懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

剛小產,9week check bb 只有7week 幾停左心跳,前日自然流出。因已近高齡,希望盡快可以再懷孕,走出傷痛,但同時亦有陰影。請問有過相同經歷的jm,幾時再懷孕,順利嗎?

禁止訪問

回覆:小產後,可以盡快再懷孕嗎?

別墅

信中醫既去睇下中醫,食中藥調理好再開始試,急吾黎

大宅

我都因為心急,7月小產完,8月補過,我9月已做b, 而家21w啦,暫時一切安好,不過好睇你自己,真係會好擔心架..

複式洋房

我太太就7月小產完8月中做一個朱古力瘤手術!無特別補身11月就bingo 了現在16週了!我覺得自己心理準備好先,會容易啲!努力

別墅

等排清後我就會去見中醫,希望盡快養好身體,不過見好多人話頭6個月會易有返bb,又有d話過左3一6個月先,其實都好迷網。

複式洋房

引用:我都因為心急,7月小產完,8月補過,我9月

原帖由 canny385 於 15-01-24 發表
我都因為心急,7月小產完,8月補過,我9月已做b, 而家21w啦,暫時一切安好,不過好睇你自己,真係會好擔心 ...
我同你個情況一樣,7月頭小x,8月睇中醫,原本計畫15年5.6月先再造人,點知9月尾驗到又有咗,當時好唔開心,但諗住喺個天賜嘅寶貝,又好快接受咗,而家亦都21w+

禁止訪問

男爵府

我4月小產,5月有左,下個月生

男爵府

睇你自己啦,我小產過兩個月後有番,跟住再小產,驚.....後來唔敢快,等半年,BB上月出世了

禁止訪問

瑪瑙宮

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

回覆:Joyful_lam 的帖子

看中醫調理身體先做人,有左要再看中醫,比較安心!

大宅

小產後係好想好快再有,順其自然,調理好身心先,BB會帶齊野再來見你

伯爵府

開心吸收勳章

引用:我都因為心急,7月小產完,8月補過,我9月

原帖由 canny385 於 15-01-24 發表
我都因為心急,7月小產完,8月補過,我9月已做b, 而家21w啦,暫時一切安好,不過好睇你自己,真係會好擔心 ...
你係咪見經期準返至做?我每次嚟都過七日,中醫叫我避孕先

伯爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 canny385 於 15-01-24 發表我

原帖由 Karina_Karina 於 15-01-24 發表
我同你個情況一樣,7月頭小x,8月睇中醫,原本計畫15年5.6月先再造人,點知9月尾驗到又有咗,當時好唔開心 ...
你當時月經係咪已經正常返啦?

伯爵府

開心吸收勳章

引用:睇你自己啦,我小產過兩個月後有番,跟住再

原帖由 jenny729 於 15-01-25 發表
睇你自己啦,我小產過兩個月後有番,跟住再小產,驚.....後來唔敢快,等半年,BB上月出世了

...
我上個月等第二次m時試左一次,事後好驚真係bingo,怕再一次失去,所以今個月見m唔準,我會聽話避孕

別墅

回覆:yumilee 的帖子

謝謝!我信一定會的!

別墅

回覆:pokipoki 的帖子

心情真的會十分矛盾!

大宅

其實中醫都話3個月後會好啲,當然世事冇絕對。 我小x後唔夠一個月又有,即刻同睇開的中醫講,佢即刻調過啲藥,亦要我飲到16週,咁我梗係聽聽話話飲到16週啦!而家已經31週喇!

複式洋房

12月小產自然掛三月再bingo現在 bb已出世,妳要加油呀

首頁

尾頁

跳至