母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

別墅

阿女本來係全人奶,但自從有一次我住咗院兩日,屋企人比咗美贊臣佢食之後就唔太願意食人奶,埋身餵會郁來郁去最後喊唔食。由於我覺得美贊臣太甜於是轉咗s26,冇咁甜,轉咗兩個星期佢就唔多肯食奶粉,開咗奶似佢食,佢會喪喊同埋會噴返啲奶出黎,但一比人奶佢食即刻收聲,但好可惜既係我已經冇乜奶可以比倒佢食,已經不斷埋身啜都冇用,試過泵出黎睇下有幾多,都只係得80~100ml/一日。其實我好想阿女全人奶想佢健康啲,可能係我心理作用,總係覺得佢依家40幾日人仔食奶粉冇咁好。。。。。

大宅

回覆:Fish0925 的帖子

唔好沮喪……埋身多D或泵密D……有D post 教一個鐘內狂泵……即泵15 分鐘,休息10 分鐘……始終人奶真的最好! 我追奶中,剛埋身餵完現泵清……雖然得50ml..但我靠咁逐少逐少儲……

大宅

引用:阿女本來係全人奶,但自從有一次我住咗院兩

原帖由 Fish0925 於 15-02-27 發表
阿女本來係全人奶,但自從有一次我住咗院兩日,屋企人比咗美贊臣佢食之後就唔太願意食人奶,埋身餵會郁來郁 ...
飲多增奶嘢,我飲黑麥汁同棷青水,ok得

伯爵府

引用:阿女本來係全人奶,但自從有一次我住咗院兩

原帖由 Fish0925 於 15-02-27 發表
阿女本來係全人奶,但自從有一次我住咗院兩日,屋企人比咗美贊臣佢食之後就唔太願意食人奶,埋身餵會郁來郁 ...
我飲黃色鈣思寶,谷到好痛

禁止訪問

回覆:求多奶方法

大宅

回覆:Fish0925 的帖子

我食多奶丸就好快追到,不過最重要係多啲餵同食多啲飯

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊