1-3歲

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我唔知應該post去邊個版,所以post黎呢度~~

聽日第一次帶埋2歲囝囝入園玩一日,想問下各位有入園經驗的JM意見~

1. 我囝依家雖然2歲咩都食得,但我上openrice睇過園內的餐廳,唔係炸就係印尼野,西餐睇落又好似好濃味咁,有無JM 可以介紹下入面的餐廳係岩我小朋友去食?

2. 可以帶水 (for 大人細佬)/ 餅乾 (for 細佬)入園嗎?

3. 我上網頁搵唔到cartoon人物出現的時間表。如果想合照,咪無得預早planning / 排定隊囉?

4. 我本身唔係全年票 / 會員,咁網上會唔會有D coupon 係for我地呢D散客去download?

希望知道的JM幫忙回答~~~謝謝~~

複式洋房

我們上星期去完,帶左一壼飯比囡囡,一壺熱水開奶,包裝麵包一個都可以呀。
而家有個 2 日promotion, https://www.hongkongdisneyland.c ... nts/play-shop-dine/

男爵府

係囉我都要做下功課先至得,我老公成日都話帶囡囡去玩,講佐咁耐一次都冇去過,今個新年一定要去玩下。

男爵府

回覆:上迪士尼做足準備

可post係《本地旅遊》

男爵府

Streetboy 發表於 15-1-29 13:42
可post係《本地旅遊》
thx~~

複式洋房

回覆 fifihon 的帖子

我都係小朋友2歲時去迪迪尼。我無帶私伙野食,入面有中式飯,粉面咁架,我地個日都係叫左的類似碟頭飯同湯面既野分的俾小朋友食。
我習慣揹背朗裝哂的小朋友用品,特別將衫仔,尿片放面,底下收埋的水,面包咁,入園時同個工作人員講主要係小朋友用既野,佢摸一摸就放我入。

你可以帶吉樽向入面裝水飲,入面有飲水機。

男爵府

cskarple 發表於 15-1-29 16:14
回覆 fifihon 的帖子

我都係小朋友2歲時去迪迪尼。我無帶私伙野食,入面有中式飯,粉面咁架,我地個日都係 ...
oh thanks~~

珍珠宮

去旋轉木馬對面公主餐廳,我次次去個到,唔太油唔太咸

男爵府

引用:去旋轉木馬對面公主餐廳,我次次去個到,唔

原帖由 andyan324 於 15-01-29 發表
去旋轉木馬對面公主餐廳,我次次去個到,唔太油唔太咸
Thanks!!!

公爵府

回覆:fifihon 的帖子

帶個悶燒杯,聽講可以臨時煮粥仔,好多人旅行都用得著

侯爵府

畀面勳章

GOOD TO PREPARE

男爵府

建議你哋可以去旅遊果個版度睇下有咩idea~ 難得去玩,真係要做足功課喇~加油~!

大宅

我仔仔1歲3個月時第一次去迪士尼就係東京,我帶咗糊仔去育嬰室開俾佢食!亦係第一次食薯條!

大宅

香港迪迪尼既話,其實兩歲可以食到飯既話,我推薦迷離莊園旁邊餐廳有個餐係有三文魚同飯!幾ok

伯爵府

我仔17個月,上次去帶咗一壺飯仔,一壺熱水,1個奶樽水,1個bb水樽水,1袋4片裝嘅方包,幾小包bb餅仔,放响同一個袋,當然個袋內仲尿片濕巾一堆bb用品。。。佢望一望b,再望一望袋,再响袋外面摸一摸,就放行了。。。

不過話時話,佢地個嬰兒室照顧都幾周到,有雪櫃、微波爐、電熱水壺!

人奶室有2個,每個坐到3個人,又有high chair俾你餵bb食糊仔,有梳化俾人用樽餵奶。。。

雖然地方細細,但最好係有職員睇住,一定無人濫用,所以都ok

珍珠宮

2024勳章 畀面勳章

布佢地見刑有bb, 帶d 野食ok ga

男爵府

Yuenmuic 發表於 15-1-30 19:43
我仔仔1歲3個月時第一次去迪士尼就係東京,我帶咗糊仔去育嬰室開俾佢食!亦係第一次食薯條!

...
果日仔仔都係第一次食薯條,食得不知幾好味!

男爵府

Yuenmuic 發表於 15-1-30 20:16
香港迪迪尼既話,其實兩歲可以食到飯既話,我推薦迷離莊園旁邊餐廳有個餐係有三文魚同飯!幾ok

...
果日我地去左木馬旁邊果間餐廳度食,分左個pizza餐同拉面餐俾仔仔食,好彩都唔太咸,都幾好食。晚餐就出返青衣度食~

大宅

嗰度有冷熱水供應,仲有,你帶小朋友去,啲職員唔會check得咁緊,乜都話比bb食得㗎喇!

首頁

尾頁

跳至