自由講場

跳至

首頁

尾頁

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:有無人同我一樣,年初一都要....

我冇所謂,照樣想食就食,想瞓就瞓,我同99一家關係幾好。

你若盛開, 蝴蝶便來!

珍珠宮

我都要預大半日跟99去拜年,不過我又冇咩所謂

男爵府

我係年三十晚上去食, 衫二lunch 去食, 另外要搵兩日同佢去拜年....年年如是

男爵府

我成家都要陪老爺奶奶返鄉下

伯爵府

罰坐,好悶,冇咩交流,一係睇電視,有時悶到幫99手煮飯。

珍珠宮

回覆:stepchk 的帖子

我年初二要返99d女度
仲要在大陸
悶爆

珍珠宮

回覆:evalau341 的帖子

恭喜

翡翠宮

牛年勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

引用:回覆 ninjarabbit 的帖子其實返去唔係問題,

原帖由 stepchk 於 15-02-04 發表
回覆 ninjarabbit 的帖子

其實返去唔係問題,個問題係坐足一日無野攪,好悶,想訓又無地方訓 ...
玩大富翁啦,夠晒時間

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

坐足全日堅悶喎, 一係帶多幾個差足電既尿袋, 係咁上bk/玩games/煲劇囉
或者坐左2-3個鐘之後, 話肚痛, 走先
咁你c6會做d咩?

大宅

wyeth冷知識勳章

我年三十晚開始坐

伯爵府

引用:每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做

每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做??C6唔肯出街,講到明一定要留係99屋企,悶C我 ...

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 DHA勳章

每年年初一都係99度坐足一日你地有咩會做??C6唔肯出街,講到明一定要留係99屋企,悶C我 ...
我年年跟62 去拜年,見個d 一年先見個一次d 親戚俄連邊個打邊個都未知

大宅

玩手機,玩到冇電返屋企沖

伯爵府

畀面勳章

初1飲完茶即走

子爵府

我都係, 年30食晚飯, 初一要11點前返到, 但我坐到4點就鬆人返媽咪家食晚飯, 初2又一早10點返99度食開年飯, 又坐到4點就鬆人返舅父屋企食飯

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

結婚初期,年三十返去奶奶度團年,坐到半夜一兩點先走得。

年初一,下午返去奶奶度拜年,食埋晚飯又係坐到好夜先走。

年初二,一早去奶奶度開年,食完午飯就陪奶奶去男家親戚家拜年兼食埋晚飯先走。

結婚之後,真係唔多中意農曆新年。後來同老公反映,而家初一可以唔使去。

stepchk    發表於 15-2-5 09:40

水晶宮

BK Milk勳章

我半日
只係上午
因我99前一晚接財神(係点型式我都吾知)
整到好夜既
所以我地食完午飯就閃

男爵府

同奶奶一齊住,要跟佢四圍拜年
初二先可回娘家

男爵府

新年我淨係飲茶見完面就

禁止發言

首頁

尾頁

跳至