年冇蒸過魚、半年冇㷛過老火湯

水晶宮

回覆:我試過一年冇蒸過魚、半年冇㷛過老火湯

跟你學吓嘢

xoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxoxo

男爵府

我老公同d仔女都好鐘意食蒸魚同飲湯,所以要密密㷛

首頁

尾頁

跳至