想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

原本14w,但只有11w5。突然停晒害喜不適,去做頸皮停左心跳,以為有奇蹟,但都係失望而回,今天決定幾天後做流產。醫院有3個選擇
1. 塞藥
2. 吸宮
3. 等自然排出

做過的jm可唔可以講下以上選擇的過程
同埋邊日冇咁傷
我已超高0,真係好想快d再來過

我其實心有點驚。。。

大宅

引用:原本14w,但只有11w5。突然停晒害喜不適,去

原帖由 chunwcm 於 15-02-17 發表
原本14w,但只有11w5。突然停晒害喜不適,去做頸皮停左心跳,以為有奇蹟,但都係失望而回,今天決定幾天後做 ...
盡量3

複式洋房

我的情況:我也是高齡,個胎無心跳後,醫生說可等自然排出,但不知等多久,最長可等12周。最後我等咗一個禮拜,每天也痛心,決定入院塞藥,讓B出來,痛了大半日,出唔到,第二日,用食藥方法,幾個鐘後,胎便出來了。
我的醫生𣎴想我刮宮,因她說始終有刮傷的機會;加上我高齡又是第一胎,醫生不想這樣做。
若可能,不要刮/吸的方法。

複式洋房

我的情況:我也是高齡,個胎無心跳後,醫生說可等自然排出,但不知等多久,最長可等12周。最後我等咗一個禮拜,每天也痛心,決定入院塞藥,讓B出來,痛了大半日,出唔到,第二日,用食藥方法,幾個鐘後,胎便出來了。
我的醫生不想我刮宮,因她說始終有刮傷的機會;加上我高齡又是第一胎,醫生不想這樣做。
若可能,不要刮/吸的方法。

大宅

引用:原本14w,但只有11w5。突然停晒害喜不適,去

原帖由 chunwcm 於 15-02-17 發表
原本14w,但只有11w5。突然停晒害喜不適,去做頸皮停左心跳,以為有奇蹟,但都係失望而回,今天決定幾天後做 ...
我今日全日都好似m痛,昨日用鴨咀驗查後有輕微出血,之後就好似m痛咁,痛左一日,到夜晚10點幾,突然穿水,之後排左bb出來,成個人仔有手有腳,之後大量出血,一褲到係咁到急症室,好快上病房,有小小燒,期間不段出血,m巾都頂唔順,15分鐘就過晒底,排左1塊好似血掌咁大既血塊,之後高級醫生再用鴨咀夾,夾埋胎盤出來。。。個肚就冇咁痛。。。現在流血量都小左。。。成個人鬆晒,希望排得清。。。。。bb你要保佑媽媽全部排清,等我ready你要健健康康再來搵我。。。。寫出來個心情舒服左。。。

別墅

引用:Quote:原帖由 chunwcm 於 15-02-17 發表原

原帖由 chunwcm 於 15-02-19 發表
我今日全日都好似m痛,昨日用鴨咀驗查後有輕微出血,之後就好似m痛咁,痛左一日,到夜晚10點幾,突然穿水, ...
好好休息調理,祝福你!

大宅

回覆:有冇小產過jm講下過程

明白你感受,我也做過藥流。祝福你。

大宅

引用:Quote:原帖由 chunwcm 於 15-02-17 發表原

原帖由 chunwcm 於 15-02-19 發表
我今日全日都好似m痛,昨日用鴨咀驗查後有輕微出血,之後就好似m痛咁,痛左一日,到夜晚10點幾,突然穿水, ...
到昨日全日都冇咩血流,到下午腰及肚很痛,下面又開始開水喉,之後上床休息下,痛楚好點就去沖涼,差唔多沖完突然有野要沖出來
有一舊好似1磚豆腐咁大既血塊,連同胎盤,我很感恩,bb保佑,希望全部排清。。。

其實入院個晚d血真係用咩巾都冇用,實在太多。排胎後都有一舊1磚半豆腐咁大既血塊

多謝呢度jm幫忙及意見,我亦慶幸生於資訊發達年代,多謝大家問候及安慰。我現在心情好多了。

特別多謝,我在迷網選那一種方法排出幫忙解答jm...我忠心多謝。。。

大宅

多休息,bb實會要黎!支持你!

複式洋房

回覆:chunwcm 的帖子

媽媽辛苦了!好好休息,養好身體再接bb番黎

複式洋房

你好叻叻!為你感痛心,加油!現在最緊要調理身體,好多人話要好似坐月咁。沖涼和洗頭,要用煲過的熟水,加薑,若嫌煩,去買薑粉也可,在點點綠有得買。朋友話熱水爐啲水唔叫熟水,我本身都好質疑,根住我妹窒我,問我會唔會飲熱水爐啲水⋯咁我便無話可說。
沖完涼,沖杯黑糖薑水飲。
食吓薑炒飯,記住唔好落油炒,用細火炒便可。等清咗啲血,食吓薑醋。
以上嘅嘢,我而家日日做緊。
希望你快點調理好身體,重新出發!

複式洋房

回覆:MachuPicchu 的帖子

保重。養好身體迎接小B回來。

大宅

保重養好身子再試~加油!

大宅

引用:你好叻叻!為你感痛心,加油!現在最緊要調

原帖由 MachuPicchu 於 15-02-24 發表
你好叻叻!為你感痛心,加油!現在最緊要調理身體,好多人話要好似坐月咁。沖涼和洗頭,要用煲過的熟水,加 ...
多謝你,我今日覆診再照,清晒啦,多謝呢度jm...

MachuPicchu    發表於 15-3-13 08:24

大宅

引用:Quote:原帖由 MachuPicchu 於 15-02-24 發

原帖由 chunwcm 於 15-03-10 發表
多謝你,我今日覆診再照,清晒啦,多謝呢度jm...
今日度出來係0.8厚度。。。姑娘話正常

男爵府

回覆 chunwcm 的帖子

好好休息

大宅

引用:回覆 chunwcm 的帖子好好休息

原帖由 noelbabab 於 15-03-10 發表

好好休息
Thx jm

大宅

引用:回覆 chunwcm 的帖子好好休息

原帖由 noelbabab 於 15-03-10 發表

好好休息
Thx jm

複式洋房

加油呀!我今日11w6去醫院check唐氏,BB喺8w幾時停止生長,我喺8w1時見住BB好似蝴蝶咁嘅心跳,姑娘話見到心跳後幾日就停左了 真係好心痛!冇流血冇肚痛仲有害喜反應,一啲先兆都冇… 約左星期五返醫院見醫生再作安排

希望我哋都可以盡快振作起來!離開傷痛!作好預備,迎接BB再返嚟我哋身邊!

一齊加油!

別墅

Cheer up! 我也在坐小月中,高0。大家一齊忘記傷痛,調理後再努力努力造人。

首頁

尾頁

跳至