論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

引用:+本帖最後由+Elizah+於+15-2-8+14:55+編輯+

原帖由 Elizah 於 15-02-08 發表

我之前也同樣讓姐姐一年返鄉下幾次,我想她開心,也必然能更認 ...
我都有諗過,佢叫我俾佢一個月糧先 喊哂囗 重話如果冇錢寜願吾反去 甘我俾住佢半個月先 重買份玩具俾佢仔 你個工人真吾感恩 我呢個 都係一半半 我叫佢去到菲律賓俾個message 我佢都冇send到 仲有我幫佢定下午四點半機飛等佢揪我仔放學先走 我仔衰帶左個玩具返學等校車 點知菲姐帶埋行李送佢反學 冇同佢收返隻玩具 我仔俾老師罰

子爵府

想生BB熱投

johim 發表於 15-2-8 17:10
我都有諗過,佢叫我俾佢一個月糧先 喊哂囗 重話如果冇錢寜願吾反去 甘我俾住佢半個月先 重買份玩具俾佢仔 ...
其實我冇諗過佢會唔返,因大家關係都好好⋯⋯所以agent 都叫我唔好咁好人

公爵府

回覆:菲姐來做左半年,我俾佢返菲律賓探屋企人4天

我工人做咗三年,而家第二張約,so far 佢都ok,同樓主姐姐一樣,好有心機湊我女,我嚟緊三月俾佢返去一次,因為佢個女小學畢業,咁第二張約完就唔使放咁耐!

大宅

引用:Quote:johim 發表於 15-2-8 17:10 我都有諗

原帖由 Elizah 於 15-02-08 發表
其實我冇諗過佢會唔返,因大家關係都好好⋯⋯所以agent 都叫我唔好咁好人
甘好hurt 下,我第一個工人印姐,走老。喊左好耐。呢次菲姐反去探親,第一日我接仔放學,佢勁吾開心,開校車門頭dup dup. 以為佢病左。第二時佢真係吾做,都要心理附導我仔。不過預左佢,佢仔而家八歲,聽佢講佢仔考一,二,三果的,我諗佢會找機會去加拿大。

大宅

引用:我工人做咗三年,而家第二張約,so far 佢

原帖由 feifei_baby 於 15-02-08 發表
我工人做咗三年,而家第二張約,so far 佢都ok,同樓主姐姐一樣,好有心機湊我女,我嚟緊三月俾佢返去一次 ...
係。我覺得呢招重好過加人工俾佢。不過我下次一定會問佢果邊.電話同地址。

首頁

尾頁

跳至