想生BB

跳至

首頁
34567...12

尾頁

大宅

回覆:wwykk 的帖子

Please pm me,thank!

複式洋房

回覆:ivf一般需要多少$?

可以pm台灣資料給我嗎?謝謝

大宅

純粹jojo 發表於 15-3-4 18:20
可選性別嗎?
香港同台灣都冇得選性別

大宅

可否pm台灣資料給我嗎? 謝謝

別墅

可以pm台灣資料給我嗎?thx

男爵府

LEE-Baby 發表於 15-3-1 00:50
請問放胎後可以即走嗎?唔需要休息幾日?我聽講最好bed rest幾日先走先容易著床。 另外,頭幾日亦不可拎重 ...
我11點放完胎即日走搭4點機,阿女15m

別墅

可pm 我嗎?一月在養和做,洗咗11~12萬. Many thx!

子爵府

育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 hashtag旅遊勳章 畀面勳章

wwykk 發表於 15-2-26 09:51
$39000港紙,台北做!
一take過bingo
可以比台北醫院同醫生資料我嗎?thanks

大宅

引用:可pm 我嗎?一月在養和做,洗咗11~12萬. M

原帖由 mleung09 於 15-03-11 發表
可pm 我嗎?一月在養和做,洗咗11~12萬. Many thx!
11-12萬咁平?我記得網友話養和要15-18萬

你係做iui定ivf?

我今晚返屋企先copy d資料俾你!

大宅

回覆 wwykk 的帖子

可以pm台灣資料給我嗎?謝謝

大宅

回覆 wwykk 的帖子

$39000港紙,台北做!
一take過bingo

另有4對朋友都bingo,費用都係4-5萬幾攪掂

你好, 我都想要些台灣資料, 可否pm給我, 謝謝你!

大宅

麻煩pm台灣醫院資料

別墅

引用:Quote:原帖由 YuenTung 於 15-02-26 發表台

原帖由 wwykk 於 15-02-26 發表
第一次過去攞針藥同見醫生,2日1夜就可以,見完醫生可即日回港

第二次就等m到!m到大家可以攞定假!
請問day幾開始打針?每日要打幾支針?

別墅

wwykk 發表於 15-3-11 15:16
11-12萬咁平?我記得網友話養和要15-18萬

你係做iui定ivf?
係呀,我醫院+私家醫生。我做iVF . It all depends on which doctor.

複式洋房

可唔可以pm埋比我呀?thank you

男爵府

引用:Quote:原帖由 ilovedancendanc 於 15-02-26

原帖由 wwykk 於 15-02-26 發表
攞唔到咁多假,可以day9/10喺香港照卵,大約抽卵前果日飛過去,抽完卵即日返香港等受精報告
下個月再飛2日1 ...
day9/10喺香港照卵,約 day2 開針打到 day9去照? 照一次就可打去約時間取卵?

大約抽卵前果日飛過去-咁急都可以買機票?
最慘係,我吾係即刻可以扲到假

植入,你知吾知植入係 day幾 ga .........之前又使吾使照超聲波?

大宅

小野花 發表於 15-3-11 20:54
day9/10喺香港照卵,約 day2 開針打到 day9去照? 照一次就可打去約時間取卵?

大約抽卵前果日飛過去-咁急 ...

我睇返我個打針表,係day 1 打針打到day9,約左醫生day 10照卵,所以我day 9晚飛過去~我朋友喺香港day 9照卵,即日報告台灣,醫生話卵子未夠大,叫佢day 12喺香港再照多次,醫生話夠大,就day 13飛過去,day 14 抽卵

我個朋友話(中華)買機票係容易d改動
要同定老闆講(大約day幾至day幾)要攞假飛台灣,但講定邊日真係難架,要睇你d卵子~
植入前係要照超聲波,因為要照下卵子夠唔夠大......夠大夠熟先可以抽卵~

植入就要睇醫師想植入day 3、day 4、定day 5胎....去決定你要stay台灣幾多日 & day 幾植入......
你要同你醫師傾下........你可以話你冇假,盡量要求植入day 3胎都得,不過有d醫師prefer植入day 5胎,因為成功率再高d~

男爵府

引用:Quote:小野花 發表於 15-3-11 20:54 day9/1

原帖由 wwykk 於 15-03-11 發表
我睇返我個打針表,係day 1 打針打到day9,約左醫生day 10照卵,所以我day 9晚飛過去~我朋友喺香港day 9照 ...
SORRY. 咁多問題

我想第二個 cycle 植入,放雪胎。(咁就吾使同一個月扲晒假期)

都係day 3、day 4、定day 5胎?到時 m 都未嚟淸

大宅

MINT. 發表於 15-3-11 16:48
請問day幾開始打針?每日要打幾支針?

醫師俾我個打針計劃表係day 1開始打至day 9,day 10喺台灣照卵見醫師,醫師再俾多3日針我打至day 12~
day 1-2 (打1支針)
day 3-7 (打2支針)
day 8-11 (打3支針)
day 12 (打1支針)
其實個個病人都唔同~

我識有d人由頭到尾得1支針打.........係醫師決定~

大宅

小野花 發表於 15-3-11 21:34
SORRY. 咁多問題

我想第二個 cycle 植入,放雪胎。(咁就吾使同一個月扲晒假期)
第二個cycle放雪胎,要問下醫生大約day幾要返去,同埋睇下要唔要用藥控制下次既m come.....大約都係day十幾返去植入就ok,不過真係唔駛攞咁多假,起碼第一個cycle抽完卵就走得~

不過我唔係好知,因為我係當月植入~ 睇下有冇其他放雪胎既jm解答到你..........

唔好客氣,我自己咁難先bingo,都希望幫到你地........

首頁
34567...12

尾頁

跳至