懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

我家姐二年幾前在仁安生過,佢地d服務都好好.請問最近向仁安生的媽媽,有無特別野要注意?多唔多大陸人係度生?

大宅

kk_unique,

我剛剛在5月3日係仁安開刀生,佢地d服務都一樣咁好. 你唔使心. 一定都有好多大陸人係度生, 不過姑娘會將佢地同香港人分開房住.
我住五樓二人房, 隔離床係香港人.
所以你唔使心.

複式洋房

Hello, 我會係6月底係仁安開刀呀! 想問一下, 病房涷唔凍呀, 需唔需要著長袖睡衣呀? 同埋外套呀? 食物方面ok嗎? 我諗著唔join套餐, 散叫! Thank you!

原文章由 bryan-媽媽 於 08-5-13 17:46 發表
kk_unique,

我剛剛在5月3日係仁安開刀生,佢地d服務都一樣咁好. 你唔使心. 一定都有好多大陸人係度生, 不過姑娘會將佢地同香港人分開房住.
我住五樓二人房, 隔離床係香港人.
所以你唔使心. ...

洋房

原文章由 Leonachan 於 08-5-13 17:59 發表
Hello, 我會係6月底係仁安開刀呀! 想問一下, 病房涷唔凍呀, 需唔需要著長袖睡衣呀? 同埋外套呀? 食物方面ok嗎? 我諗著唔join套餐, 散叫! Thank you!

...

我想問下你, 你入院 join package 定係逐樣計呀? 因為有媽咪話 join package 仲無甘便宜.

大宅

早排入左仁安bodycheck,同個開刀孕婦一間房,
見佢食孕婦餐,佢話唔好食,見佢成日食淨野,
佢話淨係得麻油雞好食,其它都唔得,
早餐食冬姑雞絲粥+淨麥包or粥+點心,
我睇過張餐單真係麻麻地,一日供應4餐,
反而我食散餐就ok,
早餐炸菜肉絲米+火腿煎蛋+飲品,$38,
下午食雞扒飯+湯+甜品+飲品,大約$100多D
另外仲有三文魚,銀雪魚,中式小菜....
住左大約4日食左$1200左右.
要著長袖睡衣,不過有時都熱,
餵奶時要著外套,房外邊比較凍.

別墅

嘩~mmbaby321321媽媽:
  你係未順產?你生完之後咁快就食蛋,你唔怕咩?定係順產就唔駛”界”口?

Leonachan:請問唔join package可以平幾多?我知道順產係平過開刀,但係我係開刀,恐怕join package會經濟d!?!

我都唸住住二人房,但係d朋友叫我唔好book二人房住,因為如果醫院唔夠房,好有機會會upgrade去二人房,所以依家都未firm實!

[ 本文章最後由 kk_unique 於 08-5-13 21:30 編輯 ]

大宅

kk,

ha..ha... 我依家先18w有排都未到我,
只係入去bodycheck見隔離床係開刀媽媽未八吓law,
聽隔床話開完刀頭一日都係食粥水,飯餐比左佢老公食,
我覺得食散餐好D多選擇.
lokyee129 該用戶已被刪除

複式洋房

我冇特別比較, 不過之前bk有人話join 同唔join package 價錢差唔多, 所以我諗我都會join package, 不過就唔join 食飯package!

原文章由 rubydon 於 08-5-13 19:24 發表

我想問下你, 你入院 join package 定係逐樣計呀? 因為有媽咪話 join package 仲無甘便宜.

複式洋房

唔該! 你講到d散餐仲好味喎! 咁我都係唔join 孕婦餐啦! 其實可能開完刀都冇乜胃口啦, 食套餐都會食唔哂d野!

原文章由 mmbaby321321 於 08-5-13 19:57 發表
早排入左仁安bodycheck,同個開刀孕婦一間房,
見佢食孕婦餐,佢話唔好食,見佢成日食淨野,
佢話淨係得麻油雞好食,其它都唔得,
早餐食冬姑雞絲粥+淨麥包or粥+點心,
我睇過張餐單真係麻麻地,一日供應4餐,
反而 ...

首頁

尾頁

跳至