親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

男爵府

有冇得租埋雪鏡同手套? 幾$? 另外 Ocean 700有冇指定一定要帶泳帽?

男爵府

引用:有冇得租埋雪鏡同手套

原帖由 yintung100 於 15-01-23 發表
有冇得租埋雪鏡同手套? 幾$? 另外 Ocean 700有冇指定一定要帶泳帽?
要帶泳帽,

有雪镜及手套賣

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

男爵府

Tigerpooh 發表於 15-1-23 12:30
要帶泳帽,

有雪镜及手套賣
即係e 2樣野只有賣, 冇得租? 知吾知大約幾$?

大宅

如果你要求不高, 我見中途停廁所, 有商店之地方都有得買
平價雪镜約20000WON, 套賣約10000WON

公爵府

yintung100 發表於 15-1-23 12:17
無架, 手套一定要有, 雪鏡就視乎太陽大唔大或者有無落雪.雪鏡我見好多人都無戴架...
Ocean 700 都有好多人無戴泳帽, 浸下個暖水池同SIR滑梯都可以,
但見過有人玩水泡飄飄下個時比人捉無泳帽, BTW帶CAP帽都得, 可以帶頂準備唔要既去丫

水晶宮

ocean700係咪只可以一天出入一次,可唔可以,游兩小時,出來休息吃野,再入去呢?用不用再比錢???

翡翠宮

貢獻勳章 BK猜猜猜慶中秋 +5熱血勳章

引用:ocean700係咪只可以一天出入一次,可唔可以

原帖由 diong 於 15-01-24 發表
ocean700係咪只可以一天出入一次,可唔可以,游兩小時,出來休息吃野,再入去呢?用不用再比錢??? ...
應該唔得。同埋根本無需玩咁耐。
玩夜場夠架啦。

翡翠宮

引用:Quote:yintung100+發表於+15-1-23+12:17+有

原帖由 bb081090 於 15-01-24 發表
無架, 手套一定要有, 雪鏡就視乎太陽大唔大或者有無落雪.雪鏡我見好多人都無戴架...
Ocean 700 都有好多人 ...
我上次去無人捉要帶泳帽。

公爵府

引用:Quote:原帖由+bb081090+於+15-01-24+發表無

原帖由 chan803 於 15-01-24 發表
我上次去無人捉要帶泳帽。
我上次去因為我朋友無帶,比個救生員話

大宅

anybody know the opening hour of Ocean 700 in Feb? I will stay there from Feb 19-21. (Thu to Sat) just want to go for evening session but dunno if they have this sesssion during my visit (Thu and Fri). any website?

thanks a lot!

公爵府

Littlepa 發表於 15-1-26 09:13
anybody know the opening hour of Ocean 700 in Feb? I will stay there from Feb 19-21. (Thu to Sat) ...
建議你直接email問下酒店, 因為我之前睇過應該係weekend先有夜場, 點知我去個陣應該係旺季(應該由12月20日開始, 但我唔記得去到幾多號) 個段時間即使係weekday都有夜場, 我都係去到先知, 所以你問番酒店比較穩陣

翡翠宮

Littlepa 發表於 15-1-26 09:13
anybody know the opening hour of Ocean 700 in Feb? I will stay there from Feb 19-21. (Thu to Sat) ...
應該係 17:00 – 21:00, 但好似8點定7點半啲水上設施會關閉

http://www.alpensiaresort.co.kr/Enuse_fare_guide_2.gdc

或者你 email 佢地問下啦... [email protected]

大宅

thanks all! We can only bring swim suit and swimming hat is ok? no need to bring 保暖衣?

大宅

已租了suite, 請問有否煮食用具(e.g. rice cooker, 煮面的pot)及bowl and chopstick? 有否酒店內比較好食及價錢合理的食店推介?

另外, 會在香港租wifi egg, 但不知在酒店是否可接收. 酒店有否 free wifi?

thanks for sharing!

翡翠宮

Littlepa 發表於 15-1-26 13:08
thanks all! We can only bring swim suit and swimming hat is ok? no need to bring 保暖衣?
係.
但有保暖衣的話, 對小朋友/怕凍的人會好啲.

泳帽就可以帶埋去, 俾人叫到先用.... 我就兩晚唔帶都無人理...

男爵府

chan803 發表於 15-1-26 09:37
應該係 17:00 – 21:00, 但好似8點定7點半啲水上設施會關閉

http://www.alpensiaresort.co.kr/Enuse_fare ...
時間正確, 但夜場原來唔記得7:00 定7:30 NO SLIDE了, 我第一天仲唔知掟, 食完晚飯先去(6:45), 見到原來SLIDE咁早收, 掃興而回, 要第二日下午臨走前(4:30車) 先再去玩咋

Birth   7 Mar
出世  3.04 kg        1個月 4.5 kg
2個月 5.93 kg        3個月 6.73 kg
4個月 7.4 kg          5個月 8.1 kg
6個月 8.57kg

公爵府

Littlepa 發表於 15-1-26 13:27
已租了suite, 請問有否煮食用具(e.g. rice cooker, 煮面的pot)及bowl and chopstick? 有否酒店內比較好食 ...
我上次都係香港租, 去到收得好好.酒店有WIFI, 但好似唔係FREE, IHG 會員先係FREE

大宅

Littlepa 發表於 15-1-26 13:27
已租了suite, 請問有否煮食用具(e.g. rice cooker, 煮面的pot)及bowl and chopstick? 有否酒店內比較好食 ...

我上次去, 香港WIFI EGG貴過係韓國租

我用既係KT ROAMING, 你上網BOOK定, 到機場直接辦手續就可以拎WIFI EGG
佢仲叉埋電, 可以放心
你還機時佢會同你計數
依家刷銀聯卡、JCB卡時, 6500 won per day + 10%
你可以比較下

我係龍平都收到, ALPENSIA一定都無問題

大宅

請問怎樣book kt rooming? thx

大宅

unppl 發表於 15-1-26 17:48
我上次去, 香港WIFI EGG貴過係韓國租
請問怎樣book KT Roaming? Thx

首頁

尾頁

跳至