網購天地

跳至

首頁

尾頁

子爵府

我之前用官集,後來轉用新世代,因有apps好易用,而家想試下用立信,咁佢地既集運地址係咩?同埋貨到倉後我點認領?請賜教,感謝

翡翠宮

回覆:請教立信集運

畀條link你,有晒地址電話收件人。
立信無app仲易用呀,旺旺佢哋查詢記錄,會列表顯示所有已簽收貨物,有齊快遞單號、簽收日期及重量,自己慢慢核對,基本上唔洗上報;有時賣家唔生性,無寫上旺旺ID先要提供運單查詢。
到齊就旺旺叫佢發貨,淘寶拍下付款就 OK!

查看宝贝:立信集運淘寶代收轉運香港快遞專線無貨品限制安全快捷今發後到 http://tb.cn/o9qw3Ey

翡翠宮

有時賣家分咗兩件都唔怕,只要都寫上你的淘寶ID,就會喺列表内顯示,唔會導致漏單。

子爵府

引用:有時賣家分咗兩件都唔怕,只要都寫上你的淘

原帖由 lyh80115 於 15-03-29 發表
有時賣家分咗兩件都唔怕,只要都寫上你的淘寶ID,就會喺列表内顯示,唔會導致漏單。

...
謝謝你,我試下先

洋房

我用了立信,不知所謂。

收了貨沒信息,過了十日,問賣家,說他家物流發貨兩日後已簽收,再問立信,才說已收貨約好兩日後送貨,等了一整個下午也沒消息,到晚上八點,也沒任何通知,問立信客服,只說明天會跟進(當然,也是空說,翌日也沒有消息)。突然零晨一點,睡夢中收到香港物流來電,說現在送來,可以嗎?結果等到兩點半才送到。以後也不會用這店物流。

珍珠宮

thunderman 發表於 15-5-2 11:10
我用了立信,不知所謂。

收了貨沒信息,過了十日,問賣家,說他家物流發貨兩日後已簽收,再問立信,才說已 ...
下??半夜送野上來???呀,想問立信是否化妝品及液體也可運?

水晶宮

我用立信又好好喎!客服好有禮貌,到香港又好快有通知

翡翠宮

引用:我用了立信,不知所謂。收了貨沒信息,過了

原帖由 thunderman 於 15-05-02 發表
我用了立信,不知所謂。

收了貨沒信息,過了十日,問賣家,說他家物流發貨兩日後已簽收,再問立信,才說已 ...
其實我用過六七間集運,簽收後好少會有通知,用立信係要旺旺睇簽收記錄,成個列表畀你睇,唔洗自己填運單號及物品名稱,我覺得好方便。不過無食品液體手機等敏感嘢我都少用佢,始終係比較貴;
至於送貨方面,送住宅就一向比工商區坎坷,加上佢用嗰間京廣口碑一般……

大宅

lyh80115介绍我用立信我又觉得好ok,不过学你话斋真系贵啲咁解.

子爵府

我岩岩試完覺得ok 呀,我自取所以唔算貴,客服有禮,貨到倉會send email通知,覺得幾好

首頁

尾頁

跳至