自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

呀隻相要部相機,唔想買太貴,請問有冇好介紹

公爵府

親子王國15週年勳章

引用:呀隻相要部相機,唔想買太貴,請問有冇好介

原帖由 sandydy 於 15-03-04 發表
舊智能電話得唔得?

大宅

回覆:有冇平靚正相機啱小二學生用呀

就係衰在唔比帶電話先要買傻瓜機

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

點解咁細個要相機?功課需要?

公爵府

親子王國15週年勳章

依家一係買單反,一般儍瓜機同電話冇分別,真係浪費金錢

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

網購有部百2元像數低得200期,我買比7歲女玩

水晶宮

得200萬像數,119元

侯爵府

引用:Quote:原帖由 sandydy 於 15-03-04 發表呀

原帖由 drizzle 於 15-03-04 發表
得200萬像數,119元
200萬象素有幾低呀?一般智能電話有幾多象素架?
sorry...我知係個低能問題

伯爵府

引用:Quote:原帖由+sandydy+於+15-03-04+發表呀

有冇網址吖

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

參考下:http://www.price.com.hk/category.php?c=100001&filter=100002

水晶宮

引用:Quote:原帖由 drizzle 於 15-03-04 發表得2

原帖由 honeybibibibi 於 15-03-04 發表
200萬象素有幾低呀?一般智能電話有幾多象素架?
sorry...我知係個低能問題
而家既智能手機去到過千萬象素喇
呢部200萬睇到影像,影100張可send過電腦儲存相,用筆心電

大宅

引用:點解咁細個要相機?功課需要?

原帖由 kinmi 於 15-03-04 發表
點解咁細個要相機?功課需要?
常識科戶外活動,去公園影下相咁囉

大宅

引用:Quote:原帖由+sandydy+於+15-03-04+發表呀

幾靚喎

子爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 kinmi 於 15-03-04 發表點解

原帖由 sandydy 於 15-03-06 發表
去下豐澤果啲電器鋪望下,之前我見到有啲唔過一千蚊,都有千幾萬象素,俾小朋友用應該無咁肉赤。但真係必要用?怕小朋友咁細容易唔見/俾人偷,或者人無佢有導致虛榮心,之後借俾同學仔,有咩冬瓜豆腐都唔知怪唔怪同學仔好。sorry,可能我諗得太多

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你去德爾斯買啦…500萬像都係幾百蚊,至少真係睇得返…
http://www.dsceshop.hk/index.php/%E6%95%B8%E7%A2%BC/%E7%9B%B8%E6%A9%9F.html

珍珠宮

最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章 大廚勳章 畀面勳章 炎夏勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

你去德爾斯買啦…500萬像都係幾百蚊,至少真係睇得返…
http://www.dsceshop.hk/index.php/%E6%95%B8%E7%A2%BC/%E7%9B%B8%E6%A9%9F.html

水晶宮

sandydy 發表於 15-3-6 23:06
去 yahoo 拍賣睇吓....好多百零蚊2手相機, 小學生好夠用了....

其實如果只係做學校活動功課用, 應該可以用舊手機架.....有冇問吓學校先呀 ??

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 陪月勳章

始創嗰d電器店,benq千萬象素都係幾百蚊,細細部比小朋友ok

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由 sandydy 於 15-03-04 發表呀

原帖由 oiyau2005 於 15-03-04 發表
依家一係買單反,一般儍瓜機同電話冇分別,真係浪費金錢
小學生冇理由用單反咁重?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

快圖美有時d平機,富士幾百蚊

首頁

尾頁

跳至