家庭理財

跳至

首頁

尾頁

大宅

上年

男爵府

回覆:去左大陸工行理財產品pr1 保本浮息是否真的安全

你又幾好喎,有個理財師跟你個account!

侯爵府

R1 保本唔駛驚,我上星期做左有5.2厘息,工行通常逢星期二推新的理財產品,第一日買通常有d 過5厘一年的r1 理財產品

大宅

freshrose 發表於 15-1-20 10:22
R1 保本唔駛驚,我上星期做左有5.2厘息,工行通常逢星期二推新的理財產品,第一日買通常有d 過5厘一年的r1 ...
冇見有5厘呀!眼見佢寫明保本,而家問清楚隻產品係工行先放心小小,你做邊隻有5厘呀?丿

大宅

引用:上年年尾去左深圳買左理財4.6,+同4.15,+

原帖由 miffy_suesue 於 15-01-20 發表
上年年尾去左深圳買左理財4.6, 同4.15, 個理財師好快幫我決定,又好快咁幫我辦手續, 但最近睇新聞2012年 ...
反而擔心第日如何運返D錢落來

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

引用:上年年尾去左深圳買左理財4.6, 同4.15,

原帖由 miffy_suesue 於 15-01-20 發表
上年年尾去左深圳買左理財4.6, 同4.15, 個理財師好快幫我決定,又好快咁幫我辦手續, 但最近睇新聞2012年 ...
上次係深圳平安銀行爆㷛,有
8.5% 息 最少100萬~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:Quote:原帖由 miffy_suesue 於 15-01-20 發

原帖由 大力大力 於 15-01-20 發表
平安銀行穩吾穩陣呢?

大宅

引用:Quote:原帖由+miffy_suesue+於+15-01-20+發

原帖由 大力大力 於 15-01-20 發表
爆左會點?
斗零都無?

KPH732

大宅

qisan 發表於 15-1-20 18:00
爆左會點?
斗零係呀

侯爵府

引用:Quote:原帖由+大力大力+於+15-01-20+發表上

原帖由 qisan 於 15-01-20 發表
爆左會點?
斗零都無?
我都想知

侯爵府

miffy_suesue 發表於 15-1-20 12:43
冇見有5厘呀!眼見佢寫明保本,而家問清楚隻產品係工行先放心小小,你做邊隻有5厘呀?丿 ...

2014年第50期保本型理财产品90天BBD14818(仅深圳), 5 %, 做90 日, 保本保息

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

交行手機版~

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

引用:R1 保本唔駛驚,我上星期做左有5.2厘息,工

原帖由 freshrose 於 15-01-20 發表
R1 保本唔駛驚,我上星期做左有5.2厘息,工行通常逢星期二推新的理財產品,第一日買通常有d 過5厘一年的r1 ...
想問如果在大陸交開左人民幣定期,依家完左,想轉哂d錢(得6,7萬人仔左右) 去工行,係未要親身上去工行用返交行俾我果張咭碌就可直接過數去工行做人定架啦?

另因家中電腦是mac機,故不能支援在大陸銀行網站的購買R1果d理財產品,故想問仲有咩方法可方便d購買理財產品架? 如用電話咭係點架,每月幾錢架? 因我基本想不打電話上大陸。

同埋有冇人知依家交行和工行,那問短期理財產品息高d架?

男爵府

引用:Quote:原帖由 freshrose 於 15-01-20 發表R

原帖由 meko2win 於 15-01-21 發表
想問如果在大陸交開左人民幣定期,依家完左,想轉哂d錢(得6,7萬人仔左右) 去工行,係未要親身上去工行用返 ...
如果你部電腦吾系用Internet Explorer,同埋冇一卡两號電話卡,基本上你响香港系乜都做吾到,用吾到網銀同手机銀行。

侯爵府

meko2win 發表於 15-1-21 10:51
想問如果在大陸交開左人民幣定期,依家完左,想轉哂d錢(得6,7萬人仔左右) 去工行,係未要親身上去工行用返 ...

其實轉數用網上銀行咪可以轉, 如果唔係就用提款卡轉, 2個方法都要收手續費

大陸果D 網站一定要用IE 架, 我未試過用電話買, 如果可以用電話買咪好危險隨時俾人轉哂D 錢都唔知咩事, 你知大陸幾危險

至於短期理財產品息高d, 間間都唔同, 仲要個個星期都唔同, 仲有高息通常高風險架, 最好自己睇完個簡介先買, 即使你有大陸經理跟開, 佢地都唔會話你知細節, 淨係一味叫你買

男爵府

引用:Quote:原帖由 meko2win 於 15-01-21 發表想

原帖由 Daeng 於 15-01-21 發表
如果你部電腦吾系用Internet Explorer,同埋冇一卡两號電話卡,基本上你响香港系乜都做吾到,用吾到網銀同 ...
一卡兩號果d點搞架,可在香港搞嗎
幾多錢?
電話搞係未真係危險

男爵府

引用:Quote:meko2win 發表於 15-1-21 10:51 想問

原帖由 freshrose 於 15-01-21 發表
其實轉數用網上銀行咪可以轉, 如果唔係就用提款卡轉, 2個方法都要收手續費

大陸果D 網站一定要用IE 架, ...
假設我唔轉賬去第二間銀行,keep返原來果間做人定,係未都可去網上銀行搞? 幾錢手續費?

電話危險係未指卡兩號果d?

侯爵府

meko2win 發表於 15-1-21 12:11
假設我唔轉賬去第二間銀行,keep返原來果間做人定,係未都可去網上銀行搞? 幾錢手續費?

電話危險係未指卡 ...

YES, 基本上所有野都係網上搞, 好方便, 其實間間銀行都有理財產品, 都係可以上網認購, 我差不多每個月都係度做唔同的理財產品

侯爵府

引用:交行手機版~+

原帖由 大力大力 於 15-01-21 發表
交行手機版~
5.3% 電腦顯示唔夠數去買

男爵府

引用:Quote:原帖由 Daeng 於 15-01-21 發表如果

原帖由 meko2win 於 15-01-21 發表
一卡兩號果d點搞架,可在香港搞嗎
幾多錢?
電話搞係未真係危險
每樣嘢都有利有弊,風險要自己衡量,响大陸手机銀行系非常普遍,因為手机人人有,電腦吾系人人有。手机銀行系全靠每次指令都要輸入動態短信,仲有就系你個户口每次有郁動都會收到SMS通知你,最后就系我用交行同平安銀行嘅手机銀行,跨行轉賬系免費,其他銀行就吾知,因為工行基本上系要收轉賬費,但我join咗個轉賬套餐,一年有100次免費跨行轉賬。

首頁

尾頁

跳至