親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

囡囡3歲而家發緊燒,仲有一星期就出發去清邁。想問下清邁有咩岩小朋友食?

侯爵府

我啱啱去完返嚟, 我個女出發時, 又痀又嘔又發燒, 為免佢去到再加重病情, 我帶咗3Litre 水, 一D 乾糧去, 其實無事無幹, 都有好多嘢啱食, 同香港樣有麵包店, 不過你個女都係細, 帶定好D.....

大宅

引用:我啱啱去完返嚟, 我個女出發時, 又痀又嘔又

原帖由 natnat_tsang 於 15-03-09 發表
我啱啱去完返嚟, 我個女出發時, 又痀又嘔又發燒, 為免佢去到再加重病情, 我帶咗3Litre 水, 一D 乾糧去, 其 ...
原來都有麵包店,咁都ok呀。我囡去親旅行都病

侯爵府

oilpoon0128 發表於 15-3-9 17:55
原來都有麵包店,咁都ok呀。我囡去親旅行都病
佢哋 D 麵包店係supermarket / coffee shop 裡面, 唔係好似香港咁單一麵包店......

大宅

natnat_tsang 發表於 15-3-10 09:30
佢哋 D 麵包店係supermarket / coffee shop 裡面, 唔係好似香港咁單一麵包店......

...
我暑假去,但未book酒店,因攪唔清位置問題,請問你們住邊間酒店

侯爵府

Shangri la..... 幾方便..... 其實附近都好多酒店......

大宅

回覆:natnat_tsang 的帖子

我都plan 緊行程呀,請問你有無包車呀,有司機介紹嗎?有無去雙龍寺,係咪要行好長樓梯架,因帶三歳小朋友去玩,驚行唔到。
如果住香格里拉去舊城係咪好近?容易搵的士嗎?thx

男爵府

3歲女可以去 NIGHT SAFARI 同 Promanade shopping mall.

男爵府

周日夜晚去SUNDAY MARKET. 有好多野食同睇.

侯爵府

cocokan2004 發表於 15-3-11 00:17
3歲女可以去 NIGHT SAFARI 同 Promanade shopping mall.
Night Safari 我無去, 不過, 呢個景點係For 小朋友, 我估都應該啱你個女睇.......

大宅

oilpoon0128 發表於 15-3-9 12:56
囡囡3歲而家發緊燒,仲有一星期就出發去清邁。想問下清邁有咩岩小朋友食?

...
玩得開心嗎?可唔可以分享吓住咗邊間酒店呢?有冇包車資料可以分享呀?唔該曬!
我計劃梗7月帶4歲囡囡去玩!!

大宅

引用:Quote:oilpoon0128 發表於 15-3-9 12:56 囡

原帖由 c216 於 15-03-26 發表
玩得開心嗎?可唔可以分享吓住咗邊間酒店呢?有冇包車資料可以分享呀?唔該曬!
我計劃梗7月帶4歲囡囡去玩 ...
我覺得清邁d個地方好悶呀,日頭好少鋪頭開門,起碼4點先開。主要行夜市,清邁有好多夜市

大宅

引用:Quote:原帖由+c216+於+15-03-26+發表玩得開

原帖由 oilpoon0128 於 15-03-26 發表
我覺得清邁d個地方好悶呀,日頭好少鋪頭開門,起碼4點先開。主要行夜市,清邁有好多夜市

...
唔該曬!希望到時唔好悶親阿囡啦 :p

伯爵府

瞓晏D,慢慢食完早餐,日頭在酒店游下水,好快又下午4點
自煮有快樂

首頁

尾頁

跳至