自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

BK Milk勳章

引用:我果陣講明唔收姊妹人情,辛苦成日已經足夠

原帖由 許c9 於 15-02-08 發表
我果陣講明唔收姊妹人情,辛苦成日已經足夠,但佢地都有封人情!
我冇將兄弟姐妹堆埋一齊坐,編返佢地坐自已熟果班朋友果圍,因為本身兄弟姊妹唔識

用戶要求終止服務

開心吸收勳章 玩具勳章 BK猜猜猜慶中秋

回覆:做姊妹的苦況

Sip位唔係正常架?我做幾次都係預左咁。

“Nothing in the world is more dangerous than sincere ignorance and conscientious stupidity.”
― Martin Luther King Jr.

珊瑚宮

引用:早起身諗game吹風影相做陪襯都未係最慘,最

原帖由 ilovemydog 於 15-02-07 發表
早起身諗game吹風影相做陪襯都未係最慘,最慘係當你老友夾大份人情,但又冇位預你坐,要sip位
話我小氣都要 ...
依家興成棚姊妹兄弟,成張枱坐晒係度擺明唔幫手,去哂做野又一枱桔,點都好難睇,插位合乎「幫手招待」嘅要求喎。

珊瑚宮

引用:Sip位唔係正常架?我做幾次都係預左咁。

原帖由 ninjarabbit 於 15-02-08 發表
Sip位唔係正常架?我做幾次都係預左咁。
我見過開\"工作人員\"枱俾姊妹兄弟坐,係最尾側或冷巷流水圍,食物內容一樣吧,分好一份份,我估唔係樓主心水

禁止訪問

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:ilovemydog 的帖子

禁止訪問

禁止訪問

回覆:sugarcheung 的帖子

侯爵府

我都係sip位,冇問題,問題係連乳豬都未上時,我行緊去坐,一張枱距離左右,睇住佢親戚拎開張櫈,佢一擺開張櫈我下秒已拎起,自己擺番原位
正常人都會上左幾道菜都冇人先拎開啦

Btw, 如果sip位sip到over 12人就接受唔到,對全枱人都唔公平

侯爵府

引用:Quote:原帖由 許c9 於 15-02-08 發表我果陣

原帖由 許c9 於 15-02-08 發表
我冇將兄弟姐妹堆埋一齊坐,編返佢地坐自已熟果班朋友果圍,因為本身兄弟姊妹唔識

...
其實我覺得咁樣得體d, 話晒兄弟姊妹又幫手又做大人情,都想幫完手食好d, 休息下,食完再幫手

侯爵府

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我上次係兄弟一圍姐妹一圍

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章 開心吸收勳章

回覆:ilovemydog 的帖子

安排得咁差?兄弟姊妹好多時都
1-2枱

大宅

親子王國15週年勳章

我係香港同外地都未試過要攝位,為咗budget要d好朋友攝位,我做唔出。

侯爵府

引用:我都係sip位,冇問題,問題係連乳豬都未上

原帖由 cancan^^ 於 15-02-08 發表
我都係sip位,冇問題,問題係連乳豬都未上時,我行緊去坐,一張枱距離左右,睇住佢親戚拎開張櫈,佢一擺開 ...
因為我真係試過sip到over 12人,成枱人眼神似你過黎爭食呀?你食定我食呀咁。大佬,我份人情仲大過你地呀,點解要咁望我

珍珠宮

開心吸收勳章

引用:Sip位有不被受尊重既感覺。。我都唔鐘意

原帖由 belovffy_02081 於 15-02-08 發表
Sip位有不被受尊重既感覺。。我都唔鐘意
同意,已經咁辛苦幫你,想食餐安落卜水人茶飯都唔得。

大宅

回覆:wendy貓 的帖子

又唔好甘講,可能會安排返落自己識果堆人到,同埋姐妹台走曬真係唔係甘好

伯爵府

引用:我果陣擺酒係預一圍兄弟姊妹坐架……

原帖由 meinatmn 於 15-02-07 發表
我果陣擺酒係預一圍兄弟姊妹坐架……
我都係

子爵府

幫手一日咁辛苦,又大大份人情
想坐得舒服唔想攝位好正常啫 係一個被重視嘅感覺
我做姊妹就係同返自己友坐一早預左個位唔駛攝
近來去飲都係咁,一早預左位同自己友坐或成圍係兄弟姊妹,唔會夾硬攝個39547咁坐

伯爵府

幫得手都係最好嘅朋友,唔會介意呢啲嘢,結婚真係好多嘢攪照顧唔到咁多人嘅要求,做老友嘅只會幫手解決問題,唔係制造問題

大宅

我覺得zip位冇問題,我有幾次食得好少架!因為我幫新娘一著完既衫就收好!基本上佢送完客換埋衫收好就攪掂!

可能有人話慢慢執咪得,但我覺得攪左全日,快啲攪掂返屋企休息仲好!

最緊要幫到手,食多食少舒唔舒服我唔介意,因為係朋友!

大宅

回覆:Ocean11 的帖子

agree

首頁

尾頁

跳至