懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我差不多8w,就已經成日好急,想去尿尿,夜晚就好準時5點幾起身去一次,之前唔會,係呢2個星期先係咁,又好醒訓,訓得唔好,都唔知點好!大家有無我呢個問題

別墅

回覆:好醒訓,,晚晚痾夜尿,又成日都好急

我5w都已經好準時每日3點同5點醒要去vv...

大宅

我半個鐘去一次呀!唔知點解可以有咁多VV, 仲要次次都有,只係熟睡個2個鐘無VV。

男爵府

回覆:CINDY214 的帖子

一晚起身幾次去廁所,又瞓唔返

子爵府

回覆:CINDY214 的帖子

我都係,而家剛滿6week

男爵府

引用:我差不多8w,就已經成日好急,想去尿尿,夜

原帖由 CINDY214 於 15-02-05 發表
我差不多8w,就已經成日好急,想去尿尿,夜晚就好準時5點幾起身去一次,之前唔會,係呢2個星期先係咁,又好 ...
問過醫生,正常的。
懷孕初期,子宮開始擴張,壓住膀胱,等到個肚開始大,子宮升咗上肚位,頻尿情況會改善。但到懷孕後期3x周,個胎又再向下壓,bb準備出世,情況又會再出現。

禁止訪問

大宅

回覆:leathergirl 的帖子

你可以太虛,可以睇吓中醫!我之前都係兩個鐘去一次,成晚無覺好瞓,第二朝仲要返工!!之後睇咗中醫,食咗個食療一星期,而家我廿一週,毎晚起碼可以連續瞓到六小時

複式洋房

引用:你可以太虛,可以睇吓中醫!我之前都係兩個

原帖由 mistresslui 於 15-02-05 發表
你可以太虛,可以睇吓中醫!我之前都係兩個鐘去一次,成晚無覺好瞓,第二朝仲要返工!!之後睇咗中醫,食咗 ...
其實可以睇中e架?又驚人地話食咁多藥唔好,我連作嘔反胃都想問有無得睇中e??

複式洋房

正常呀…我都係咁,一晚最少兩次…

大宅

me 2 me 2,每晚都會醒一次,日頭又好多尿屙,好麻煩

洋房

我都係, 訓得好差 2點一篤 6點一篤, 又成日發怪夢

別墅

2018復活節勳章

我8w個時開始,夜晚每兩個鐘就要起身去洗手間><

複式洋房

引用:我8w個時開始,夜晚每兩個鐘就要起身去洗手

原帖由 hitomi2709 於 15-02-06 發表
我8w個時開始,夜晚每兩個鐘就要起身去洗手間><
我夜晚就係咁, 2個鐘起身一次,有時返工時間仲勁,一個鐘去一次

別墅

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 hitomi2709 於 15-02-06 發表

原帖由 CINDY214 於 15-02-06 發表
我夜晚就係咁, 2個鐘起身一次,有時返工時間仲勁,一個鐘去一次

...
之後週數大dd, 就無夜晚起身去洗手間。。
而家23週, 就變左日頭成日急急地想去洗手間。。

珍珠宮

我陀細仔果時最高紀錄一晚去5次

別墅

瞓得好勳章 最關心BB問題熱投勳章 想生BB熱投

CINDY214 發表於 15-2-5 18:20
我差不多8w,就已經成日好急,想去尿尿,夜晚就好準時5點幾起身去一次,之前唔會,係呢2個星期先係咁,又好 ...

normal

公爵府

咁尽量夜晚少飲D水囖,睇下會唔會減少D次數

大宅

我每晚最多1次,有時夜少少訓,1次都唔洗

open natural smile,must put down garments.

大宅

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 畀面勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第三回 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 笑得好勳章

我都會每晚一次… 去完好難瞓得返

首頁

尾頁

跳至