親子旅遊

跳至

首頁
12345...7

尾頁

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

因為自由行,兩公婆去,我負責計劃行程,可以教下路嗎?

子爵府

回覆:新手暑假去倫敦,可以指點下?

去幾耐牙?其實London 有好多名勝地方只需要坐underground 地鐵就可以到都好方便。可以睇下underground 個map 再plan 下點行,仲會去Manchester, Oxford, Cambridge, Bath 等地方嘛?因為有D地方由London 坐火車去都2個幾鐘頭,要花多D時間去坐車。

伯爵府

醒目開學勳章

回覆:winniecws 的帖子

我都係暑假去英國同法國,第一次去,自由行,打算會去埋 Manchester 同 Portsmouth,你只玩英國嗎?訂左酒店未呀?

http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

子爵府

引用:去幾耐牙?其實London+有好多名勝地方只需

原帖由 mammycat1818 於 15-03-05 發表
去幾耐牙?其實London 有好多名勝地方只需要坐underground 地鐵就可以到都好方便。可以睇下underground 個m ...
如果Cambridge or Oxford 選一個,那個比較值得去呢?

子爵府

引用:我都係暑假去英國同法國,第一次去,自由行

原帖由 wing530 於 15-03-07 發表
我都係暑假去英國同法國,第一次去,自由行,打算會去埋 Manchester 同 Portsmouth,你只玩英國嗎?訂左酒 ...
是呀!第一次去歐洲,仲要自由行,所以只去倫敦。

珍珠宮

引用:去幾耐牙?其實London 有好多名勝地方只需

原帖由 mammycat1818 於 15-03-05 發表
去幾耐牙?其實London 有好多名勝地方只需要坐underground 地鐵就可以到都好方便。可以睇下underground 個m ...
我5月頭去六日,自由行,帶埋一個3歲小朋友去吖,有D咩地方必去及啱去,同有咩平嘢買吖

子爵府

引用:Quote:原帖由 mammycat1818 於 15-03-05 發

原帖由 winniecws 於 15-03-09 發表
如果Cambridge or Oxford 選一個,那個比較值得去呢?
Cambridge 自己未去過,之前為左去埋個outlet 先去Oxford, 自己都覺得幾好,因為嗰次去個outlet 有好收穫

子爵府

引用:Quote:原帖由 mammycat1818 於 15-03-05 發

原帖由 noel-chan 於 15-03-09 發表
我5月頭去六日,自由行,帶埋一個3歲小朋友去吖,有D咩地方必去及啱去,同有咩平嘢買吖

...
你可以係google 打倫敦自遊行,有好多information 比你,不過記得要帶車仔比個小朋友,因為太多地方要去,佢一定會好攰行吾都甘多路,仲有可以去埋Windsor 個Legoland, 我要2曰先玩得完!

子爵府

mammycat1818 發表於 15-3-9 19:03
Cambridge 自己未去過,之前為左去埋個outlet 先去Oxford, 自己都覺得幾好,因為嗰次去個outlet 有好收穫: ...
這個outlet 值得去嗎?

在oxford 站要再轉shuttle bus ? 難找嗎?

伯爵府

醒目開學勳章

引用:Quote:原帖由+wing530+於+15-03-07+發表我

原帖由 winniecws 於 15-03-09 發表
是呀!第一次去歐洲,仲要自由行,所以只去倫敦。
英國過巴黎應該唔難,坐 euro star 去,又唔算太貴,所以,我地都走返𨍭巴黎玩下呀

http://www.baby-kingdom.com/data/attachment/album/201103/28/2243099uk889co0028cr4r.gif

伯爵府

醒目開學勳章

回覆:winniecws 的帖子

請問你地係倫敦住邊間酒店呀?有冇介紹呀?我2大加14歲仔,我原打算 book 果間已 full 呀

水晶宮

醒目開學勳章 BK Milk勳章

winniecws 發表於 15-3-9 03:44
Cambridge

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:Quote:原帖由+noel-chan+於+15-03-09+發表

原帖由 mammycat1818 於 15-03-09 發表
你可以係google 打倫敦自遊行,有好多information 比你,不過記得要帶車仔比個小朋友,因為太多地方要去, ...
legoland far ma from London ? I wanna bring my son go there

伯爵府

wingcrown 發表於 15-4-12 14:12
legoland far ma from London ? I wanna bring my son go there

離LONDON不太遠:

By Rail

• Just half an hour from London Paddington to Windsor & Eton Central, via Slough on the First Great Western. Or direct from London Waterloo to Windsor & Eton Riverside on South West Trains. Approximate journey time from London Waterloo is less than 1 hour.

• There is a shuttle bus service to the park from stops close to both rail stations; please note that this is a chargeable service and is not operated by the park. For times, please visit www.legolandshuttle.com

另外LEGOLAND網上購票有25%DISCOUNT,FAMILY TICKET會更平一點.

珍珠宮

叻叻勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章

引用:+本帖最後由+jcctiu+於+15-4-12+16:28+編輯

原帖由 jcctiu 於 15-04-12 發表
Thanks a lot

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

引用:請問你地係倫敦住邊間酒店呀?有冇介紹呀?

原帖由 wing530 於 15-03-09 發表
請問你地係倫敦住邊間酒店呀?有冇介紹呀?我2大加14歲仔,我原打算 book 果間已 full 呀

...
What budget? 我住過近Paddington站的Royal Eagle (上hotel.com嗰啲找到)。算平、企理、但房較細。因為旅行我們早出晚歸所以冇咩所謂。location就一流,因為有機場線去Paddington,出去玩也很方便。

男爵府

叻叻勳章 畀面勳章 睛靈勳章

引用:請問你地係倫敦住邊間酒店呀?有冇介紹呀?

原帖由 wing530 於 15-03-09 發表

...
What budget? 我住過近Paddington站的Royal Eagle (上hotel.com嗰啲找到)。算平、企理、但房較細。因為旅行我們早出晚歸所以冇咩所謂。location就一流,因為有機場線去Paddington,出去玩也很方便。

大宅

回覆:新手暑假去倫敦,可以指點下?

去幾曰?長的可考慮去法國或上Ireland. 近的去 cambridge, Oxford, bath, Liverpool, 等等,全部可安排day trip, 個幾至二個幾火車不等!

子爵府

引用:去幾曰?長的可考慮去法國或上Ireland.+近

原帖由 sfly97 於 15-04-29 發表
去幾曰?長的可考慮去法國或上Ireland. 近的去 cambridge, Oxford, bath, Liverpool, 等等,全部可安排day ...
只是八天,扣完坐飛機,只有六天,所以不會去法國,只留在英國

侯爵府

wingcrown 發表於 15-4-12 16:41
Thanks a lot
Legoland 在 Windsor. 有時間可以去 Windsor Castle.

首頁
12345...7

尾頁

跳至