自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

認識瑞士牛牛第一回

引用:我過年前生係大腿內則,又無好痛,可能我快睇

原帖由 sueyee 於 15-03-15 發表
我過年前生係大腿內則,又無好痛,可能我快睇醫生掛,我有問過護士我使唔使打,佢話我唔需要住,但我叫左我媽打, ...
我上兩個月又係生係大腿內側,近住係底褲邊邊到,吾係好痛,只係吉吉吓咁,因起了粒粒第二朝即睇医生,食特效药,原來有樣嘢叫黃金72小時,医生話早發現食药會止到痛同吾擴散開去,同埋生係大脾側呢啲位,冇乜神經線,會冇咁痛,但坐時要就住就住,我食咗一個星期药,但啲葯要一日食5、6次,好鬼煩,仲好貴!睇兩次吾見咗成二仟幾蚊,同打預防針差吾多!

伯爵府

引用:Quote:原帖由 sueyee 於 15-03-15 發表我過

原帖由 terrylyy 於 15-03-21 發表
我上兩個月又係生係大腿內側,近住係底褲邊邊到,吾係好痛,只係吉吉吓咁,因起了粒粒第二朝即睇医生,食特 ...
原來係無乜神經線,唔怪得知無咁痛喇,我都係生近內褲位,我初初以為生左bb大腿肥磨損架,但諗諗下無乜理由得一邊紅,而且嗰日係夜晚先發覺,第二日仲要星期六,日無得睇醫生,捱到星期一先有得睇,我total睇左3次,食左13日藥呀,加加埋埋真係一支針嘅錢。

男爵府

回覆 DonnaLau 的帖子

你講野都幾攪笑喎,我自己個小朋友生過,見佢當時連行路都要就住就住,一摸到就痛,我作為媽媽見到當然心痛,亦唔想佢再生啦,雖然唔係發生係我身上,但我眼見住,而醫生又咁講,又有jm問,我咪答囉,難度你覺得大人就經貴啲,小朋友就唔駛理既

子爵府

引用:回覆+DonnaLau+的帖子你講野都幾攪笑喎,我

原帖由 kayeetoby 於 15-07-10 發表
回覆 DonnaLau 的帖子

你講野都幾攪笑喎,我自己個小朋友生過,見佢當時連行路都要就住就住,一摸到就痛, ...
我意思係咁多個e生都唔建議未夠50歲打,當然有原因la,我只係覺得如有需要起碼大人夠50歳先打,我自己都係媽媽小朋友有事當然唔想同心痛la,我亦都知道生蛇有幾辛苦!

首頁

尾頁

跳至