跳至

首頁

尾頁

大宅

點解D人成日都話羨慕我唔洗返工, 話我好得閒, 好似乜都吾洗做!
但係其實仲辛苦過返工, 有苦自己知! 又要顧住兩個細路日常起居飲食, 又要煑飯做家務一腳踢! 又吾敢再請人幫手, 因以前請過大部分都靠吾住的!

別墅

回覆:bee_happy 的帖子

加油呀! 我都係。。。不過待產中

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

回覆:好唔開心 ...

唔好擺上心啦,有啲人就係乜都睇唔順眼,又或者講嘢刻薄,full time mom 返足一日又冇假放佢哋冇諗過啫

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

聽完算數啦,有d FTM的確可以咩都唔做好得閒,但你個女細一定唔得啦,閒人講嘢水過鴨背唔好上心

花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

伯爵府

2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

唔好唔開心,ftm辛苦過返工,24小時全天侯為頭家提供服務,年終無休,加油

子爵府

環保接龍勳章 大廚勳章

FTM確有令人羨慕之處。有好多親子時間,照顧家人起居飲食亦唔洗假手於人。Rachel Ray要教人煮定隔夜飯食足一個禮拜喎。。。你屋企人有你好幸福。

Rock it。
你今日backup左未?

大宅

醒目開學勳章

我做左8年FTM,D人都話我好得閒,我又真係幾得閒,我從來無請過工人,亦無人幫我湊仔,但我都仲有時間追戲。。。

大宅

唔洗羨慕我地! 我地個個都食隔夜嘢, 即使以前有人幫手, 連BB都食隔夜嘢, 有時仲係隔幾日!

唔知奌解有D FT Mom 咁得閒, 但就冇我份, 真系想學下佢地!! 可能每個人嘅 living style 唔同啦! 即使以前得我大仔一個, 每日都要車出車入, 去 after school activities, 連 weekend 都有 activities & meetings!

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 玩具勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆:bee_happy 的帖子

錫番,d 人係咁架啦,你睇我好,我睇你好,隔離飯香!

首頁

尾頁

跳至