親子旅遊

跳至

首頁
12345...26

尾頁

別墅

Hi! 打算7月尾去北海道睇花,暫定去9日,依家已經開始book定酒店,搜集資料住邊間民宿好。大家開始計劃未?會住美瑛、富良野民宿,同帶廣牧場,大家有無好介紹?

別墅

回覆:2015暑假北海道親子遊揮手區

已經book咗幾日toyoko inn,有D日子禁煙房已經無晒,好誇!

子爵府

畀面勳章

回覆:alienpig 的帖子

我都係7月尾,不過去8日咋,會去富良野美瑛,小樽登別洞爺湖,富良野book 咗natulux同chalet fuyuri ,未決定住邊間,洞爺湖book咗乃の風,其他未book

別墅

Natulux貴唔貴?
我諗住去帶廣、富良野、美瑛、旭川、小樽(想去埋定山溪,不過好似唔夠時間)、積丹半島,最後札幌,淨係book咗札幌同旭川嘅toyoko inn 咋。

大宅

之前住過natalux, 千五,六蚊晚連早餐,喺正富良野車站對面,好方便,酒店環境舒適,早餐都唔錯
建議自駕遊富良野同美瑛,因點到點距離較遠,如果搭巴士要就班次,不過我地逗留2日1夜,所以覺得唔夠時間

大宅

我BOOK左肚臍祭個幾日natalux 唯一 SUPREME TWIN (我兩大兩小),要成HK$3000一晚,仲考慮緊住唔住,實在太貴,因我們自駕唔一定住車站,book左遠少少EDEL WARME ,平一半 (當然無咁正),但要在車站附近泊車才可看肚臍祭

另外 推介 札幌住宿 Vessel INN札幌中島公園,自駕啱晒,寫明12歲以下不用錢,雙床 120CM 只要 700幾一晚 (無早餐),扺到爛

可參考人地 BLOG

http://choyce.pixnet.net/blog/po ... 5%E4%B8%8B%E5%B0%8F

子爵府

畀面勳章

我覺得北海道嘅住宿都貴,natulux我book咗兩晩共$6055

子爵府

畀面勳章

回覆:linda0818 的帖子

肚臍祭係邊日?

大宅

7月28,29

子爵府

畀面勳章

噢,我30號先去富良野,撞唔啱添

大宅

lovehimhim 發表於 15-1-31 10:34
噢,我30號先去富良野,撞唔啱添
試下改行程睇下就唔就到,不過快D BOOK定酒店,那幾天很緊張

別墅

引用:我BOOK左肚臍祭個幾日natalux+唯一++SUPREM

原帖由 linda0818 於 15-01-31 發表
我BOOK左肚臍祭個幾日natalux 唯一 SUPREME TWIN (我兩大兩小),要成HK$3000一晚,仲考慮緊住唔住,實 ...
間房幾大噃,不過中島公園有少少唔就腳,要諗諗

別墅

引用:我覺得北海道嘅住宿都貴,natulux我book咗

原帖由 lovehimhim 於 15-01-31 發表
我覺得北海道嘅住宿都貴,natulux我book咗兩晩共$6055
三千蚊一晚

子爵府

畀面勳章

改唔到了,因我29號先到札幌

別墅

引用:7月28,29

7月28,29
其實我唔係好明,我見D網站介紹話肚臍祭喺每年7月最後個週末,我仲以為會喺7月最後個星期六、日添

別墅

引用:我BOOK左肚臍祭個幾日natalux+唯一++SUPREM

我BOOK左肚臍祭個幾日natalux 唯一 SUPREME TWIN (我兩大兩小),要成HK$3000一晚,仲考慮緊住唔住,實 ...
肚臍祭會唔會多人到泊唔到車?
我心大心細中,唔知好唔好為咗佢改行程,又驚太多人乜都睇唔到,仲要住貴酒店或民宿

大宅

我舊年住呢間,Furano highland,好似萬几¥一個人包2歺,有大浴場

大宅

回覆 linda0818 的帖子

您打算係邊到book車呀?
我係新手, 都想自駕, 但唔知係邊到租車抵/好?
謝謝賜教...

別墅

你可以參考下呢兩個網,格下價,我仲未睇呀,租車可以唔使咁早book住都得
http://www2.tocoo.jp/en
https://rent.toyota.co.jp/en/index.html

大宅

alienpig 發表於 15-2-1 12:53
你可以參考下呢兩個網,格下價,我仲未睇呀,租車可以唔使咁早book住都得
http://www2.tocoo.jp/en
https:/ ...
toyota 已可BOOK 到 8月1日,可以BOOK住先,再找下其他又無平,因為CANCEL免費

首頁
12345...26

尾頁

跳至