母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

很希望全人奶餵BB,努力了一個月,試了很多上奶湯/食物/茶etc, 亦經過了猛長期的狂啜,奶量係有升高,由初初2-3hr兩邊泵到1安,到而家有3安左右,但好像固定了,沒有再提升了,完全不夠BB一餐食量。我因為要工作,泵奶是必須的。最近,還開始有d硬塊,怎也推不散,是乳腺阻塞嗎?請問係咪要揾推乳師幫手通下乳腺才有轉機,奶量才可以再升?你們有真係work既通乳師介紹下?或有冇其他方法再幫幫我,我唔想補奶粉...thx

禁止訪問

引用:很希望全人奶餵BB,努力了一個月,試了很多

大宅

引用:很希望全人奶餵BB,努力了一個月,試了很多

原帖由 Bears2014 於 15-01-23 發表
很希望全人奶餵BB,努力了一個月,試了很多上奶湯/食物/茶etc, 亦經過了猛長期的狂啜,奶量係有升高,由初 ...
http://www.aptcm.com/aptcm/medinfo.nsf/acfeedb08de41c864825697a00295e2c/b649765475611f7348256c2c000b0997?OpenDocument
試下呢個得唔得?我有fd話得!我就未試!試完分享!

複式洋房

回覆:Angelaeasy 的帖子

我每晚都有飲王不留行gala

大宅

回覆:Bears2014 的帖子

要埋身啜走D硬塊/粒粒……BB的吸啜力比泵強勁……返工泵得幾多得幾多,不要給自己太大壓力。我B2個月大,12.3磅……生長線達90. 但我也泵出的奶量也不穩定,3至5安不等。我主力埋身,只是出街回來才泵。

複式洋房

回覆:ztobb 的帖子

你的BB長得好好ar,我是細碼B...我主力一定要泵...從未試過多個3安(兩邊加埋),很羨慕a

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊