興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問手機啲相點樣可以放落電腦做儲存,因部手機巳經冇乜位,謝謝。

珍珠宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

回覆 丁丁媽媽 的帖子

跟電腦 USB cable 連線.....搵出 手機/sd card, DCIM 目錄, 將相抄入電腦.
網上簡介 國內文章 DCIM是什么?教你轻松理清照片存放路径

阿仔...你心裡團火仍在嗎?....

公爵府

丁丁媽媽 發表於 15-2-5 13:38
請問手機啲相點樣可以放落電腦做儲存,因部手機巳經冇乜位,謝謝。
"茄子快傳" , 唔洗插線 , 用 wifi 直接連線唔洗經互聯網 , 傳送速度快 , 前提當然要屋企部電腦有 wifi , 佢可以電話同電腦互傳 , 又可以電話同電話互傳 , 已經安裝左既 apps 都可以傳 , 可以將 apps backup 落電腦 , 如果電話 apps 更新完新版本發覺重衰過舊版本 , 可以由電腦攞返個舊版本黎裝 , 好正

http://kc.lenovo.com/

大宅

好媽媽勳章

回覆:丁丁媽媽 的帖子

用drop box, 自動上載。

公爵府

引用:Quote:丁丁媽媽+發表於+15-2-5+13:38+請問

原帖由 MiuMiuLi 於 15-02-05 發表
"茄子快傳" , 唔洗插線 , 用 wifi 直接連線唔洗經互聯網 , 傳送速度快 , 前提當然要屋企部電腦有 wifi , 佢 ...
是app?

公爵府

引用:Quote:原帖由 MiuMiuLi 於 15-02-05 發表\"

原帖由 Shirleyloveyou 於 15-04-25 發表
是app?
係呀,Google play 可以 download , 不過就只可以電話同電話互傳,電腦版要去佢官網 download,咁就可以電腦同電話互傳,好易用好方便,唔會有一大堆設定攪到頭到大

公爵府

引用:Quote:原帖由+Shirleyloveyou+於+15-04-25+

原帖由 MiuMiuLi 於 15-04-25 發表
係呀,Google play 可以 download , 不過就只可以電話同電話互傳,電腦版要去佢官網 download,咁就可以電 ...
請問相的質素會唔同左嗎?我iphone6得嗎?

公爵府

Shirleyloveyou 發表於 15-4-25 16:36
請問相的質素會唔同左嗎?我iphone6得嗎?
質素唔會有變 , 佢係將原 file copy 去第二部機或者電腦 , 即係傳完之後兩邊既 file 係完全一樣 , 佢有蘋果版本下載 , 同埋佢寫係跨平台傳輸 , 應該用到
http://kc.lenovo.com/

https://itunes.apple.com/cn/app/jia-zi-kuai-chuan-quan-qiu/id725215120?mt=8

大宅

回覆:MiuMiuLi 的帖子

請問電話傳去gpad得晤得?

公爵府

leoniechan 發表於 15-4-25 23:53
請問電話傳去gpad得晤得?
正常 andriod 機應該都得 , 裝黎試下囉 , 個 app 冇廣告

公爵府

引用:Quote:Shirleyloveyou+發表於+15-4-25+16:3

原帖由 MiuMiuLi 於 15-04-25 發表
質素唔會有變 , 佢係將原 file copy 去第二部機或者電腦 , 即係傳完之後兩邊既 file 係完全一樣 , 佢有蘋果 ...
唔好意思,如果我電話已下載了茄子嗰個,之後我應該點連接電腦呢?

公爵府

Shirleyloveyou 發表於 15-4-30 12:51
唔好意思,如果我電話已下載了茄子嗰個,之後我應該點連接電腦呢?
電腦要去官網裝電腦版本http://kc.lenovo.com/

開電腦個茄子 , 然後由得佢唔洗理佢 , 再開電話個茄子 , 禁下面 [連線至電腦]

轉畫面之後禁一下電腦個圖就會連線 , 連完線下面禁 [傳送] , 就可以揀要傳去電腦既檔案 , 再禁 [下一步] 就會傳過去電腦

之後電腦喺 [我的文件] > [茄子快傳] 入面搵返傳左既 file , 我個電話係 android 機 , iphone 唔知會唔會有 d 分別

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

順便問下,有冇邊個share軟件,係可以原檔上傳同人分享?

首頁

尾頁

跳至