單親天地

跳至

首頁

尾頁

別墅

我面臨分開
大女4.5 歲
細女個幾月大,仲有一個月生得時發現老公有外遇
好辛苦過左幾個月,心情好差咁陀b, 生b 同坐月,3 月番工啦,我係80 後,要經歷咁突然嘅轉變,都唔知條路會點

接受他是負心漢呢關都未過倒

別墅

回覆:情人節、新年想快d 過左佢

有無人可以安慰下我呀呢度
好唔開心

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 大廚勳章

樓主情人你有兩個,新年就可以去舊迎新。

傷心過後就係歡笑快樂!所有都要自己去面對!加油!

你可以更新記錄, 讓好友們知道你在做什麼...

男爵府

回覆:NaNaa 的帖子

人,一出生就好像坐上一架列車上,沿途風景是晴是雨,是歡欣定悲傷,沒有人可以預知,只有帶着平靜的心,感恩的心去過着,就會過得平安。當你能隨着時間的流逝,再回頭一望,

水晶宮

開心吸收勳章 BK Milk勳章

好彩你有份工 趕快振作
仲有好長既路要行

男爵府

回覆:NaNaa 的帖子

所有已發生的事,包括自主性同被動性,也只可以一笑置之,因為,不可能再回去更改任何野。今天,就籍着2015 年農曆新年將到,整理一下將要做的事同心情,繼續坐在人生列車上愉快地行走吧! 祝你盡快將不愉快事趕走,笑住面對未來新一頁的人生!!! 加油!

男爵府

NaNaa 發表於 15-2-11 22:02
我面臨分開
大女4.5 歲
我有宗教。當好唔開心時會preyer. 同當有好難好難個關要過。過左之後明白。原天只想我地得到最好的。呢件事一定要時間放低。你老公有冇想補救定走左?

大宅

你要振作呀, 別回想過去, 過去改變唔到,
男人變左心就好難得住, 即使勉強留住, 大家都會唔開心,
放開懷抱, 好好照顧對仔女, 好好生活下去, 好似阿YU 咁, 積
極面對, 人生充滿希望......加油加油, 每天逐漸減少對對方期望,
每天給自己一個讚, 要過得好......

別墅

兩個小情人就係楼主最大動力,向前望,黑暗過後就會有陽光.加油吧..........

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

加油!振作!

唔好為一個已經唔愛你既人傷心難過,反正他唔會有感覺。好好保重自己身體,多食有益食物,做啲令自己開心的事。
開心與唔開心都係自己選擇,有啲人天跌落黎當被冚,也能鬆容笑著面對。老公有第二個唔等於世界末日,你還有自己的人生,你既世界好大,唔係凈係得老公一人,仲有好多事值得你花心思時間,仲有2個小朋友,4.5歲&幾個月需要你好多時間&精神去照顧,都唔得閒理件衰佬
你的人生係屬於你自己,不是因其他人而活,加油!

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

別墅

引用:Quote:NaNaa+發表於+15-2-11+22:02+我面臨

原帖由 ccgirlcc 於 15-02-12 發表
我有宗教。當好唔開心時會preyer. 同當有好難好難個關要過。過左之後明白。原天只想我地得到最好的。呢件事 ...
我都有信仰。
佢暫時未搬,但把口話唔愛我了。
我已經努力試過⋯可能他怕我做傻事所以未搬,又或者佢未ready 搬。
不過我唔知要用幾長時間去接受無老公的身份

別墅

多謝大家鼓勵
雖然知道雨後會有陽光,但係究竟場雨會落幾耐?

大宅

引用:我面臨分開大女4.5 歲細女個幾月大,仲有一

原帖由 NaNaa 於 15-02-11 發表
我面臨分開
大女4.5 歲
無一樣嘢敵得過時間
心情一定會轉好
加油啊!

珍珠宮

alfreday 發表於 15-2-12 08:13
樓主情人你有兩個,新年就可以去舊迎新。

傷心過後就係歡笑快樂!所有都要自己去面對!加油!
其實可以找親戚朋友拜年架...情人節我有野安排同仔仔去做...節目自己arrange的...
好多人有老公但因多時返工又咪二條友過,,,

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 ccgirlcc 於 15-02-12 發表我

原帖由 NaNaa 於 15-02-12 發表
我都有信仰。
佢暫時未搬,但把口話唔愛我了。
我已經努力試過⋯可能他怕我做傻事所以未搬,又或者佢未read ...
賤男唔搬,不是因愛你,不是因內疚。純粹是縮骨,出面租貴。你就伸佢一脚吧!

禁止訪問

翡翠宮

2018復活節勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:原帖由 NaNaa 於 15-02-12 發表我都

原帖由 jodyfan 於 15-02-12 發表
賤男唔搬,不是因愛你,不是因內疚。純粹是縮骨,出面租貴。你就伸佢一脚吧!

...
絕核

人與人之間的感情很脆弱~ 珍惜那個能夠讓你做回真正自己既人~ 活在當下!

別墅

你真你講得瀟灑~

係嘅 縮骨
反轉豬肚

首頁

尾頁

跳至