想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

del

大宅

畀面勳章

加油。

大宅

我上年9月引產左~傷心左一兩個月左右之後表面都好似冇事咁~
但有時見到身邊d朋友同我差唔多預產期既又生左~自己就會暗地裏唔開心~但都覺得自己好似睇得開左~接受左件事實~但岩岩有朋友俾左早我幾個月預產期既朋友bb相俾我媽咪睇(因我媽咪之前都好傷心)我就忍唔住係好多朋友面前喊左出黎~覺得自己好似好冇用咁~唉~希望健康bb快d返黎我身邊啦><

男爵府

引用:我上年9月引產左~傷心左一兩個月左右之後表

原帖由 netnetchan 於 15-02-22 發表
我上年9月引產左~傷心左一兩個月左右之後表面都好似冇事咁~
但有時見到身邊d朋友同我差唔多預產期既又生左~ ...
希望我地bb快d返來,唔洗再暗暗傷心

伯爵府

回覆:有時覺得自己好衰,小產之後心理有點不平衡

同感,一樣,失望呀自己難得有左bb又無左

大宅

加油呀!我都有相同經驗,小產後都有自己偷偷地喊,成個人敏感咗,又係一聽到有人有咗就個心就戚一戚,其實又唔係心理唔平衡,係人之常情,但要諗吓仲有機會bingo就會好過d,最重要唔好畀自己沉溺喺負面嘅心情,可以同公老去玩吓散吓心,轉吓自己嘅視線.
我同老公都有宗教信仰所以會一齊祈禱,如果你無信仰就要兩夫妻有信心機會始終會再嚟~
我之後隔咗兩個m就中啦,所以你都加油,相信自己,放鬆心情!

子爵府

我都係,10月小產左,我以為表面上冇野,但有朋友在街見到我都覺得我個人好負能量,事實我到依家閒唔時都會諗諗吓就喊

別墅

我上年11月小產, 返工無野, 和同事有講有笑 但一個人時情緒唔太好, 有時諗如果BB仲係到, 會點, 一諗就好DOWN!

男爵府

引用:我都係,10月小產左,我以為表面上冇野,但

原帖由 Mrs.YeungMeh 於 15-02-22 發表
我都係,10月小產左,我以為表面上冇野,但有朋友在街見到我都覺得我個人好負能量,事實我到依家閒唔時都會 ...
有時自己都感覺到自己唔同左,無以前咁開心咁.....

男爵府

引用:我上年11月小產,+返工無野,+和同事有講有笑

原帖由 沐娜娜 於 15-02-22 發表
我上年11月小產, 返工無野, 和同事有講有笑 但一個人時情緒唔太好, 有時諗如果BB仲係到, 會點, 一諗就好DOW ...
Same feeling

伯爵府

開心吸收勳章

我知道又有朋友有左,個心都會唔知點咁,但都有戥佢地開心,不過我都無留言恭喜,有時都會怪自己點解會陀到無咗

男爵府

引用:我知道又有朋友有左,個心都會唔知點咁,但

原帖由 pokipoki 於 15-02-23 發表
我知道又有朋友有左,個心都會唔知點咁,但都有戥佢地開心,不過我都無留言恭喜,有時都會怪自己點解會陀到 ...
我呢排情緒低落連恭喜都講唔出

伯爵府

開心吸收勳章

引用:Quote:原帖由 pokipoki 於 15-02-23 發表我

原帖由 ignit 於 15-02-23 發表
我呢排情緒低落連恭喜都講唔出
我自從小x後,都無係fb同親口同朋友恭喜過,只係心裡恭喜就算

男爵府

ignit 發表於 15-2-22 00:34
自11月小產後好多人陸續有因意外、未婚都有左生埋,小產一星期後我已經沒有哭過,我以為自己ok,但 ...
小產後一星期仍然會傷心係人之常情呀
唔需要因為咁而覺我自己心理唔平衡既

好多人都過左幾個月, 直到聽到其他朋友有左既消息都唔會特別唔開心時, 先叫做無事

慢慢等下啦, 心情係需時平復的
「教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。」(箴22:6)

大宅

我都同你一樣, 已經過左8個月, 但每次聽到人有左都會喊, 個人好負能量, 每個月失敗我都會喊, 覺得自己好無用, 好想知道BB 幾時先會再返黎, 除左最好果幾朋友外, 咩人都唔想見, 每個月期待失望不停重覆

大宅

回覆 提子乾 的帖子

同你一樣,去年六月引產,頭五個月好積極睇中E,一直試但冇結果,處於放棄狀態!朋友同事一個接一個有咗,生咗,坐完月,個天好想折磨我到死咁!

大宅

lalawawa 發表於 15-2-23 14:40
回覆 提子乾 的帖子

同你一樣,去年六月引產,頭五個月好積極睇中E,一直試但冇結果,處於放棄狀態!朋友 ...
好心UP, 仲要等到幾時

複式洋房

各位jm既感受我全部都有,無左bb個種痛,我相信只有同經歷既媽咪先會明白
我最唔開心既係家人朋友都話呢胎唔得,下胎會ok。每次咁講我個心都好難受。

男爵府

回覆 ignit 的帖子

jm,絕對明白你心情,係好正常嘅,我係直情怨氣到想推大肚婆落樓梯果隻,有大肚婆在嘅場合我唔會到,亦都唔會恭喜人有咗,避而不談視而不見。直至做ivf bingo咗先放得開,祝你早孕。

大宅

我都好明白你心情, 我14年8月尾及15年1月尾都分別小產了.......我都以為自己看開了, 因為在第二次小產時沒有特別的難過, 還懂得去安慰自己及別人。 但我昨天知道最好的同事有了bb時, 我真心的替她高興, 我倆還很開心地說了很多關於bb的東西, 但到自己靜下來的時候, 心內一陣陣的酸, 回想為何我兩次都沒有了......原來我自己一直都放不低!

首頁

尾頁

跳至