自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

請指教, 我本來係戴開two weeks 的oasys, 現在想轉用one day con, 見到 one day moist 平好多下, 想知係咪同ture eye 的舒適度差好遠的呢? 如果唔大分別, 我想買平d moist 用就算, 因為唔係成日戴。

大宅

我之前用one day acuvue moist, 依家轉左monthly. 我覺得都舒服唔乾。一直都用緊acuvue moist,戴左6~7年。差不多一星期戴六日,每次over 12 小時。> <

大宅

happysharingman 發表於 15-1-24 00:38
我之前用one day acuvue moist, 依家轉左monthly. 我覺得都舒服唔乾。一直都用緊acuvue moist,戴左6~7年。 ...
謝分享, 請問你之前買開one day 幾錢架?

大宅

回覆:one day acuvue moist 好定 ture eye 好?

用左one day moist 好多年了⋯

之後見出左true eye 一試,舒服得多,好簡單,戴moist 在巴士睡著,醒來對眼乾到掙不開

但true eye 可以瞓午覺添!所以貴咁多

不過如果你唔常戴,未必需要透氣度咁高

大宅

我有散光,所以會貴。同埋幾年前,好似1000左右?!

噢,如果戴con睡覺我又不太清楚。如果日常返工,出街,玩手機,睇電視…我沒有問題喔!

子爵府

回覆:陳家二少奶 的帖子

我戴開true eye...係我戴過最舒服既cons,moist 都幾好,不過如果成日都唔夠訓既…最好就戴true eye

大宅

認識瑞士牛牛第二回

回覆:one day acuvue moist 好定 ture eye 好?

我一開始試one day都係moist先,但係眼乾少少都會睜唔開眼,就算開到眼,眨多兩眨對con都會跌番出黎
之後眼鏡舖介紹我轉trueye,試過玩通宵都冇問題
如果眼容易乾,真心推介trueye

珍珠宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:one day acuvue moist 好定 ture eye 好

tru eye 透氣度高,價錢當然貴些(比moist 貴80-90盒)

伯爵府

trueye好好多

大宅

回覆:one day acuvue moist 好定 ture eye 好

True eyes
但貴

複式洋房

我想問true eye 同moist分別大約幾錢?
因為我都想轉day con

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

moist 係平,但我戴唔到,唔知點解有D "銀",所以一直戴 true -eye,你自己親身去試帶下好D

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 熱血勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

ture eye
我要記低 這些 那些 全部心事
從筆尖話你知
每兩天一次 你要揭開 信箱
接收 甜蜜故事
郵差會配合地 投入 我隔空的愛意

別墅

回覆:陳家二少奶 的帖子

True eye

禁止訪問

引用:請指教, 我本來係戴開two weeks 的oasys,

禁止訪問

引用:用左one day moist 好多年了⋯之後見出左tr

大宅

引用:Quote:原帖由+mrspandasony+於+15-01-24+發

原帖由 pigpeppapig 於 15-01-24 發表
帶con訓覺?大忌
咁唔係真瞓,冇理由響巴士瞓著要除 one day con , 又戴唔返

男爵府

熱血勳章

帶咁耐唔駛用眼藥水?

男爵府

true eye 舒服好多, 冇咁乾

大宅

我都想用ture eye, 不過真的比較貴, 試下moist 先,接受到就好, 慳唔少, 多謝各位姐妹分享

首頁

尾頁

跳至