跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

大家入來做個朋友!!!

我囡在浸會出生!!! 你呢???

大宅

我十二月二十一日晚同埋老公, 大囝及我媽媽去工展會, 去到門口見紅, 什麼準備也沒有直坐的士去醫院, 嗰陣時巳經是夜晚九時, 姑娘說我未生得, 起碼要明天下午, 醫生檢查後都說明天下午, 後來醫生都係穿水再催生...我都覺得好痛呀!!!

好開心我兩個小朋友都是預產期當日出生!!! 由其是細囡在冬至出生, 真是衣食無憂

其實我大囝巳經四歲半, 一直他好想有個妹妹同她玩, 他話細佬會同他爭玩具, 因此他好喜歡妹妹, 現在妹妹五個幾月, 他又叫我生多個妺妹同她玩, 我的大囝真可愛

其實經濟方面都要有好多考慮, 多了一個便要節儉D, 所以我與老公都要返工, 幸好雖然工作辛苦, 回家後見到對仔女都巳忘記一日的辛勞

大宅

等我統計吓:
1) me
2) kvstephanie
3) muihsu
4) kemosabi
5) teresasasa
6) siumuichu
7) florance108

~ 真係好!!! 有7個bb!!!

你哋bb食米糊未呀!!! 我細囡因為厭奶, 她好喜歡食米糊, 你哋bb呢???

大宅

大家有冇幫bb報n1或playgroup呀???

大宅

大家好!!! 我們現在有十個bb, 真是似十兄弟, 七個月大生日會好提議!!! 我也想一歲大家一起攪個大大生日會!!! 大家有冇好提議!!!

我會等b囡大d才比粥仔她試, 因為她好喜歡食雪印米糊

我巳報名輪候荃灣救世軍幼兒園, 我的輪候位置是2XX, 此外我輪候梗kidz-n-us playgroup.

hi yau.yau,
唔知我又冇見過你呢???

大宅

大家好!!! 我們現在有十個bb, 真是似十兄弟, 七個月大生日會好提議!!! 我也想一歲大家一起攪個大大生日會!!! 大家有冇好提議!!!

我會等b囡大d才比粥仔她試, 因為她好喜歡食雪印米糊

我巳報名輪候荃灣救世軍幼兒園, 我的輪候位置是2XX, 此外我輪候梗kidz-n-us playgroup.

hi yau.yau,
唔知我又冇見過你呢???

大宅

hi yau yau,

我都忘記了住邊間房, 餵奶房前唔知一間定兩間房, 因為巳是第二胎, 我有很多時都忘記了

大宅

hi yau yau,

你有沒有返工呀??? 如要就像我一樣忙到半死, 一放工便要同大囝溫習, 大家一起加油!!!

大宅

hi yau yau,

係呀!!!又要返工, 又要照顧d仔女, 真係阿媽唔易做!!!

大宅

hi camaychim,

welcome!!! welcome!!!

我都有個好鍚妹妹, 但對妹妹好粗魯o既4.5歲哥哥

大宅

hi camaychim,

我嗰仔都係好粗魯, 佢想同妹妹玩, 又話妹妹塊面好肥好得意,要攪吓佢塊面, 你都知攪得多塊面會流口水, 女仔嚟埋, 要靚 叫阿仔停手, 佢就會話我好想同阿妹玩, 你又可以同阿妹玩, 我又唔可以, 我好唔開心, 跟住走去同阿妹處講話我唔比佢同阿妹玩, 狀似告狀 , 令我哭笑不得

大宅

我細囡都仍然唔識爬, 大囝五個月時巳經識爬

大宅

welcome annyng1yl,

我細囡今日由我老公帶去健康院打針, 無辦法啦, 今日我請唔倒假, 姑娘話枝針好勁, 會發燒, 我現在好擔心, 好希望快D收工返屋企睇囡, 好焦急

大宅

hi yau yau,

阿囡打完針了, 今日巳退燒, 總算放下心頭大石, 但大囝又突然發燒, 今日我又請唔倒假, 所以今日仍有些疲勞加頭暈呢

大宅

hi kongvicki,

welcome welcome!!!

大宅

阿囡今個星期一打完針後, 現在第五日仍有d忟忟地, 時常要抱, 真係疲於奔命

大宅

佢忟倒好唔食, 無o麥胃口咁, 真令人擔心

大宅

你o地個bb通過咗健康院測驗未呀???姑娘只測試了我個囡可唔可以自己坐定定??? 你o地個bb的測驗是否和我一樣呢???

大宅

姑娘都有測試佢可唔可以左手傳右手或右手傳左手, 佢話我個囡太輕, 只得16磅, 比上月重1磅

大宅

我嗰囡成日會扎醒,所以瞓得唔好, 唔知係未有影響, 我都唔知係未阿哥哥日間同佢玩得太刺激

首頁
12345...6

尾頁

跳至