烹飪搵食

跳至

首頁
12345...11

尾頁

男爵府

回覆:膽粗粗喺淘寶淘咗個忠臣牌HBB-X6焗爐

加咗價? 條link入面係6百幾蚊……

我都想轉焗爐,等你報告

複式洋房

回覆:hinhin.mami 的帖子

平靚正

男爵府

畀面勳章

請問呢個焗爐最高幾多度呀?

翡翠宮

2023年兔年勳章 減齡達人勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章

男爵府

好媽媽勳章

Katzecat 發表於 15-3-25 01:34
加咗價? 條link入面係6百幾蚊……

我都想轉焗爐,等你報告
你拍後佢會自動減170..但個價錢都比我之前買貴o左30蚊..我見佢又有咩50券領, 又好似有烘焙用品送...如果真係有..o甘就比我之前平d喇...你可以旺旺賣家問清楚.

男爵府

好媽媽勳章

河馬豬豬 發表於 15-3-25 00:38
外觀幾令
我鍾意佢o既內涵多d...電子控溫...有發酵功能...爐溫準....呢d已經好吸引

男爵府

好媽媽勳章

YMY412 發表於 15-3-25 11:28
請問呢個焗爐最高幾多度呀?
230度

伯爵府

引用:樓主,你既爐用成點啊?我都心思思

原帖由 dobbybabie 於 15-03-24 發表
樓主,你既爐用成點啊?我都心思思
我都想淘

大宅

我新買呢個爐用過一次,但好似有20度偏差。要再試多一兩次才肯定。

子爵府

引用:Quote:原帖由 dobbybabie 於 15-03-24 發表

原帖由 88muimui 於 15-03-25 發表
我都想淘
但我剛買了delonghi, 沒幾個月,但佢沒獨立下火出手都要唸藉口。但我想烤肉類同烤蛋糕麵包唔好溝埋—個爐。算唔算藉口

男爵府

好媽媽勳章

引用:我新買呢個爐用過一次,但好似有20度偏差。

原帖由 starfishting 於 15-03-25 發表
我新買呢個爐用過一次,但好似有20度偏差。要再試多一兩次才肯定。
我今曰試咗爐,爐温有冇偏差仲有待觀察…但就見佢好穏定吓。

男爵府

好媽媽勳章

今日玩咗個好多水嘅低温發酵麵糰 ,做型好鬼死痴手…搞咗好耐先搞得掂。我因為要解凍個麵糰所以set 33度發酵…爐內加碗水同加多一個焗盆…咁就可以keep 到33-34度, 而做型後我就set 35度…都可以keep 到…但我覺得如果開咗燈…個温度會高小小。

男爵府

好媽媽勳章

至於入爐後我set 咗上下火各170,期間冇轉過焗盆,麵包面我只係出爐後先用牛奶塗面再放入爐焗一陣就取出,顔色都算平均。但下次應該用返180會好啲。

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 88muimui 於 15-03-25 發表我

原帖由 dobbybabie 於 15-03-25 發表
但我剛買了delonghi, 沒幾個月,但佢沒獨立下火出手都要唸藉口。但我想烤肉類同烤蛋糕麵包唔好溝 ...
唔算,我依家都係兩個爐層層叠,想用邊個都得

男爵府

好媽媽勳章

引用:Quote:原帖由 dobbybabie 於 15-03-24 發表

原帖由 88muimui 於 15-03-25 發表
我都想淘
伹你要衡量風險…因為壞咗喺香港冇得维修,我見有個谷友,佢部機只係用咗兩個月唔夠,可能因為佢住半山所以屋企比較濕…早排濕度高佢部機就壞咗。

男爵府

好媽媽勳章

仲有就係個爐預熱好快...我set 170度大約只需5-7分鐘..仲會有b b聲提示.

子爵府

你好,我係新手整蛋糕,想買焗爐。
想問整到幾吋蛋糕?? Thx!!

珍珠宮

引用:至於入爐後我set 咗上下火各170,期間冇轉

原帖由 hinhin.mami 於 15-03-26 發表
至於入爐後我set 咗上下火各170,期間冇轉過焗盆,麵包面我只係出爐後先用牛奶塗面再放入爐焗一陣就取出, ...
顏色好平均

這樣初階的髮飾「你」也看在眼內?! 其實世界很大,出去看看開闊自己的眼界吧!   歡迎「你」對  號  入  座。       

男爵府

好媽媽勳章

sandypink 發表於 15-3-29 12:44
你好,我係新手整蛋糕,想買焗爐。
想問整到幾吋蛋糕?? Thx!!
佢內籠SIZE係36X31X27 應該都整到好大個蛋糕.

複式洋房

Yeah !!!樓主我都買左同一個焗爐 焗左三次野嚕 share下d成品
不過有個問題想問
你係咪都係用大陸轉香港插頭轉左佢就算?
有冇再搞其他野?

首頁
12345...11

尾頁

跳至