自由講場

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章

引用:帶CV,+全程英文interview.但我一入到間offi

原帖由 Debbie0331 於 15-02-13 發表
帶CV, 全程英文interview.
但我一入到間office見到每個坐位都係堆積如山的文件,我想走人,果曰仲要6:30先 ...

大宅

回覆:見律師秘書有咩要準備?

純粹好奇一問
因為我本身係做admiralty果方面d soli既sec,好多admiralty case都係我地出晒d paper比counsel,其實counsel既sec仲有咩忙?
ps我老闆成日話d counsel冇手,自己唔識做野要d soli做埋比佢地,咁佢地d sec去晒邊

angelacch    發表於 15-4-25 14:09

大宅

引用:本身做緊律師秘書,不過唔係對狀,以我所知

原帖由 kristyan 於 15-02-13 發表
本身做緊律師秘書,不過唔係對狀,以我所知係team sec,全英interview應該係最基本,有機會要test 埋audio ...
之前朋友介紹有5-6萬一個月

大宅

del

水晶宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Counsel 啲sec 有啲好嘆架, 有次搵個counsel 個sec, 點知搵左成日都搵唔到, 原來counsel 放緊大假, 佢個sec 每日朝早番去check check email, 跟住就去左街, 都下午4,5點左右先番office check email 就收工喇, 不過應該睇咩行同埋跟咩counsel 啦, good luck

大宅

會計師樓,律師樓既秘書,都唔好做,想挑戰自己既就啱,想hea既就唔好啦。要ot架

大宅

Of course..律政署秘書例外

首頁

尾頁

跳至