2015年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

我懷孕已經32週...但體重已經比懷孕前重多22kg.係kg成40幾50磅...但我已經好節制飲食...但體重仍然持續上升...媽媽們你地有冇好的減重方法幫幫我

大宅

認識瑞士牛牛第二回 育兒性格勳章

回覆:ECHOLee 的帖子

我第一胎都是這樣,前後重了70磅==甘你有妊婦糖尿嗎?我那時有,跟著營養師教甘食,順利生下7磅半寶寶。減肥就等我生埋今胎至減XD

複式洋房

引用:我第一胎都是這樣,前後重了70磅==甘你有妊

原帖由 tambyching 於 15-02-15 發表
我第一胎都是這樣,前後重了70磅==甘你有妊婦糖尿嗎?我那時有,跟著營養師教甘食,順利生下7磅半寶寶。減 ...
我係廣華佢冇幫我做妊娠糖尿測試...只有驗血話我血糖正常...
但我都擔心自己有..所以只好食少D澱粉質嘅食物...同食少D甜野...

回覆 ECHOLee 的帖子

Hello ECHOLee,體重持續上升一定會令媽媽擔心過重而影響到BB, 但如果BB size 正常,而且血糖值正常就唔駛太擔心。媽媽繼續著重飲食均衡健康,每天抽至少20-30分鐘運動例如散步,對控制體重都會有幫助。
我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

男爵府

ECHOLee 發表於 15-2-13 17:29
我懷孕已經32週...但體重已經比懷孕前重多22kg.係kg成40幾50磅...但我已經好節制飲食...但體重仍然持續上升 ...

我都差唔多。呢家35週重左18kg. 入院檢查過糖尿。so.far ok. 中大碼bb.
老公提我一百次。生完好減肥。
醫生話只可飲脫脂奶。媽媽奶粉唔準再飲

首頁

尾頁

跳至