母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請教各位媽媽……我本是泵媽……

上星期左邊塞乳線塞左胸到實哂,當時好痛……結果,又用熱pad又massage又食通乳寶又埋身……幾日之後好似鬆返D……

而家已吾痛,但compare to 右胸明顯地實D而且奶量勁跌(只有右胸嘅三份一奶量)……想問,

1. 咁係咪仲塞緊(現在完全吾痛)?
2. 我已經泵得密,仲有咩方法加番D奶量呀?

感激!

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請教各位媽媽……我本是泵媽……上星期左邊

原帖由 olaucc 於 15-03-08 發表

上星期左邊塞乳線塞左胸到實哂,當時好痛……結果,又用熱pad又massage又 ...
你有冇硬塊?

珍珠宮

有「營」勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:請教各位媽媽……我本是泵媽……上星期左邊

原帖由 olaucc 於 15-03-08 發表

上星期左邊塞乳線塞左胸到實哂,當時好痛……結果,又用熱pad又massage又 ...
Sorry 睇到你話明顯實。即係有奶出不到。即係塞。快d try ⋯去浴室用番皂揸好個胸,之後用第一,二隻手指,拉乳頭。記得用番皂。咁不會痛。你拉拉下應該有奶出。咁你睇下nipple 有冇一d位完全冇奶出,而以前又明明有奶出。甘個d位就糸塞左

你睇下室左上?下?左?右?
上的話用毋指由上胸推,推向nipple然後拉下乳頭。下的話就由胸底推,推向nipple
之後如果成功你會見到之前冇奶的位置有少量水狀物流出。咁再推會多d...

成功的話d水會越來越杰,拉到奶為止

複式洋房

回覆:imconfusing 的帖子

多謝你呀!我試下先……

大宅

回覆:olaucc 的帖子

應該未通番,如果推唔鬆, 試下食通乳寶

複式洋房

回覆:ajtajt2012 的帖子

試食左啦……多謝你……

複式洋房

認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章