自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

身在布吉機場,剛check in回港時,櫃位話我冇買行李,但我訂票時確實已訂20kg,係香港黎時都有, 費時浪費時間同阻住後面,最終比左差唔多500蚊港幣將行李寄倉,真係好嬲好掃興,唔知hk 會唔會refund返比我

子爵府

貓狗褓姆 DHA勳章 畀面勳章

回覆 irismamabbkwok 的帖子

尼間啲服務真係愈來愈差,好多投訴真係想接埋。

男爵府

真係好差,明明comfirm e-mail係話如果冇show行李狀態唔使擔心,有買就得,各位jm買左既話真係出發前confirm多次先好

男爵府

回覆:好嬲!hk express!!

呢間出名差 之前都因為機票問題都接線生嘈過好多次
接線生態度差到無得再差

大宅

我上次係日本返黎都係咁!
一黎就話我hand carry過大要寄埋倉(事實唔係
買左25kg 係咁話無record又係要我比500幾,我咪企係到同佢拗,拗到最終唔洗比
事後我都驚自己好失禮,但...真係比左錢架嘛

wcpcelia    發表於 15-1-24 16:30

珍珠宮

好媽媽勳章

比左行李錢,email會有寫明,你有冇print埋個email比佢睇?

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

男爵府

好似番黎同去都要買 呢間野好煩 就算你同佢講緊電話 一到六點就會cut你線! 好冇禮貌

男爵府

無錯,來回都要買行李,email有show架喎

子爵府

我記得個email有寫明,去程買左幾多,回程又買左幾多,我早兩星期又係去布吉,當時仲超左3kg佢無額外同我收錢喎。手提行李就得7kg,但我果日程機超多人拎好多野上機,d空姐頭都暈。因真係無位擺。

寶石宮

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 笑得好勳章

暑假仲會第一次搭佢,好擔心

有些路啊,只能一個人走
我慢慢地、慢慢地瞭解到,所謂父女母子一場,只不過意味著,
你和他的緣分就是今生今世不斷地在目送他的背影漸行漸遠。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:比左行李錢,email會有寫明,你有冇print埋

原帖由 sumlam 於 15-01-24 發表
比左行李錢,email會有寫明,你有冇print埋個email比佢睇?
係,來回程行李買左幾多kg,寫得都清楚喎,我都搭過,
打去hotline 幾次,遇到嘅職員態度都唔差,
可能真係講彩數

子爵府

引用:身在布吉機場,剛check in回港時,櫃位話我

原帖由 irismamabbkwok 於 15-01-24 發表
身在布吉機場,剛check in回港時,櫃位話我冇買行李,但我訂票時確實已訂20kg,係香港黎時都有, 費時浪費時 ...
樓主請看我的主題分享其中講hk express既。佢地1/12系統升级,唔係所有資料transfer 過去。

珊瑚宮

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

引用:好似番黎同去都要買+呢間野好煩+就算你同佢

原帖由 s!uMEIMEI 於 15-01-24 發表
好似番黎同去都要買 呢間野好煩 就算你同佢講緊電話 一到六點就會cut你線! 好冇禮貌

...

瑪瑙宮

大廚勳章

引用:身在布吉機場,剛check+in回港時,櫃位話我

原帖由 irismamabbkwok 於 15-01-24 發表
身在布吉機場,剛check in回港時,櫃位話我冇買行李,但我訂票時確實已訂20kg,係香港黎時都有, 費時浪費時 ...
你張print out,無顯示有行李?

喇麼撻沙 啪卡挖多
阿喇克多 沈瑪 沈潑躂沙
喇麼撻沙 啪卡挖多
喇麼撻沙 啪卡挖多

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 sumlam 於 15-01-24 發表比左

原帖由 MsBusy 於 15-01-24 發表
係,來回程行李買左幾多kg,寫得都清楚喎,我都搭過,
打去hotline 幾次,遇到嘅職員態度都唔差,
可能真係 ...
同你一樣,我都打過幾次,啲staff好好,可能真係講彩數

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我好彩,無遇過。但去同回都要分別買行李。

伯爵府

畀面勳章

好好彩、未出過事, 打去cs有問題,佢又真係覆我電話

男爵府

我print out booking果度就冇show 行李狀態 , 當時已經打去hotline confirm過,只要有買佢system就有顯示 , 我亦收到個e-mail如下:
尊敬的旅客:

感謝您選乘香港快運!

附件為您的行程單/電子機票資訊,請您查收並自行列印備用。
行程單/電子機票暫無示法顯購買的行李數數據,但只要閣下是有購買的,系統都會有記錄的,請閣下不必擔心,如有不便敬請諒解。

如有任何查詢,請回復郵件至[email protected]或者致電我們客戶服務熱線。

客戶服務熱線中心
香港快運
電話: (852)3902 0288
電郵:[email protected]
網址:www.hkexpress.com

離港果日check in時職員都已經問左一次係咪冇買行李, 最後佢地都check到有我已買20kg , 返港時又話冇 , 可能真係我唔好彩

翡翠宮

真係唔敢搭廉航

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

E ticket有冇show? 買左冇show會打去confirm, 我搭過幾次都冇問題

首頁

尾頁

跳至