親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

暑假去海南島

Dear dlp38

我將於8月初入住萬XX斯酒店,請問洒店環境及設施如何?有沒有好的行程見議?

謝謝!

男爵府

好媽媽勳章

hihi~~

妳遲幾日出發, 團費有無貴左呀?? 我尋日打電話去問先知, 如果坐南方係$2499, 但我地報團時佢地只係講多數坐港龍, 可能會南方, 但無講團費不一, 當然, 我地係想坐港龍啦, 因為上次去泰國唔成團, 有$200今次用.

原文章由 Queenie_0012 於 08-7-22 10:21 發表

hehe~~ 我遲你幾日出發喎.
d 人話春園ok 喎. 係巿中心. 不過唔多知詳情.
話時話, 我想搵番本去海南島旅行o既書睇, 點知原來係無o既~

唔理lu, 希望到時係酒店都hea 足咁多日, 玩得開心d啦~ ...

大宅

畀面勳章

原文章由 TH 於 08-7-23 10:15 發表
Dear dlp38

我將於8月初入住萬XX斯酒店,請問洒店環境及設施如何?有沒有好的行程見議?

謝謝!

TH,

Sorry, 我取消咗六月份之旅程,現報咗七月尾自悠行,但揀咗近沙灘的亞龍灣皇冠假日酒店,所以不能分享,真是不好意思!

dlp38

別墅

原文章由 IRON 於 08-7-23 12:02 發表
hihi~~

妳遲幾日出發, 團費有無貴左呀?? 我尋日打電話去問先知, 如果坐南方係$2499, 但我地報團時佢地只係講多數坐港龍, 可能會南方, 但無講團費不一, 當然, 我地係想坐港龍啦, 因為上次去泰國唔成團, 有$200今次用 ...

Hi,
could you share the the trip? is it worthwhile to join Sxx Flxxxx?

侯爵府

凱賓斯基在那裏?

男爵府

好媽媽勳章

hi all,

我地返黎啦, 間酒店幾ok喎, 係三亞, 有私人沙灘, 聽導遊講新華包左, 所以幾日都唔見有其他團, 撞口撞面係鬼同韓, d人仲當左我仔係韓國仔.

因之前睇左d媽咪講, 所以我地唔跟行程, 自己留酒店玩, 去左行程既團友都讚我地醒目, 因佢地去shopping & 亞龍灣乾蒸3粒鐘. 我地2日都食左早餐, 去沙灘曬太陽, 游水, 玩沙, 玩波, 執貝殼, 有一個個草菇亭, 下面有2張床, 中午叫鱈魚漢堡+椰青/檸茶, 有人落單拎黎, 真係寫意, 食完hea下就去泳池, 跟住上房沖洗休息一下, 又落去遊戲室, 有沙滾球, 桌球, 手工, 棋, 足球機.......全部免費, 玩到肚餓就去食野.

我地無出去食野, 但有團友又中左之前見人講既黑店(海x人家), 不過酒店消費都唔算太貴, 2大1小中菜3送1湯約360, 沙灘鱈魚漢堡6x-7x, 飲品3x, 雪糕38一個球, 但全部都要加15 0/0.

總結跟團同自由行差不多, 但唔駛煩車腳, 最後一日焗住跟團走, 因行完行程出機場, 早知自己走仲ok. 香港領隊ok, 當地導遊好唔掂, 我地寫晒意見書.

侯爵府

請問你住边間酒店?

原文章由 IRON 於 08-7-29 23:05 發表
hi all,

我地返黎啦, 間酒店幾ok喎, 係三亞, 有私人沙灘, 聽導遊講新華包左, 所以幾日都唔見有其他團, 撞口撞面係鬼同韓, d人仲當左我仔係韓國仔.

因之前睇左d媽咪講, 所以我地唔跟行程, 自己留酒店玩, 去左行程既 ...

別墅

原文章由 IRON 於 08-7-29 23:05 發表
hi all,

因之前睇左d媽咪講, 所以我地唔跟行程, 自己留酒店玩, 去左行程既 ...

million thanks! it sounds good and relaxing, how abt the weather, is it really hot??.

男爵府

好媽媽勳章

我地住三亞凱賓斯基渡假酒店.

到埗果晚(夜機8點幾到)機場超熱, 原來機場係無冷氣既, 唉~~

第2日早上落雨, 我地食完早餐去玩遊戲室, 到11點就停雨出沙灘, 之後幾日都無落雨. 天氣當然係熱, 但沙灘有風好舒服, 第4日跟行程出去就真係勁熱好難頂.

大宅

原文章由 魔鬼天使 於 08-7-7 16:21 發表

你係咪住凱賓斯基呀??
我果團有5個家庭都有小朋友,
因為諗住第一次去,如果唔行景點,好似冇嚟過咁,所以d景點都跟哂,(我咁諗,真係大錯特錯 )
其他幾家既小朋友都冇去,淨係玩酒店設施,
蝴蝶谷好細,唔 ...

我都是今個月跟新華$2499三亞旅行團, 你完全講出我的心聲!!我以前一向是自由行, 只是今年無時間plan才第一次跟團,唉,我還以為是我的問題, 我在想:或者跟團一般都是這樣,只安排你去買嘢, 景點又無鬼謂呢?我已經是那種很怕同陌生人一起旅行的人,再加上一D

大宅

原文章由 魔鬼天使 於 08-7-7 16:21 發表

你係咪住凱賓斯基呀??
我果團有5個家庭都有小朋友,
因為諗住第一次去,如果唔行景點,好似冇嚟過咁,所以d景點都跟哂,(我咁諗,真係大錯特錯 )
其他幾家既小朋友都冇去,淨係玩酒店設施,
蝴蝶谷好細,唔 ...

(SORRY,按錯BUTTON)...加上一d都唔好玩, 另我對跟團有很大音影 我都想問, 是否跟團都是這樣的呢?

男爵府

好媽媽勳章

又唔可以話跟團唔好既, 今次我仔仔就識到個隔離街學校既女仔, 原來返學大家都係同一個停車場泊車, 又係差不多時間, 以後返學時又可搵下大家; 另二個女仔就好好傾, 最後果日一齊行街食飯, 最後仔仔同佢地交換晒e貓, 大家可以網上傾計.

男爵府

好媽媽勳章

我去前做足功課, 睇左其他媽咪提示, 所以玩得好舒服, 另又無出去食野俾人 .

有團友問我地係咪跟過........

真係要多謝bk既媽咪.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

iron 簡直講晒我d心聲.

我都去完返黎嘞. hea 足咁多日, 好玩.
我早機去, 晚機走.
仲多時間hea.

第一日半日要跟團, 算啦, 無咩野. lunch 後已經返hotel, 自己玩~ 正~
二三日又係自己玩, 落埋巿中心行下, hea 下, 唔錯.
最尾個日又要迫住跟番團, 都算ok咁囉.

全程~ ha~ 都好舒服~無壓力, 刨埋小說~haha

男爵府

好媽媽勳章

hi Queenie_0012 ,

點解妳可以早機去晚機返咁正既??

我地走果晚仲搞笑, 航空公司超額 booking, 2個地勤空姐黎問我地團有無人肯住多晚, 包5星holiday inn, 早午餐, 仲俾多1千1個人, 我問有無包保險先, 佢地唔敢答, 咁我地唔制, 後有3 pair 就留多晚, 我d朋友話我蠢, 住多晚就多3千, 駛費都賺返.

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 分享愛 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

IRON,

旅行社話逢星期一出發, 就港龍機, 早去晚返架~
所以好正~
團費又無多~

嘩~ 你返黎個程咁惹笑o既?
不過, 換著係我, 會即刻留低~~ 包咁多野,仲送現銀1000~ 好鬼吸引

男爵府

好媽媽勳章

hi Queenie_0012 ,

我係tko報名, 佢都無同我地咁講, 不過晚去都係我心水, 因唔駛一早起身, 下午泊好車再係機場hea下食野買野都幾爽.

因為有仔仔唔敢搏呀, 有乜事(touch wood)就大鑊, 我朋友就係咁係去機場時炒車, 保險又過左, 真係得不償失; 返黎後老公話老細叫佢今個月返多2更(共24小時), $1500/更, haha......個天可能話我唔搏, 俾返我呢~~

珍珠宮

睛靈勳章

你地跟團, 咁有冇地方必去, 我就用港龍分換免費機票, 揀咗住Hilton, 用底出發

翡翠宮

IRON,

HAHA~ 咁都唔錯丫. 都係現錢收穫~

有小朋友又真係安全D好~

翡翠宮

原文章由 jollyma 於 08-8-4 11:22 發表
你地跟團, 咁有冇地方必去, 我就用港龍分換免費機票, 揀咗住Hilton, 用底出發

講真, 我覺得~~ 真係無O羊地方係必去.
必去O既只有酒店泳池同沙灘~~~!!

首頁

尾頁

跳至