懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

有什麼折衷方法?

子爵府

回覆:開刀一年後肚皮無收過, 似大肚婆。好低落

我陪你會唔會感覺良好d?

Vividada4472    發表於 15-3-17 15:30
spikenard    發表於 15-3-17 11:42
fifihon    發表於 15-3-17 09:34

別墅

有無做運動吖

大宅

我磅數仲不斷增長tim, 唔好唔開心呀, 好多人都係咁

男爵府

雖然話產後三個月係減肥黃金期,但同時亦係最難忍口的時間,因為成10個月都無啖好食,產後點都食返夠本啦!

之後一年,就應該會回復正常飲食,開始注重個人形象,修下身,剪返個靚頭 (果時BB都1歲大,就算去染髮,回到家D味都散咁d, 對佢地的影響都唔會好大。)

個人愈來愈靚時,就會更有動力去減架了!

加油呀!
回覆 cocohui 的帖子

Hello cocohui ,最有效而又唔易重返就係注意飲食、運動,少油少糖少鹽少汁少醃製品,以果糖較少既生果、堅果作零食,例如蘋果、梨、橙,或者可以食紅糙米代替白米;平常多行路、伸展,如果冇做開運動,一開始做返跑步、游水等等要記得就住自己情況,量力而為呀~ 加油!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

子爵府

減肥來來去去都係控制飲食同埋做運動,講到尾兩個字"恆心"!

別墅

thanks all. i am full time mother, not easy to keep on diet and sport 唔駛番工好難恒心, 連装扮動力也欠棒

男爵府

我都啱啱生左一年,個肚腩仲係到呀。唔好太介意呀,最緊要養好身體。身體好,自己和BB的生活都上左軌道,先再慢慢減吧。

做左媽媽同以前好唔同的了。唔好成日同以前或其他人去比。你和BB健康開心先係最緊要呀。

子爵府

引用:thanks all. i am full time mother, not e

原帖由 cocohui 於 15-03-17 發表
thanks all. i am full time mother, not easy to keep on diet and sport 唔駛番工好難恒心, 連装扮動力也 ...
我要返工但我接受左自己😅...做了媽咪,有時間都想陪下屋企,佢地係第一位,只要仔女老公唔嫌我肥,懶理自己已變肥師奶

大宅

因為喂人奶,半年已經返咗未生前的體重,所以鼓勵各位靚媽咪喂人奶呀

別墅

其實我也仍给人奶, 可能年齡_39, 所以好難瘦.....

伯爵府

最關心BB問題熱投勳章

我都係開咗刀一年個肚仲未收,所以我決定再陀1胎,依家10w 似四,五個月都無咁guilty

複式洋房

其實開刀會否難d修身?因為開頭做吾到運動?

別墅

我想生第二胎, 下半年開始試

大宅

引用:其實開刀會否難d修身

原帖由 hahaha1222 於 15-03-18 發表
其實開刀會否難d修身?因為開頭做吾到運動?
都唔一定,餵人奶加自家揍會修身快D.

大宅

回覆:hahaha1222 的帖子

都唔會a,我開刀 6wks可以著返有BB之前嘅skinny牛仔褲, 個肚都差不多平晒,不過我本身瘦底拕緊唔係重好多, 同埋雖然頭2個月全人奶我都冇狂食飯, 正常食同少油少salt

伯爵府

我開刀兩年後重有大肚腩,睇怕好難離開我

別墅

我有腰封但無用, 現後悔太遲

首頁

尾頁

跳至