興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

牛年勳章 2018復活節勳章

請問有冇人用緊APPLE IPHONE呀?
老公剛送了一部給我....但我唔識用.....

我平時用張SIM卡並無上網功能, 係咪應該去加返先?
叉電器是兩腳插頭...在哪裡可換回3腳?
如何上載歌曲? 是否先要在自己台機裝上某程式先?

對不起....我真係好白痴...咩都唔識....
我平時用既MOBILE 都好簡單架咋....
只係打出打入...影下相...SEND下 SMS....ETC.
SO咁新既電話,真係唔曉用...

希望各位教下路! THX SO MUCH!!!
Childhood is journey, not a race.

大宅

原文章由 是是但但 於 08-5-25 23:48 發表
請問有冇人用緊APPLE IPHONE呀?
老公剛送了一部給我....但我唔識用.....

我平時用張SIM卡並無上網功能, 係咪應該去加返先?
叉電器是兩腳插頭...在哪裡可換回3腳?
如何上載歌曲? 是否先要在自己台機裝上某 ...

如果你要上網, 只要屋企有上網功能, 再買一個無線ROUTER, 就可以利用

I-PHONE 入面的WIFI 功能免費上網.

而且, 如果要庄SOFTWARE I PHONE , 就一定要用WIFI 先可以

DOWNLOAD SOFTWARE 入電話到.

叉電器是兩腳, 你只要去電器舖買一個兩腳出三腳的轉換器便可, 你更可以利用電腦的USB叉電, 這樣連轉換器也不用買.

至於你要UPLOAD , 電影及相片, 一定要DOWNLOAD 一個Itunes 先可以. 你可以到applyHK網站DOWNALD Itunes 便可.

水晶宮

Keroppikeroppi,

謝謝你的回應呀!

我嘗試過用USB叉電...但見佢營光幕震震下, 但個電池標誌無郁....咁其實係咪已經叉緊架喇?

另外, 買了無線ROUTER用WIFI , 係咪我唔需要幫襯GPRS都可以上網....???

唔好意思...我好笨....好多謝你答我呀!

原文章由 keroppikeroppi 於 08-5-26 12:27 發表

如果你要上網, 只要屋企有上網功能, 再買一個無線ROUTER, 就可以利用

I-PHONE 入面的WIFI 功能免費上網.
而且, 如果要庄SOFTWARE 入I PHONE 到, 就一定要用WIFI 先可以

DOWNLOAD SOFTWARE 入電話到.

叉電器是 ...
Childhood is journey, not a race.

大宅

原文章由 是是但但 於 08-5-26 15:20 發表
Keroppikeroppi,

謝謝你的回應呀!

我嘗試過用USB叉電...但見佢營光幕震震下, 但個電池標誌無郁....咁其實係咪已經叉緊架喇?

另外, 買了無線ROUTER用WIFI , 係咪我唔需要幫襯GPRS都可以上網....???

唔好意思...我 ...

是是但但,

係呀, 你只要插咗USB, 部電腦是開著的話, I PHONE就會差電, 個電池標誌好像是不會郁的, 我沒有留意,
因次次都是無電時便這様差的, 差個零鐘完個電池標誌就會滿晒.

你買咗無線ROUTER,
就可以用WIFI上網, 咁就唔駛幫襯網絡商的GPRS上網啦, GPRS上網好貴的.千奇唔好用, 你只要用23百蚊買個無線ROUTER 就可以响屋企上網.

如果再有唔明, 再問我啦, 唔駛客氣的

水晶宮

keroppikeroppi,

真係唔該晒你呀! 好多謝你不厭其煩咁reply我!
我再研究下...唔明再問你... ......

原文章由 keroppikeroppi 於 08-5-26 15:41 發表

是是但但,

係呀, 你只要插咗USB線, 部電腦是開著的話, I PHONE就會差電, 個電池標誌好像是不會郁的, 我沒有留意,
因次次都是無電時便這様差的, 差個零鐘完個電池標誌就會滿晒.

你買咗無線ROUTER,
就可以用WIFI ...

大宅

原文章由 是是但但 於 08-5-26 16:08 發表
keroppikeroppi,

真係唔該晒你呀! 好多謝你不厭其煩咁reply我!
我再研究下...唔明再問你... ......

唔駛客氣, 你用用吓你就會覺得部I PHONE 有好多野玩架啦

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

是是但但,

我有iphone中文說明書, 不過個file好大, 我可以send個zip file比你, 你自己unzip左之後慢慢睇丫, 睇完會明白好多.

有需要pm你email address比我啦!

水晶宮

YuYuMother,

謝謝你啊~ 我已PM你!

另外, 我想問下上了網後, 應該去哪個WEBSITE 可以DOWNLOAN game / 鈴聲呢?

& 我想問下....iphone係咪唔可以加電話繩架???

很多謝大家幫忙回答呀!真的謝謝你們~

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 是是但但 於 08-5-29 00:01 發表
YuYuMother,

謝謝你啊~ 我已PM你!

另外, 我想問下上了網後, 應該去哪個WEBSITE 可以DOWNLOAN game / 鈴聲呢?

& 我想問下....iphone係咪唔可以加電話繩架???

很多謝大家幫忙回答呀!真的謝謝你們~ ...

installer裡面已經有game比你download & install. 你入到installer, 去 "game" folder, click你想裝既game, 然後係右上角禁install就會裝到.....(當然你要上左wifi先做到啦!)

再唔夠game我先再比source你加啦!!

iphone用唔到電話繩架, 因為無位掛. 你要買機套or case, 之後加係套/case到.

大宅

hi,

請問你地部 iphone 係未係美國買返黎用, 幾錢, 我都想出部pda / touch screen phone.

thanks.

原文章由 YuYuMother 於 08-5-29 07:15 發表

installer裡面已經有game比你download & install. 你入到installer, 去 "game" folder, click你想裝既game, 然後係右上角禁install就會裝到.....(當然你要上左wifi先做到啦!)

i ...

洋房

想请问一下,如我不join电讯商的上网月费,只到有免费WIFI上网的地点上网,按道理是否应该也可上网? 是的话,为甚么次次都说EDGE not Active, 上不到网呢?有甚么解决方发吗?

我在香港买的,Version是1.1.4。

谢谢提供解决方法。

原文章由 YuYuMother 於 08-5-29 07:15 發表

i ...

大宅

我都想要中文說明書, 請問可以email比我嗎?
[email protected], thanks

原帖由 YuYuMother 於 08-5-28 00:21 發表
是是但但,

我有iphone中文說明書, 不過個file好大, 我可以send個zip file比你, 你自己unzip左之後慢慢睇丫, 睇完會明白好多.

有需要pm你email address比我啦! ...
]

大宅

iPhone

Hi YuYuMother,

我都想要iPhone中文說明書, 麻煩你比埋我: [email protected].

Thank you!
皓皓媽

原帖由 YuYuMother 於 08-5-28 00:21 發表
是是但但,

有需要pm你email address比我啦! ...

子爵府

YuYumother,

Pls check pm as I sent you my email to get the iphone中文說明書.

Besides, pls tell where can I find "installer" in iPhone ?

原帖由 YuYuMother 於 08-5-29 07:15 發表

i ...

大宅

Hi YuYuMother,

我都想要iPhone中文說明書, 麻煩你比埋我:
[email protected]

Thank you!

男爵府

[email protected]

thx~

子爵府

YuYuMother,

Pls send me the Chinese Manual and tell where to find "installer" icon. Thanks.

原帖由 kukukoo 於 09-9-19 20:02 發表
YuYumother,

Pls check pm as I sent you my email to get the iphone中文說明書.

Besides, pls tell where can I find "installer" in iPhone ?

男爵府

YuYumother,

I want to have iphone中文說明書 too, pls PM me!!!

Thanks
Michelle

大宅

i want to buy iphone, but i am also know nothing about it...for example...
i am now using only very simple tel plan, is it necessary to join a more expensive plan if i buy iphone(i can use wi-fi at home), &
if yes, what plan should i choose

i want to use iphone to take photos, watch movie, listen music, play games, & approach internet sometimes

& anyone can pm me the chinese version of iphone guidelines, thousand..... thanks..........

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 睛靈勳章

原帖由 lingobb 於 09-12-5 22:20 發表
i want to buy iphone, but i am also know nothing about it...for example...
i am now using only very simple tel plan, is it necessary to join a more expensive plan if i buy iphone(i can use wi-fi at ho ...

上網多, 就最好join 無限data 的plan, 不過一般都貴, $300-400 月費左右

單單聽歌, 打下機, 就可以用d 少data 的plan,
最好搵d 用突左有個上限收費的plan
(用iphone, hero 呢d 機, 真係好易click 左d software 就上左網)

首頁

尾頁

跳至