自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

我之前試過幾㳄係冇啦啦好似想大大,超急加似痔瘡痛,心跳得勁快到透唔切氣....發冷,漂冷汗冇力成個人想訓低....幾種感覺同一時間發生,過左一陣就冇野.....剛才見到有jm問緊生b 有幾痛問題,有人話似想大便,其實我一直都驚緊如果到生果下又係急x到休克咁點算.....

大宅

回覆:有冇jm試過lee 種感覺......急到想休克?

可能因為緊張,放鬆d自己

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

搵醫生check吓好d喎,正常唔會無啦啦想休克,可能係果個位壓迫到咩神經線繼而影響到腦缺氧之類… 如果生仔順產都會壓迫到果個位置,生生吓突然休克就好危險。就算唔係生仔,如果自己一個人喺屋企或者去厠所突然休克已經好危險了。

伯爵府

美好大世界2017勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 DHA勳章 BK Milk勳章

搵醫生check吓好d喎,正常唔會無啦啦想休克,可能係果個位壓迫到咩神經線繼而影響到腦缺氧之類… 如果生仔順產都會壓迫到果個位置,生生吓突然休克就好危險。就算唔係生仔,如果自己一個人喺屋企或者去厠所突然休克已經好危險了。

大宅

好媽媽勳章

check 吓,有啲人心臟有事會有便急感覺,我媽如果個心唔舒服會急大便

珊瑚宮

環保接龍勳章

我之前焦慮症時就係咁,去睇醫生好點。

人邁向新的一天跨新步放眼遠方迎來朝暉將人照亮

大宅

我之前返工試過,開始係肚痛,呼吸唔順,標冷汗,好焗咁,暈同唔暈之間,跟手有人扶我,我話好急大,唔知幾時我就坐係輪椅上,火車站D工作人員推我去,我好返D,自己去,去完舒服哂,慢慢正常返~
我覺得係壓力大,我試過2,3次~冇做嘢之後冇試過咁

子爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

驚恐症或情緒病會有可能,睇下醫好的

伯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章

引用:我之前試過幾㳄係冇啦啦好似想大大,超急加

原帖由 sweetwins 於 15-03-06 發表
我之前試過幾㳄係冇啦啦好似想大大,超急加似痔瘡痛,心跳得勁快到透唔切氣....發冷,漂冷汗冇力成個人想訓 ...
我試過,事後間醫生,醫生話如果身體有內臟痛 (eg.攪肚痛),就會搶晒啲血,咁血壓就會突然下降,咁冇血上腦就會見暈,所以在有咁情況,第一時間坐低 /瞓低,俾啲血上返個腦就最安全

侯爵府

撇除心臓問題,似係腸胃炎。
通常瀉完就完全冇事

大宅

雪梨茶123 發表於 15-3-6 19:16
驚恐症或情緒病會有可能,睇下醫好的
TOUCH WOOD幾年前試過..........之後一年都好似有一次會咁,但就冇想休克.....最近果次想暈係因為我係MTR好急X....-_- 好怕會"LAN"左出黎...果次又驚又心跳加速, 但我又未到站, 心唸叫自己放鬆.....但個成個人又暈又震..........LAN左出黎....我真係唔知點算=_=

男爵府

我大學果時,新年去完同學屋企拜年,之後搭lift走,入去耐,我話我想暈一句就暈左!不過好快醒,返上樓去完廁所無事!嚇死哂d人!只係一次

子爵府

到你生應該休克都會痛返醒

子爵府

引用:我之前試過幾㳄係冇啦啦好似想大大,超急加

原帖由 sweetwins 於 15-03-06 發表
我之前試過幾㳄係冇啦啦好似想大大,超急加似痔瘡痛,心跳得勁快到透唔切氣....發冷,漂冷汗冇力成個人想訓 ...
食減肥藥時試過

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆:sweetwins 的帖子

有,一直叫自己深呼吸

別墅

我M到前幾日特別容易血糖低, 會心跳好快, 肚痛, 想去大大, 手震, 標冷汗, 個頭wing下wing下咁, 即刻食朱古力or甜野, 冷靜返個人就會無事, 飲可樂係最快
可能樓主係血糖/血壓突然急降

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

個人經驗: 懷孕時試過休克過一次,嗰次係因為入咗間冇窗冇開冷氣嘅房做嘢十幾分鐘,應該係缺氧導致我休克的,休克前我覺得頭暈,想嘔和急poopoo,一陣就暈低左。我諗樓主要搞清楚呢啲症狀係因為缺氧,還是焦慮和驚恐。

Btw, 生仔時每個人嘅反應和感覺都唔同,我生兩個仔都冇急poopoo嘅感覺,個肚都痛到死,注意力去左個肚,唔會因焦慮和驚恐嘅症狀出來。

首頁

尾頁

跳至