自由講場

跳至

首頁
12345...7

尾頁

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:見到每次片段中都係兇手用小刀脅持人質斬首

珍珠宮

回覆:關於伊斯蘭國斬首片段其實大家有冇發覺有唔合理地方(慎入)

其實要第幾下先死,頸有大動脈好易死

D pk會唔會先止痛藥??

男爵府

引用:Quote:原帖由+se6b03+於+15-02-02+發表見到

原帖由 talkative 於 15-02-02 發表
我諗你唔好post相了
我覺得post相冇問題,都打曬格仔。

大宅

引用:你去liveleaks到睇,就見到佢地真係用小刀

原帖由 sumlam 於 15-02-02 發表
你去liveleaks到睇,就見到佢地真係用小刀慢慢鋸

總之我咪埋半隻眼,又將個screen遮一住一半黎睇 ...
係咁大膽睇video!

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:其實要第幾下先死,頸有大動脈好易死D pk會

原帖由 BIGPAT 於 15-02-02 發表
其實要第幾下先死,頸有大動脈好易死

D pk會唔會先止痛藥??
冇數幾多下,但我個次睇片,帶約十幾二十秒,個人質就唔郁了

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

侯爵府

畀面勳章

Pay tribute to the victim. Really need not to post the picture. He deserves honourable mention, not discussion about how he died.

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 我的育兒心得勳章 分享愛 想生BB熱投 DHA勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

大宅

回覆:關於伊斯蘭國斬首片段其實大家有冇發覺有唔合理地方(慎入)

多年前第一個美國人質被斬首條片我睇過,我好後悔自己咁八卦,真係用刀仔慢慢鋸......

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

sumlam 發表於 15-2-2 19:51
冇數幾多下,但我個次睇片,帶約十幾二十秒,個人質就唔郁了
用小刀鋸, 真係好殘忍, 用大刀劈起碼一嘢過, 仲要捱十幾二十秒, 不敢想像

水晶宮

牛年勳章 hashtag影視迷勳章

真係好殘忍,我唔敢睇,太恐怖

寶石宮

好殘忍

水晶宮

畀面勳章

割斷氣管已經死亡

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:sumlam+發表於+15-2-2+19:51+冇數幾

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

引用:多年前第一個美國人質被斬首條片我睇過,我

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

talkative 發表於 15-2-2 20:05
真係唔好睇,我當年睇完後真係一段時間至好少少,成日記起個畫面,個心都實哂的

我冇睇過, 唔敢

侯爵府

畀面勳章

http://hk.apple.nextmedia.com/news/art/20150202/19025985

外媒讚不是普通記者
後藤曾以非洲愛滋病及塞拉利昂兒童採鑽等題材出書,亦不時為日本放送協會、朝日電視台等主流媒體提供戰地新聞,《經濟學人》記者特里克斯指,後藤「從不關心誰勝誰負,而是聚焦被迫忍受衝突與恐懼的平凡人,特別是孩子們的故事……他不是一名普通記者,甚至不是普通的日本人,他的勇氣與奉獻讓他成為行內典範」。
去年十月他剛從土耳其入境敍利亞後,曾拍下影片說:「若發生任何事都是我個人責任。這是頗危險的,但請不要對敍利亞人有壞印象,不過我必定會平安歸來。」有輿論認為若安倍晉三藉後藤之死復辟軍國主義,擴兵海外,必定叫他死不瞑目。

英國廣播公司

SiuBBee    發表於 15-2-3 14:34

琥珀宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

我FB有人post左冇格仔既相出黎, 睇到我完全呆左

伯爵府

虎到金來勳章

今早睇完報紙,到而家都好不安

禁止訪問

水晶宮

畀面勳章

有冇想過尊重死者及其家人,唔好再貼相

daisy17772    發表於 15-2-2 20:13

首頁
12345...7

尾頁

跳至