美容扮靚

跳至

首頁
12345...8

尾頁

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-01-29 發表未

原帖由 Dwmn 於 15-01-29 發表
以aud$30 買到 rosa eglantine oil 而唔係 rosa caninac oil. 仲咁純算係咁
可能我一向有用開香薰,亦有用開底油,所以選擇除左係品種,提取方法都重要。冷壓油唔使咁貴,而加多幾十蚊已經買到更靚的油。

珍珠宮

畀面勳章

回覆:以油護膚真係work

我都有用韓國嘅rosehip oil 又抵用
皮膚真係靚左,又鎖到水
連暗瘡印都少埋

另外,我又買左支jojoba oil 比我爸搽
佢都話好用
本身佢一連4季都係蛇皮腳
轉天氣就R

翡翠宮

引用:Quote:原帖由+Dwmn+於+15-01-29+發表以aud$

原帖由 cbeyond 於 15-01-29 發表
可能我一向有用開香薰,亦有用開底油,所以選擇除左係品種,提取方法都重要。冷壓油唔使咁貴,而加多幾十蚊 ...
Cold press 貴過 chemical extraction 因為產量較少,油份低嘅植物要數量多先可以產到用加化學品榨嘅。如果你買大批量當然平到,但普通係連鎖店買到嘅有好多零碎成本加上去自然就貴d.

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

BonBonLin 發表於 15-1-29 11:46
我都有用韓國嘅rosehip oil 又抵用
皮膚真係靚左,又鎖到水
連暗瘡印都少埋
請問係邊個牌子?

子爵府

Elenalan 發表於 15-1-29 10:46
Agree!
我用HABA Squalene搽眼, Trilogy Rosehip Oil搽面/溝body lotion搽身。
Trilogy Rosehip Oil同Elizabeth Arden Ceramide Capsules我都有用緊, 我覺得Elizabeth Arden 好似好d, 不過每個人都唔同ga.

珍珠宮

畀面勳章

引用:Quote:BonBonLin+發表於+15-1-29+11:46+我

原帖由 siufufu 於 15-01-29 發表
請問係邊個牌子?
Missco 100ml
350蚊
佢係冷壓油

珊瑚宮

引用:Quote:原帖由 cbeyond 於 15-01-29 發表可

原帖由 Dwmn 於 15-01-29 發表
Cold press 貴過 chemical extraction 因為產量較少,油份低嘅植物要數量多先可以產到用加化學品榨嘅。如果 ...
我講緊係co2提取方法,最靚既方法,靈芝孢子油就係用這種方法提取。co2 rosehip oil 台灣都係買2xx, 運費到香港都唔算貴。不過老實講rosehip oil現在我只用來搽身,唔會用到co2,cold pressed 油已經ok。

水晶宮

binbin仔 發表於 15-1-29 11:39
一粒用到幾多日𠺢,係當eye cream 用定係做導入呢,呢個價係counter price?

...
Elizabeth Arden Ceramide Capsules, 一粒夠面和頸用, 一粒一晚, o岩乾肌/內乾外油肌/成熟肌冬天用。有retinol, 建議夜用。

水晶宮

MICLOH168 發表於 15-1-29 11:57
Trilogy Rosehip Oil同Elizabeth Arden Ceramide Capsules我都有用緊, 我覺得Elizabeth Arden 好似好d, 不 ...
Trilogy Rosehip Oil係純油, 主要係滋潤去印(長用有效), 我prefer用來粗用/溝野搽身。

Elizabeth Arden capsules係真正抗氧化serum:
Dimethicone, Cyclopentasiloxane, Squalene, Cyclohexasiloxane, Isostearic Acid, Ceramide 1, Ceramide 6 II, Borage Seed Oil, Linoleic Acid, Linolenic Acid, Retinyl Linoleate, Retinyl Palmitate, Tocopherol, Phytosphingosine, Oleic Acid, Hexadecanolide

成份表好簡單但全是有效冇多餘野: Retinyl Linoleate, Retinyl Palmitate (Vitamin A/ Retinol成份), Tocopherol (Vitamin E)都係有效打氧化成份, Ceramide 1, Ceramide 6 II (係人體細胞主要脂肪成份), 其他成份主要係潤滑和滋潤, 獨立包裝冇防腐劑香料!
我都係最近先留意有D咁平又好用o既野...

水晶宮

cbeyond 發表於 15-1-29 12:10
我講緊係co2提取方法,最靚既方法,靈芝孢子油就係用這種方法提取。co2 rosehip oil 台灣都係買2xx, 運費到 ...
yes, CO2 extraction係最好因為真空低溫冇機會氧化, extract出來o既油係份量少D但最pure。不過Rosehip oil主要係滋潤, 粗用, 唔使用到咁貴o既方法啦。

別墅

引用:Quote:原帖由 Dwmn 於 15-01-29 發表Cold p

原帖由 cbeyond 於 15-01-29 發表
我講緊係co2提取方法,最靚既方法,靈芝孢子油就係用這種方法提取。co2 rosehip oil 台灣都係買2xx, 運費到 ...
想問下如果用CO2提取, 有無品牌可以介紹一下!我用黎搽面,many THX !

水晶宮

育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

用緊Melvita 。 

想試 loccitane , 不過要 980 /1支,
好似幾貴, 又唔知功效如何? 

wongjoetabo    發表於 15-1-30 22:04

珊瑚宮

引用:Quote:cbeyond 發表於 15-1-29 12:10 我講

原帖由 Elenalan 於 15-01-29 發表
yes, CO2 extraction係最好因為真空低溫冇機會氧化, extract出來o既油係份量少D但最pure。不過Rosehip oil ...
啱呀,rosehip oil我都係用來搽身,$1-2/ml已經差不多,co2油我有,面會用其他更靚既油。

子爵府

引用:Quote:binbin仔+發表於+15-1-29+11:39+一粒

原帖由 Elenalan 於 15-01-29 發表
Elizabeth Arden Ceramide Capsules, 一粒夠面和頸用, 一粒一晚, o岩乾肌/內乾外油肌/成熟肌冬天用。有reti ...
Lup 唔lup 呢?易吸收嗎?

珍珠宮

回覆:以油護膚真係work

早2年已開始用油,堅果呀椰子油都用過,但都覺乾

今年用trilogy唔錯

男爵府

引用:用緊Melvita 。 想試 loccitane , 不過

原帖由 kck811 於 15-01-29 發表
用緊Melvita 。 

想試 loccitane , 不過要 980 /1支,
系咪蠟菊精華油?用左兩包SAMPLE,正呀!第二日膚色均勻緊緻,打算遲D買正裝。

wongjoetabo    發表於 15-2-3 23:00

大宅

想問問係用油當CREAM禁用定...?

複式洋房

回覆:hide513zain 的帖子

萬寧有得賣啊 不過會貴d 澳洲出架 一d 水貨店都會有

男爵府

我用緊melvita (比較浮) & Aesop (吸引的好些),但因為melvita 係 organic 所以比較放心d
親子王國以外之連結已被刪除

子爵府

引用:我用緊melvita+(比較浮)+&+Aesop+(吸引

原帖由 小仙女Mummy 於 15-01-29 發表
我用緊melvita (比較浮) & Aesop (吸引的好些),但因為melvita 係 organic 所以比較放心d ...
但melvita 好似好難吸收咁呀

首頁
12345...8

尾頁

跳至