自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

佢一失言,即轉話題。盡量引導佢講吓食物,旅行,時事。

男爵府

引用:http://m.xuite.net/blog/londachen/twblo

原帖由 wewangwang 於 15-03-03 發表
http://m.xuite.net/blog/londachen/twblog/239217505

分享朱鎔基總理退休後的十個切記。 ...

珍珠宮

引用:我啊媽鐘意認叻,高談濶論講唔停,其實好失

原帖由 wewangwang 於 15-03-02 發表
我啊媽鐘意認叻,高談濶論講唔停,其實好失禮人。不過佢D朋友唔好首意思話佢。我好怕同佢一齐出席人多場合 ...
我99都係! 呢D叫死性不改!算把啦!低顯篤手機扮聽、睇唔到算把啦!

我都笑我C6好彩99的仔女冇个似佢,C6話似62喎 (62好斯文的)

伯爵府

回覆:啊媽太多野講,失禮親朋戚友,何以點做?

我媽都係,仲要驚死人聽唔到,重覆又重覆

大宅

99都係,新識既人都可以講晒屋企情況,特別係講埋我地 交淺言深好令人尷尬既阿喂

水晶宮

冇得救。

好似我媽咁,鬧又鬧過,亦都發過佢脾氣。

最後咪一樣唔會改。

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

wewangwang 發表於 15-3-2 23:44
我啊媽鐘意認叻,高談濶論講唔停,其實好失禮人。不過佢D朋友唔好首意思話佢。我好怕同佢一齐出席人多場合 ...
我都慣咗了
有次陪佢返潮州佢外家, 佢擺姑99款, 妖, 佢同佢D呀嫂都幾廿勾, 都係咁唔化, 我爭D想中爆佢
又教訓D侄, 侄孫, 以為佢係慈禧太后

你若盛開, 蝴蝶便來!

伯爵府

熱血勳章

都好似我99. 係咪大部份老人家都係咁?

勁鍾意講嘢, 尤其是新認識嘅人, 佢可以滔滔不絕問人嘢, 查家宅, 又話自己點對人(講到好好), 只有人負佢, 佢絶不負天下人咁, 自己仔女住邊做乜, 乜都露哂底. 如果你當天無聽新聞, 去佢屋企, 問吓佢, 佢可以將全日嘅新聞講俾你聽, 再加佢嘅評論, 不知幾自豪自己咁識嘢. 娛樂大事, 佢在TV一見到森美就話人抑鬱症, 見到湯盈盈就話人醜樣, 前後講過廿次以上

伯爵府

親朋戚友飯局,我囡會話「食嘢唔好講嘢呀」,D大聲公會收歛一下

我細佬仲絕,用Joebee個tone連續用「哦」回應幾下,大家(包括位大聲公)就醒水轉話題

子爵府

可不齊出席?

大宅

引用:Quote:原帖由 mingming9153 於 15-03-03 發

原帖由 nightingale 於 15-03-03 發表
sorry ,笑咗,分散注意力 >>> 令我諗起氹bb, 帶件玩具去聚會,需要時拎出嚟

...
真係架 同教小朋友一樣

首頁

尾頁

跳至