自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

男爵府

回覆:道道道……非常道

水晶宮

Sumyeema1 發表於 15-3-11 21:21
我都試過……有個名“俾鬼砸”……
但個感覺堅恐怖,以為就咁玩完
Bye

琥珀宮

親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-3-11 21:21 我

原帖由 meow~meow 於 15-03-11 發表
但個感覺堅恐怖,以為就咁玩完
呢種感試過,我生大女時,緊急全麻開刀,喺清醒昏迷之間,我覺得自己飛上天花板,睇住瞓喺病牀既我

你若盛開, 蝴蝶便來!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:呢個係好sad的真實故事表姐4張未到,因為身

原帖由 超級特務 於 15-03-11 發表
呢個係好sad的真實故事
表姐4張未到,因為身體久病(只係炎症,但手尾長),情緒出現問題,服藥自殺 ...
之前私豆講過遠房親戚有 cancer...過年收到八卦風……

位親戚第二段婚姻,嫁了一個靚仔專業人士,老公搵到,買咗九龍某處豪宅……

搬入後冇耐,遠房親戚就發現 cancer, 有位朋友去探佢,覺得間屋唔妥,搵高人去睇風水……據聞高人錄到恐怖 02 聲……

高人列出十幾間庙要拜,每間庙要帶唔同祭品……在指定日子內做到,可保十年命……

唔到你唔信,家人做齊呢D後,真係收到e院電話,找到配對骨髓……好神奇!

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:原帖由 Sumyeema1 於 15-03-11 發表

時間沖淡一切,如今大仔也是成年人了。
佢老豆係個好自私的人,個仔考到師範大學,有志將來執教鞭。佢老哥 ...
呢D父子緣薄,個仔可以自立……一定冇回頭……

有時見到D尋子女 post, 背後一定有個心酸故事……

公爵府

2018復活節勳章 最關心BB問題熱投勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 陪月勳章 BK Milk勳章

我五,六歲時,住舅母家,食飽飯舅母叫和我入房溫書,我入到房就搞哩搞路又望下街,屋企個房可以望樓下小學個操場,我見到隻哥斯奶,我即刻跑出房叫表哥睇,返到房再望巳經消失咗

jumboka    發表於 15-3-16 16:08
pppsze    發表於 15-3-12 18:51

水晶宮

Sumyeema1 發表於 15-3-11 21:51
之前私豆講過遠房親戚有 cancer...過年收到八卦風……

位親戚第二段婚姻,嫁了一個靚仔專業人士,老公搵到 ...
,happy ending !! I like !
Bye

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:咁其實A5 size 係落左咩要咁大張...普通都

水晶宮

Sumyeema1 發表於 15-3-11 21:55
呢D父子緣薄,個仔可以自立……一定冇回頭……

有時見到D尋子女 post, 背後一定有個心酸故事……
有時見到年老仔女四散,自己一個孤獨老人,我覺得背後亦可能有個可恨的故事。
我有時很龍蝦的。

我只對兒童會百分百憐憫。
Bye

禁止訪問

BK Milk勳章

引用:呢個係好sad的真實故事表姐4張未到,因為身

珍珠宮

2018復活節勳章

引用:Quote:原帖由 meow~meow 於 15-03-11 發表

呢種感試過,我生大女時,緊急全麻開刀,喺清醒昏迷之間,我覺得自己飛上天花板,睇住瞓喺病牀既我:toocold ...
我都試過一次,半夜,個情境係個靈魂慢慢向上升,然後望番自己肉身,個次堅驚郁唔到,好努力咁,隔咗一陣郁得番,個身出汗,不過事後我好迷茫究竟係發夢定真有其事

翡翠宮

牛年勳章

引用:大酒店影相???玩野呀

原帖由 csyj520 於 15-03-11 發表
大酒店影相???玩野呀
我老豆都叫過我影,我又真係影左,好彩無古怪,諗返都驚

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-3-11 19:01 你

原帖由 my005 於 15-03-11 發表
個排真係好驚,因為真係好清晰,連個男仔個樣,個髮型都記得好清楚。
...
有次夜晚坐的士回家,路經瑪麗對出,見到個人係車路跑步…………你知啦,果度附近就是墳場,以為見到嘢……

的士司機響安……佢識避 wor……原來係人,不過 short short 地啦,夜麻麻出來係馬路跑步……

jumboka    發表於 15-3-16 16:10

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 15-3-11 22:07
有次夜晚坐的士回家,路經瑪麗對出,見到個人係車路跑步…………你知啦,果度附近就是墳場,以為 ...
我都希望果個係人,但無理由得我一個見,咁明顯,又咁出奇,一個人行入隧道,又無人阻止。
加上,我同仔女,都間中會睇到。

好彩,我仔只係細時睇到啫,而家睇唔到。佢細時見鬼d經歷,我以前都响呢度分享過。

我女而家都間中見到,不過佢夠惡,佢唔驚。好彩佢只係見到灰人型啫,唔係實體。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-3-11 22:07 有

我都希望果個係人,但無理由得我一個見,咁明顯,又咁出奇,一個人行入隧道,又無人阻止。
加上,我同仔女 ...
吓……原來你有特異功能……

朋友老公又係睇到,七月,夜晚六點後唔俾個女出街……佢話太多……

水晶宮

Sumyeema1 發表於 15-3-11 22:07
有次夜晚坐的士回家,路經瑪麗對出,見到個人係車路跑步…………你知啦,果度附近就是墳場,以為 ...
果頭大學宿舍戰前係臨時停*間,係個的士佬話我知。
Bye

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

Sumyeema1 發表於 15-3-11 22:26
吓……原來你有特異功能……

朋友老公又係睇到,七月,夜晚六點後唔俾個女出街……佢話太多 ...
我唔係陰陽眼,只係細個見過,大左就無見過,所以果次至咁大反應囉。
這個世界上所有的愛都是以聚合為最終目的,只有一種愛以分離為目的,那就是父母對孩子的愛。 父母真正成功的愛,就是讓孩子盡早成為一個獨立的分個體﹗

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

象牙宮

2024年龍年勳章

引用:Quote:Sumyeema1 發表於 15-3-11 22:07 有

加上,我同仔女 ...
你仔D往事,可以講多次嗎?

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

首頁
45678...17

尾頁

跳至