在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

Hi all~做左全職媽7年,發現自己愈來愈宅。。唔知其他人係咪咁
因為身邊朋友個個都番工,好難搵到朋友可以傾下計??
有無人一樣係咁??

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

引用:Hi all~做左全職媽7年,發現自己愈來愈宅。

原帖由 wanpig 於 15-02-03 發表
Hi all~做左全職媽7年,發現自己愈來愈宅。。唔知其他人係咪咁
因為身邊朋友個個都番工,好難搵到 ...
Here, 個人越\'來越静

大宅

引用:Quote:原帖由 wanpig 於 15-02-03 發表Hi a

原帖由 hudsonchui 於 15-02-03 發表
Here, 個人越'來越静
我湊1個幼稚園半日,1個小學,日日做下家務,煮下飯又1日有時覺得都幾悶下

大宅

回覆:巨蟹座媽媽

我係

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

引用:我係

原帖由 lavenderwong 於 15-02-04 發表
我係
一齊吹下水啦
而家我最大娛樂都係煲下韓劇。。

男爵府

wanpig 發表於 15-2-3 14:03
因為身邊朋友個個都番工,好難搵到 ...

我也是巨蟹座媽媽,做了全職媽媽4年有多了,我也發覺自己越來越宅,很少找朋友,直情有自閉傾向添!

我只有一個兒子,而且已升中學,我在家有時都幾無聊,上下網,出街買下野,煮下飯,看下電視就過了一天了,日子好像沒有什麼意義

Mnbvcxdsa    發表於 15-2-28 17:45

男爵府

回覆 wanpig 的帖子

有想過出外工作,但又不想返全職,希望只返上午幾個鐘,一星期返3,4天,最好人工不要太差

唉!都不知在哪兒可找到這樣的工?

大宅

引用:Quote:wanpig 發表於 15-2-3 14:03 Hi all~

原帖由 活出彩虹 於 15-02-04 發表
我也是巨蟹座媽媽,做了全職媽媽4年有多了,我也發覺自己越來越宅,很少找朋友,直情有自閉傾向添!
煲下韓劇囉,都幾好睇嫁!
不過多時間空閒,會唔會搵下pt 做呀?

大宅

引用:回覆 wanpig 的帖子有想過出外工作,但又不

原帖由 活出彩虹 於 15-02-04 發表
回覆 wanpig 的帖子
哈,第時我都想搵呢啲工,不過我諗都幾難

禁止訪問

大宅

引用:巨蟹mama,bb4個月,覺得1日24小時都唔夠用 ,

原帖由 KIN0623 於 15-02-04 發表
巨蟹mama,bb4個月,覺得1日24小時都唔夠用 ,係全職mama
BB仲細,真係好多工夫要做,真係去洗手間都難,你加油呀!
不過呢個階段唔洗勞氣,個人心情應該會好啲

洋房

KIN0623 發表於 15-2-4 17:01
巨蟹mama,bb4個月,覺得1日24小時都唔夠用 ,係全職mama
我都同你一樣,囡囡4個月,全職媽

男爵府

回覆:wanpig 的帖子

報到巨蟹ftm3年多,囡返k全日班,鍾意一早去街市迫下買新鮮野,其餘時間除左家務外鍾意坐係sofa飲下茶發下呆,覺得好舒服寧靜,又鐘意自己一個人去tea,愈黎愈鍾意靜靜地一個人

大宅

引用:報到巨蟹ftm3年多,囡返k全日班,鍾意一早

原帖由 豬師奶8 於 15-02-05 發表
報到巨蟹ftm3年多,囡返k全日班,鍾意一早去街市迫下買新鮮野,其餘時間除左家務外鍾意坐係sofa飲下 ...
Hi~我得3個鐘自由時間,但真係唔夠用,清潔,買餸,午飯。。都無晒啦!
所以連朋友都無心機搵,自己講2句都唔得閒。。
希望細嗰個番小學就舒服啲啦!
我都好enjoy 1個人,但有時比啲小朋友,c6激親就好想同人傾訴下。。

大宅

回覆:巨蟹座媽媽

我之前煲曬韓劇,家下間唔事睇愛情保衛戰

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

禁止訪問

回覆:MaMa_YaN 的帖子

大宅

引用:巨蟹mama,bb4個月,覺得1日24小時都唔夠用+,

原帖由 KIN0623 於 15-02-04 發表
我細仔又係4個月,有個2歲半大女,做左FTM差不多3年,又係巨蟹媽媽

大宅

引用:我之前煲曬韓劇,家下間唔事睇愛情保衛戰

原帖由 lavenderwong 於 15-02-05 發表
我之前煲曬韓劇,家下間唔事睇愛情保衛戰
咩劇黎?
我啲劇進度好慢,睇3個字又要做其他野。。所以一日都睇唔到一集除左超好睇嗰啲。。。

大宅

引用:哈哈。。。真係攰到傻左定太想做ftm明明自

原帖由 KIN0623 於 15-02-05 發表
哈哈。。。真係攰到傻左定太想做ftm
明明自己係在職mama都入錯,打左埋添
你bb打左4個月針未
你回覆錯左人啦!不過唔緊要,在職媽媽都歡迎一齊傾下計^^

大宅

引用:Quote:原帖由 KIN0623 於 15-02-04 發表巨

原帖由 費安娜 於 15-02-06 發表
我細仔又係4個月,有個2歲半大女,做左FTM差不多3年,又係巨蟹媽媽
Hi~巨蟹媽媽你湊2個咁細小朋友,應該超忙。。

首頁

尾頁

跳至