想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

去返就熟悉感大啲佢有晒我病歷,但佢好難有雪胎同埋好似話加晒價。唔去,就要爬過文睇其他台灣醫師,見好多人都話老劉唔多講解。

大宅

引用:去返就熟悉感大啲佢有晒我病歷,但佢好難有

原帖由 gogogo~ 於 15-03-02 發表

去返就熟悉感大啲佢有晒我病歷,但佢好難有雪胎同埋好似話加 ...
你都中過,唔駛咁擔心,佢作風唔鍾意答太多問題,但都唔重要,最緊要bingo麻~ 價錢又抵,同埋命中率高,都唔駛飛咁多轉啦!我前後飛2轉啫!

我見網友介紹某d醫師,好似最少要飛3轉,或者價錢再貴至6-7萬。。。

男爵府

你幾時做,當時幾錢呀?

男爵府

回覆 wwykk 的帖子

另一post見到了,你上年9月做,$39000,thx

男爵府

回覆 wwykk 的帖子

咁你當時住邊度呀?我住忠孝復興愛租王啲套房

大宅

我住西門町2間酒店 : 俞美 & just sleep
我stay左11日包埋瘋狂玩樂~~~

子爵府

我睇post 都話老劉態度麻麻, 五知係米老劉以家多左client, 所以無乜講解, 可能好多jm 第1次做比較緊張, 所以覺得佢麻麻.

我最後選擇左愛群翁醫生, 佢提醒左我好多野, 有問必答. 上次打比我先生講解PGS 報告都講左好耐. 不過佢收費好似貴過老劉.

你上次1 take 過bingo, 就反去老劉度再做啦!! 有時呢d 都講夾同lucky, 又有哂你d report, even 加少少價都五緊要啦, 最緊要bingo!

男爵府

Helllokitty 發表於 15-3-2 12:06
我睇post 都話老劉態度麻麻, 五知係米老劉以家多左client, 所以無乜講解, 可能好多jm 第1次做比較緊張, 所 ...
咁又係,其實我都唔覺佢態度唔好同唔答嘢,佢啲姑娘好好咖,even香港公立醫院我都唔覺有問題,可能我要求低啦!不過見多咗人咁講有啲擔心。
我陀緊打去report返我有OHSS佢啲姑娘都有隔日打嚟問候我情況,至於宮外孕果次姑娘直頭駁咗俾老劉聽添,所以我好大機會再去做。

男爵府

wwykk 發表於 15-3-2 11:31
我住西門町2間酒店 : 俞美 & just sleep
我stay左11日包埋瘋狂玩樂~~~
我一個人去,老公只來留精果2日,好彩我一個人周圍去都ok唔怕悶

大宅

gogogo~ 發表於 15-3-2 12:49
咁又係,其實我都唔覺佢態度唔好同唔答嘢,佢啲姑娘好好咖,even香港公立醫院我都唔覺有問題,可能我要求低 ...
其實佢對我都有講有笑,佢都會解答我既問題,只係唔講卵子幾大同咩grade..........只答我: 夠大啦,夠用了,放心~
咁我就算,冇再問啦,總之bingo就算~

大宅

引用:Quote:wwykk+發表於+15-3-2+11:31+我住西門

我一個人去,老公只來留精果2日,好彩我一個人周圍去都ok唔怕悶
我12月時初診,都一D唔覺得佢差,我仲問佢我可唔可以食DHEA,因我FSH高,佢答我唔係太大效用,不過唔貴的話可以食!

男爵府

cpke 發表於 15-3-2 15:03
我12月時初診,都一D唔覺得佢差,我仲問佢我可唔可以食DHEA,因我FSH高,佢答我唔係太大效用,不過唔貴的話 ...
咁你再始咗療程未呀?

大宅

引用:Quote:cpke+發表於+15-3-2+15:03+我12月時

咁你再始咗療程未呀?
我今個月開始左食調經藥,調到3月尾開針,復活節飛!希望一次過放埋胎返!

大宅

引用:Quote:gogogo~ 發表於 15-3-2 12:49 咁又係

原帖由 wwykk 於 15-03-02 發表
其實佢對我都有講有笑,佢都會解答我既問題,只係唔講卵子幾大同咩grade..........只答我: 夠大啦,夠用了 ...
約左去老劉今個月尾初診,我無驗血同驗丁既報告比佢,得唔得架呢?係咪去到驗都ok架?除了帶結婚証書,仲要準備d咩帶去,好緊張

大宅

dolphinwl 發表於 15-3-2 17:18
約左去老劉今個月尾初診,我無驗血同驗丁既報告比佢,得唔得架呢?係咪去到驗都ok架?除了帶結婚証書,仲要 ...

我建議你喺香港驗晒FSH, AMH等等資料先過去,仲有老公丁丁..........你係初診,見一見就開針藥俾你..........如果你第一次去先驗血,報告都出唔切........咁俾你既針藥就有D撞彩~
因為唔同情況既針藥都好唔同,我AMH好差,佢俾左3支不同份量既針藥我返香港自己打.......
但以我所知,有D JM得一支針打.........結果佢谷唔大D卵,再打多個CYCLE.........
就算打一支針,都有不同份量eg, 75/150/225等等.........
所以喺冇驗血報告既情況下,佢開既針藥怕份量唔夠~
不過只係我個人推斷,總覺得帶齊報告會好d~~~

帶結婚證書,身份證..........所有婦科報告,丁丁報告

大宅

引用:Quote:dolphinwl 發表於 15-3-2 17:18 約左

唔該你,其實我都有咁諗,之前有見jm去到先驗血,話平d,咁fsh,ahm個d係咪都係day 2驗好d?

大宅

dolphinwl 發表於 15-3-2 17:54
唔該你,其實我都有咁諗,之前有見jm去到先驗血,話平d,咁fsh,ahm個d係咪都係day 2驗好d?

...

我都好明白,喺台灣驗血、body check、照超聲波、照卵子大細都真係平香港好多~~~所以真係好吸引~~~所以開針後既day 9我直接飛台灣照卵,仲平過香港好鬼多,香港照都會$800,$800喺台灣都租到一晚酒店了~

我已忘記了day幾要驗,唔同items就唔同日子驗,要問返婦科叫佢寫紙俾你去化驗所驗........
好似有d要day 2 / 12 / 14........所以你3月尾去就而家要快d搵婦科寫紙你去驗~

大宅

引用:Quote:dolphinwl 發表於 15-3-2 17:54 唔該

唔該呀,其實我之前都搵過間lab問驗血價錢,不過之後諗住過平d…聽你講又好似驗左穩陣(又緊張起黎)都係唔好慳明天打去再問先,希望好似你咁一take pass

男爵府

引用:Quote:原帖由 gogogo~ 於 15-03-02 發表我

原帖由 cpke 於 15-03-02 發表
我12月時初診,都一D唔覺得佢差,我仲問佢我可唔可以食DHEA,因我FSH高,佢答我唔係太大效用,不過唔貴的話 ...
FSH有幾高呀?老劉點講呀?bingo機會大嗎?

男爵府

引用:Quote:dolphinwl 發表於 15-3-2 17:18 約左

香港驗咩血先去台灣好呢?

首頁

尾頁

跳至