自由講場

跳至

首頁

尾頁

子爵府

畀面勳章

yes!我係4人,不過2房係我地自己間架!
我真係好鍾意個廳有咁多窗
原帖由 彤b^^ 於 09-1-11 12:27 發表
好靚好光呀~~
係咪2房單位來架? 4人?

別墅

原帖由 Maneey 於 09-1-11 12:33 發表
\

mooyy, 我係fax 去上水辦事處,佢再幫我交返上總部的, 你打去拒絶時,你問下你派樓的辦事處, 睇下佢肯唔肯, 因為我第一次派二樓蝴蝶村時, 果間辦事處乜都冇講!!只知我唔要就算數! ...

麻煩晒~~我星期一再打去問一問..

http://www.baby-kingdom.com/?69649
更新左d 公屋資料,有時間入來睇下啦~~
等到了 ^^~~

大宅

原帖由 clementbaby 於 09-1-11 12:38 發表

你屋大約有幾多刀尺呀

大宅

原帖由 clementbaby 於 09-1-11 12:38 發表

你真好show啲相出來,想問你廚房咁樣整一整大約幾錢呀

別墅

原帖由 clementbaby 於 09-1-10 21:54 發表
我新屋既一部份相片
http://www.flickr.com/photos/32960444@N03/?saved=1

張双格床幾$邊樹買/個電磁盧好用嗎??
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視頭像、頭銜、暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作。

大宅

你們好啊!

我剛派了石籬一村石寧樓14樓,是舊樓來的, 1月14日就要決定是否要, 環境交通各樣我都滿意, 但單位太細了,我想只有200呎左右.

我是申請2人單位(我同囡囡), 老公是大陸人,2010年就會單程證來港, 而我們亦打算生多一個, 即預計我們家庭將會在這兩年內增加至4人, 所以200呎的單位真的好迫.

我想問,如果我今次拒絕而想要大一點的單位,應該可以點同房署主任講啊??

請大家幫下忙,因14日就要回覆喇....萬分感謝

子爵府

畀面勳章

39.6
原帖由 hedid 於 09-1-11 14:01 發表

你屋大約有幾多刀尺呀

子爵府

畀面勳章

sorry ar!
廚櫃內寵係大/二伯佢地自己整,係d門、櫃桶同埋塊石就係訂返黎(因為冇時間做),d架就係吉x島度買,我地仲未收到d單,所以未知幾錢.....
原帖由 hedid 於 09-1-11 14:08 發表

你真好show啲相出來,想問你廚房咁樣整一整大約幾錢呀

子爵府

畀面勳章

我係翡翠xx度訂架!一張上下格床+書+樓梯櫃桶約$5000幾左右
個電磁爐真係好好用
原帖由 ffeeii 於 09-1-11 16:01 發表

張双格床幾$邊樹買/個電磁盧好用嗎??

大宅

hi.....maisie我仲未收到拒絶信,你收到未

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 clementbaby 於 09-1-10 21:54 發表
我新屋既一部份相片
http://www.flickr.com/photos/32960444@N03/?saved=1

你張床$5xxx好似貴左,我妹妹12月訂左張子母床,又係挑了小朋友個名,樓梯設計又係咁再加書桌,上下書枱櫃,仲有下層3個衣櫃,仲有一個掛衣櫃都只係$43xx
佢訂時已比我買時平了成千元,而我果張約半年前訂造$53xx
唔好意思,別怪我多事!!

子爵府

畀面勳章

我都知道....但係我c6堅持要書向窗口果邊,我先至要咁樣做法,我之前都係好似你呢幅相既諗法架!同埋我呢間房d尺寸唔係好fit,所以我張床係短左2''同埋上面張床又做矮左5'',同正常既上下格床係做矮左,我仔張床雖然得2格櫃桶,但係我係最尾個位做左頂揭位,可以放野落去,一d都冇浪費個位架!
我e+只可以自我安慰話呢間房d傢俬係松木做既........
原帖由 drizzle 於 09-1-11 22:36 發表

你張床$5xxx好似貴左,我妹妹12月訂左張子母床,又係挑了小朋友個名,樓梯設計又係咁再加書桌,上下書枱櫃,仲有下層3個衣櫃,仲有一個掛衣櫃都只係$43xx
佢訂時已比我買時平了成千元,而我果張約半年前訂造$53xxhttp://f ...

子爵府

畀面勳章

其實想問下樓主係咪要開新topic呢!
有成4000幾個post la
同埋樓主到e+都未出現過喎!

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 clementbaby 於 09-1-11 22:45 發表
我都知道....但係我c6堅持要書向窗口果邊,我先至要咁樣做法,我之前都係好似你呢幅相既諗法架!同埋我呢間房d尺寸唔係好fit,所以我張床係短左2''同埋上面張床又做矮左5'',同正常既上下格床係做矮左,我仔張床雖然得2格櫃桶, ...

你仔仔張床有自己個名,個名又咁特別,快d攞返個版權先啦
我好明白我地d房係自己間,有時真係要諗得好周到.我間房7尺x7尺,好彩佢地都肯造長,唔加錢.

子爵府

畀面勳章

做長都好d,我要做短,又怕阿仔大大下起身會頂頭,又要做矮,所以.....好蝕,不過算la...都做好左la!又唔想4圍走(之前我係不停咁帶住細仔睇傢俬電器)都好辛苦下mouth: mouth:
原帖由 drizzle 於 09-1-11 22:55 發表

你仔仔張床有自己個名,個名又咁特別,快d攞返個版權先啦
我好明白我地d房係自己間,有時真係要諗得好周到.我間房7尺x7尺,好彩佢地都肯造長,唔加錢. ...

民房

3人申請市區單位.邊區交通較方便?同又唔會太細同太舊?

大宅

畀面勳章

原帖由 drizzle 於 09-1-11 22:36 發表

佢訂時已比我買時平了成千元,而我果張約半年前訂造$53xxhttp://f ...

流哂口水喇.....好正!

大宅

原帖由 ling117 於 09-1-11 22:34 發表
hi.....maisie我仲未收到拒絶信,你收到未

我邊有咁快收到拒絕信丫...你好似10月尾拒絕,而家仲未收到拒絕信,咁耐既!!
MOOYY11月派大興而家都派左第二次啦.我以為你都會差唔多~

大宅

原帖由 tuenmun_ying 於 09-1-11 00:09 發表

係呀, 裝埋修 3月到入伙

佢地派..會大d, 我諗佢地唔會再派低層畀您, 因為實在太過份了, 派左 3 次 低層, 咁如果佢地又派天水圍畀您...您會唔會考慮呀? ...

冇辦法啦.撞到新年又要等耐D啦.
我都希望佢唔好再派低層俾我啦.天水圍如果我係要第二次派天晴3樓都要左啦.我死都唔要天水圍架~~

大宅

原帖由 maisie123 於 09-1-11 23:47 發表

我邊有咁快收到拒絕信丫...你好似10月尾拒絕,而家仲未收到拒絕信,咁耐既!!
MOOYY11月派大興而家都派左第二次啦.我以為你都會差唔多~
唔知點解次次都好耐!M00YY11,2個月就派真係好快,我上次都等左5個月!

首頁

尾頁

跳至