自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

引用:Quote:原帖由+speonyip+於+15-02-13+發表冇

原帖由 cloudyjess 於 15-02-13 發表
可能孝d 野唔難呢?加油!try 下無妨!
唯準備好啲啦

子爵府

引用:我本身做開律師樓,有熟既大律師想請秘書,

原帖由 conconchan 於 15-02-13 發表
我本身做開律師樓,有熟既大律師想請秘書,同事推薦左我俾佢,但先講明我英文唔叻,佢話無問題,無咩野做, ...
咁好彩

子爵府

引用:8卦人工有幾多

原帖由 mrschengbaby 於 15-02-13 發表
8卦人工有幾多
Depends on experience,媽咪朋友個女,做左幾年野,叫$17,000都請,仲要係3年前左右

伯爵府

Legal sec 要外資大行或多年 exp plus excellent english 先有可能人工高
我朋友做 ea job agent 話想試 legal sec 個 agent 話不如serve 返 finance 鬼佬人工重可觀

我有朋友 local 大行做.. offer 真是好.... 跟勞工法例
置地返工,非中環人工

子爵府

引用:Legal+sec+要外資大行或多年+exp+plus+exce

原帖由 alsace0416 於 15-02-13 發表
Legal sec 要外資大行或多年 exp plus excellent english 先有可能人工高
我朋友做 ea job agent 話想試 l ...
係呀,做finance 真係好高人工。有朋友finance fresh grad 果年,有人介紹佢入去做,已經2萬幾一個月

子爵府

引用:Quote:原帖由+alsace0416+於+15-02-13+發表

原帖由 speonyip 於 15-02-13 發表
係呀,做finance 真係好高人工。有朋友finance fresh grad 果年,有人介紹佢入去做,已經2萬幾一個月:money ...
有朋友fresh grad 果年

男爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由 yy2004 於 15-02-13 發表係呀

原帖由 speonyip 於 15-02-13 發表
Reading 都要考?關於啲咩?要唔要考寫信?
其實係好多年前既事lor, 印象中唔太深既,英文in 時都係問d 好general 問題黎既。。放心啦,試一試啦。。

彩鑽殿

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 wyeth冷知識勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 HiPP勳章(1)

引用:Quote:原帖由 Debbie0331 於 15-02-13 發表

原帖由 Stone2007 於 15-02-13 發表
之前睇愛回家好似唔使點做咁
電視劇嗰d咩職業都好悠閒

子爵府

引用:Quote:原帖由+speonyip+於+15-02-13+發表Re

原帖由 yy2004 於 15-02-13 發表
其實係好多年前既事lor, 印象中唔太深既,英文in 時都係問d 好general 問題黎既。。放心啦,試一試啦。。

...
Thank you

公爵府

回覆:見律師秘書有咩要準備?

原來人工都ok ga我仲以為同一般sec差唔多添

子爵府

引用:Quote:原帖由+speonyip+於+15-02-13+發表Re

原帖由 yy2004 於 15-02-13 發表

...
除左中學去做part time net teacher assistant 全英in 之外,出黎做野都唔未過,有啲淆底=v=

子爵府

引用:原來人工都ok+ga我仲以為同一般sec差唔多添

原帖由 prayformum 於 15-02-13 發表
原來人工都ok ga我仲以為同一般sec差唔多添
其實係要做得耐先okay.鄰居個女係律師行做樓契文員好多年,依家要湊仔女,律師行都比$70-80蚊個鐘請佢返黎做part time, 每朝早返3個鐘,仔女放假唔返,所以其實好睇中經驗

伯爵府

My fd s agent said legal sec starting salary is from 9k.. my fd is a degree holder with exp in serving expat but was told by the agent that she would get 15~16k max as she has no exp working in legal firm. Then she did not move to legal field lu.

子爵府

引用:Quote:原帖由 Debbie0331 於 15-02-13 發表

原帖由 Stone2007 於 15-02-13 發表
之前睇愛回家好似唔使點做咁
假像哩

禁止訪問

禁止訪問

回覆:見律師秘書有咩要準備?

子爵府

引用:My+fd+s+agent+said+legal+sec+starting+sa

原帖由 alsace0416 於 15-02-13 發表
My fd s agent said legal sec starting salary is from 9k.. my fd is a degree holder with exp in servi ...
That\'s why experience is so important.but serving expat is easier as most of them are nice. I worked as a net teacher assistant, most of them are truly nice ;)

子爵府

引用:忙到嘔做大行同local+一樣咁忙 +

原帖由 cffw 於 15-02-13 發表
忙到嘔
做大行同local 一樣咁忙
我諗住趁後生,咪工都試下

子爵府

引用:電視d小職員,屋企都成千呎

原帖由 心太軟2828 於 15-02-13 發表
電視d小職員,屋企都成千呎

禁止訪問

引用:Quote:原帖由+cffw+於+15-02-13+發表忙到嘔

首頁

尾頁

跳至