婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

我覺得你老公可能係想平息你奶奶D癲野; 所以無野搵野講; 等你奶奶收下聲當幫忙.
佢未必有心搞事, 一個係老婆一個係阿媽; 佢好得閒咩

水晶宮

唔好將C6同99既對話咁上心,睇實際行為啦.
你C6都有比錢你媽,即係唔聽99講啦.
有時,要人下啖氣,就要同佢同一陣線.
初初結婚時,我嫌99次次約做節都short notice,今日講就聽日食,永遠只遷就其中一個仔既時間.所有人都唔會就.
當時我同老公呻,老公即刻話"我打電話去鬧佢(99)!"
咁我條氣就順晒,我同老公講"算啦,無謂攪大件事".
如是者,相安無事十幾年.
所以,你C6可能都只係氹下99.
好仔兩頊瞞,係應該架.

水晶宮

回覆:求救,我應該點做?

我係你 我即帶大細b返娘家,99已經唔鍾意你呢個新抱,你c6仲要講埋d咁既野,火上加油

子爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我覺得你C6大問題多過99~~

子爵府

回覆:mamacolly 的帖子

如果係我我會一五一十攤出黎講,99計較既,我都會同佢計較返
你c6都冇可能咁講野,俾我 吾好再旨意佢做其他事

侯爵府

我的育兒心得勳章

引用:問題係你老公到

原帖由 樂希媽媽 於 15-02-13 發表
問題係你老公到
x2

大宅

回覆:求救,我應該點做?

多謝大家嘅意見,我都明白老公問題幾大,但我細心諗諗,當時如果無發佢脾氣而係話唔洗勞煩99第二日黎排隊攞籌,自己會搞掂,可能佢唔會講曬粗口咁同佢媽講d不符事實嘅說話,咁我下次就知道,千奇唔好因為99而同老公吵,幾憎99都好,保持心境平靜,老公都容易應對99,唔會因為情緒而口不擇言!
至於99,我覺得今次佢分化得我地兩公婆,即係平時有機會佢實落好多口水離間我地,咁好在老公目前為止對我都還可以,仲未俾99影響曬,學姐妹話齋,鬧人唔洗用粗口,搵岩機會就得

首頁

尾頁

跳至